Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ciasto Netusi

Grupy

Szukaj w grupach

 

ciasto Netusi

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-02-11 22:36:50

Temat: ciasto Netusi
Od: "reszka" <a...@N...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zachciało mi się dzisiaj słynnego ciasta Netusi z rabarbarem; pamiętam, że
robiłam go jakiś rok temu i wyszło rewelacyjne. Zapomniałam tyko jednego -
czy użyłam wtedy blaszki prostokątnej dużej, czy małej. Dziś nasmarowałam i
obsypałam jak się patrzy bułeczką tartą większą blaszkę, i....odłożyłam ja
na bok, bo uznałam, że ciasta jest za mało na dużą. No i teraz zastanawiam
sie czy dobrze zrobiłam - ciasto wyszło jakieś takie suchawe z lekka...co
tłumaczę sobie w ten sposób, że na mniejszej płaszczyźnie dało sie ułożyć
mniej owoców (zamiast rabarbaru użyłam mieszanki kompotowej) ergo - ciasto
wchłonęło mniej soku owocowego...Czy to może byc przyczyną?


--
pozdrawiam
reszka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Clare Ferguson ,Kuchnia XXI wieku ,tytuł oryginału: Food for cooks
Smacznego życzę.
buraki
dylemacik organoleptyczny
makaron, śmietana, tuńczyk

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »