Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia po co E476 w czekoladzie ?

Grupy

Szukaj w grupach

 

po co E476 w czekoladzie ?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 39


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2006-02-14 14:55:42

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-)
Od: "Misiek" <k...@o...bmj.net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:dss2sh$j1e$1@proxy.provider.pl...
> A jakie są Wasze typy?

Najzwyklejsza w swiecie Goplana (o zgrozo kupuje ja w Biedronie)
Jak dla mnie tania i smaczna
Oczywiscie gorzka
Na sklad nigdy nie spojrzalem ale nie omieszkam tego zrobic przy
najblizszej okazji

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2006-02-14 15:10:01

Temat: Re: po co E476 w czekoladzie ?
Od: " " <z...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los <w...@o...pl> napisał(a):
tam naturalny...

> No cóż, zależy co się uważa za syntetyczne. E 476 otrzymuje się z oleju
> rzepakowego i estrów glicerynowych, czyli jak najbardziej naturalnych
> surowców.

Idąc dalej tym tropem, to wszystko na tej ziemi jest naturalne , czyż nie? Ja
przynajmniej jestem takiego zdania. Tyle że nie wszystko tak zaraz powinniśmy
pchać do gęby.
Taka lecytyna na ten przykład, zwiększająca "jaedwabistość " ;) czekolady
sprawiła, że zaczynam z tejże rezygnować. jakoś tak w jęzor piecze jedwabiście
:(

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2006-02-14 16:40:16

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-)
Od: " zeberka" <z...@W...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Misiek <k...@o...bmj.net.pl> napisał(a):

> Najzwyklejsza w swiecie Goplana (o zgrozo kupuje ja w Biedronie)
> Jak dla mnie tania i smaczna
> Oczywiscie gorzka

Mnie też goplana bardzo smakowała, tyle że częściej jadłam mleczną. Smakowała,
bo właśnie jak kupiłam w biedronce to jakaś taka klająca do zębów była :(

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2006-02-16 14:31:03

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-)
Od: "Teresa" <t...@k...zabrze.net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Alpen Gold gorzka przebija u mnie wszystkie.Goplana gorzka też nie jest
najgorsza.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2006-02-16 19:45:19

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-)
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Teresa" <t...@k...zabrze.net.pl> napisał w wiadomości
news:dt22b8$1rh$1@serwus.bnet.pl...
> Alpen Gold gorzka przebija u mnie wszystkie.Goplana gorzka też nie jest
> najgorsza.
>

"Pani Walewska" z Wedla to była dobra gorzka czekolada...ale to było
baaardzo dawno temu


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2006-02-17 07:57:11

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-)
Od: "Basia" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

> >
>
> "Pani Walewska" z Wedla to była dobra gorzka czekolada...ale to było
> baaardzo dawno temu

i Królewska, tylko nie pamiętam kto ją robił, czy Wawel, czy Goplana...
opakowanie było w kolorach biało-czerwonych.

pozdrawiam
Basia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2006-02-17 10:41:19

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-)
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


> A jakie są Wasze typy?
>
> Pozdrawiam
> Ewa

Jako, że za gorzką nie przepadam to:
- taka biało-kawowa dwukolorowe kostki
- studencka (ale mleczna nie biała czy gorzka) kupowana w czechach,
diabelsko słodka aż mdli ale ja lubię
- a mąż i córa to tylko gorzka i Wawel


Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2006-02-17 14:42:23

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-) CZY KTOŚ WIE?
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

A ja w sprawie czekolady piszę, może tu napiszę do wszystkich
czekoladożerców.

Otóż szukam od kilku lat bezskutecznie czekolady kawowej. Pamiętam, że w
latach przełomowych upadku komuny i tuż po był w sprzedaży czekolada
kawowa - boska w smaku, bynajmniej tak ja zapamiętałam. O ile pamięć
podlotka mi pozwala, była bodajże w pomarańczowym opakowaniu - firmy nie
pamiętam.

Czy w ogóle ktoś wie, czy jest w sprzedaży takowa czekolada, a więc kawowa?
I nie chodzi mi o jakieś cappucino - bo ten smak nijak ma się ze smakiem
tamtej;(((

Pozdrawiam,
Akulka



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


29. Data: 2006-02-17 16:47:01

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-) CZY KTOŚ WIE?
Od: "Anet" <a...@a...pl> szukaj wiadomości tego autora


>
> Otóż szukam od kilku lat bezskutecznie czekolady kawowej. Pamiętam, że w
> latach przełomowych upadku komuny i tuż po był w sprzedaży czekolada
> kawowa - boska w smaku, bynajmniej tak ja zapamiętałam. O ile pamięć
> podlotka mi pozwala, była bodajże w pomarańczowym opakowaniu - firmy nie
> pamiętam.
>
> Czy w ogóle ktoś wie, czy jest w sprzedaży takowa czekolada, a więc
> kawowa?
> I nie chodzi mi o jakieś cappucino - bo ten smak nijak ma się ze smakiem
> tamtej;(((
>
> Pozdrawiam,
> Akulka
>
>
Nie wiem o jaką dokładnie Ci chodzi ja kupuję taka biało kawową, moja
ulubiona, nawet mąż podjada choć białej podobno nie jada. Chyba Alpen Gold
robi ale ja wolę (nie wiem jaka firma) taka dużą w 200g opakowaniach w moim
sklepiku z warzywami. Skąd to mają to nie wiem.

Anet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


30. Data: 2006-02-18 00:57:13

Temat: Re: Typujmy najlepsze :-) CZY KTOŚ WIE?
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dt4uod$fro$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Nie wiem o jaką dokładnie Ci chodzi ja kupuję taka biało kawową, moja
> ulubiona, nawet mąż podjada choć białej podobno nie jada. Chyba Alpen Gold
> robi ale ja wolę (nie wiem jaka firma) taka dużą w 200g opakowaniach w
moim
> sklepiku z warzywami. Skąd to mają to nie wiem.

Nie jest zła twoja czekolada, ale przesłodzona i sztuczna w smaku właśnie
cappucino. Niestety, to "coś" ma się nijak do mojej czekolady...:( chlip.

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ] . 4


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[gdzie] Forma pojedyncza do lasagne we Wro?
szukam przepisu
chiński magiczny makaron
ciasto Netusi
Clare Ferguson ,Kuchnia XXI wieku ,tytuł oryginału: Food for cooks

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »