« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-02-11 22:36:50
Temat: ciasto NetusiZachciało mi się dzisiaj słynnego ciasta Netusi z rabarbarem; pamiętam, że
robiłam go jakiś rok temu i wyszło rewelacyjne. Zapomniałam tyko jednego -
czy użyłam wtedy blaszki prostokątnej dużej, czy małej. Dziś nasmarowałam i
obsypałam jak się patrzy bułeczką tartą większą blaszkę, i....odłożyłam ja
na bok, bo uznałam, że ciasta jest za mało na dużą. No i teraz zastanawiam
sie czy dobrze zrobiłam - ciasto wyszło jakieś takie suchawe z lekka...co
tłumaczę sobie w ten sposób, że na mniejszej płaszczyźnie dało sie ułożyć
mniej owoców (zamiast rabarbaru użyłam mieszanki kompotowej) ergo - ciasto
wchłonęło mniej soku owocowego...Czy to może byc przyczyną?
--
pozdrawiam
reszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |