| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-05 09:20:56
Temat: WieprzowinaMam ogromną prośbę.
Jeżeli ktoś wie gdzie mogę znależć schemat rozbioru tuszy wieprzowej.
Będę wdzięczny za podpowiedź.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-05 09:30:39
Temat: Re: WieprzowinaUżytkownik barbarja <b...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:
> Jeżeli ktoś wie gdzie mogę znależć schemat rozbioru tuszy wieprzowej.
http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 09:35:23
Temat: PolarWarto wiedziec, by nie kupic bubla :(
Innymi slowy, sprawdzajcie date produkcji.
Barbara
http://wroclaw.naszemiasto.pl/gospodarka/196539.html
PS
Dane dot. urzadzenia do przygotowywania potraw bez tluszczu musze znalezc,
podam wieczorem lub jutro.
B
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 09:36:59
Temat: Re: Wieprzowinabarbarja wrote:
>
> Mam ogromną prośbę.
> Jeżeli ktoś wie gdzie mogę znależć schemat rozbioru tuszy wieprzowej.
> Będę wdzięczny za podpowiedź.
A jaki rozbior paryski czy moskiewski? Paryski to trzeba by poszukac.
Moskiewski to tak zwana rabanka czyli jednemu trafia sie ryj a innemu
zadek. A najciekawsze, ze w czasach komunizmu zawsze tym samym trafial
sie ryj i zawsze tym samym ow zadek.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 09:39:31
Temat: Re: Wieprzowinabarbarja wrote:
>
> Mam ogromną prośbę.
> Jeżeli ktoś wie gdzie mogę znależć schemat rozbioru tuszy wieprzowej.
> Będę wdzięczny za podpowiedź.
Na serio w starych /a moze i nowych/ ksiazkach kucharskich.
Na pewno, w kolorkach jest u Monatowej.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 09:46:45
Temat: Re: Polar
"Barbara Czaplicka" <b...@i...com.pl> wrote in message
news:035201c23c63$8461dc70$339b1ed9@home68z1dftw81..
.
> Warto wiedziec, by nie kupic bubla :(
> Innymi slowy, sprawdzajcie date produkcji.
> Barbara
>
> http://wroclaw.naszemiasto.pl/gospodarka/196539.html
>
A Polar jak wiadomo kupiony przez Whirlpool ;-)))
http://www.whirlpool.com.pl/index.xml?/301150-244859
-64275#
O rany jak latwo powstaja plotki i niejasne informacje ;-(((((
A ludzi zwalniaja to fakt.....
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 09:56:11
Temat: Re: Wieprzowinalilla wrote:
>
> Użytkownik barbarja <b...@t...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:
> > Jeżeli ktoś wie gdzie mogę znależć schemat rozbioru tuszy wieprzowej.
>
> http://www.foodservice.pl/elementy/skladanka1.html
>
>
Bylem, widzialem, dobre zdjecia ale mam zastrzezenia co do
angielskich nazw poszczegolnych czesci. Zaznaczam, ze moge sie
mylic, bo jakkolwiek angielskim posluguje sie na codzien,
rozbior miesa nie jest ma specjalnoscia. Jednak takich nazw jak
w tamtym opisie w sklepach raczej nie spotykam. Sa to
doslowne tlumaczenia z jezyka polskiego /?/ ale luzno
zwiazane z faktycznym nazewnictewm angielskim /amerykanskim/.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 10:03:04
Temat: Re: Polara mnie zaintrygowal autor tegoz artykulu , znajomo jakos zabrzmialo :)))
Jola L-L
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 10:19:12
Temat: Re: Wieprzowina> Sa to
> doslowne tlumaczenia z jezyka polskiego /?/ ale luzno
> zwiazane z faktycznym nazewnictewm angielskim /amerykanskim/.
I tak jest faktycznie bo amerykanie mają inny rozbiór tusz.
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Than break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-05 10:19:22
Temat: Re: Polar
Użytkownik "Jola L-L" <j...@i...pl> napisał w wiadomości
news:ailj3e$qs$1@news.tpi.pl...
> a mnie zaintrygowal autor tegoz artykulu , znajomo jakos zabrzmialo :)))
>
> Jola L-L
>
no wlasnie:)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |