« poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2008-01-12 22:10:51
Temat: Re: Wino s?odkie czyli ratunku
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1327367249$20080112162812@ewcia.kloups...
>
> Le samedi 12 janvier 2008 ŕ 10:37:34, dans <fma1p1$hi9$1@inews.gazeta.pl>
> vous écriviez :
>
>
>
>> To ja poproszę o czynności prowadzące z wina do octu
>
>
> Po prostu wyjmujesz z lodowki i zostawiasz na tydzien w cieplym
> miejscu :)
>
>
> Ewcia
>
W życiu bym nie wpadła na to że to takie proste :)
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2008-01-12 22:12:28
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunku
Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> napisał w
wiadomości news:fm7t63$ivn$1@news.onet.pl...
> Muffiny! Rewelacja! Odmierz 2 łyżki na lukier (do muffin), a z reszty zrób
> muffiny!
To ja przepis poproszę :)
> Albo zakorkuj i przeslij na mój adres, ja sobie poradze :)
:)
> DJD
Kaja
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
23. Data: 2008-01-13 09:06:53
Temat: Re: Wino s?odkie czyli ratunkuOn 12 Sty, 23:10, "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> wrote:
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
wiadomościnews:1327367249$20080112162812@ewcia.kloup
s...
>
> > Le samedi 12 janvier 2008 ŕ 10:37:34, dans <fma1p1$hi...@inews.gazeta.pl>
> > vous écriviez :
>
> >> To ja poproszę o czynności prowadzące z wina do octu
>
> > Po prostu wyjmujesz z lodowki i zostawiasz na tydzien w cieplym
> > miejscu :)
>
> > Ewcia
>
> W życiu bym nie wpadła na to że to takie proste :)
>
> Kaja
W otwartej butelce...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
24. Data: 2008-01-13 12:22:31
Temat: Re: Wino s?odkie czyli ratunkuOn 13 Sty, 12:31, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> Kajetana Kinga napisał(a):
>
>
>
>
>
> > Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
> > wiadomościnews:1327367249$20080112162812@ewcia.kloup
s...
>
> >> Le samedi 12 janvier 2008 ŕ 10:37:34, dans
> >> <fma1p1$hi...@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
>
> >>> To ja poproszę o czynności prowadzące z wina do octu
>
> >> Po prostu wyjmujesz z lodowki i zostawiasz na tydzien w cieplym
> >> miejscu :)
>
> >> Ewcia
>
> > W życiu bym nie wpadła na to że to takie proste :)
>
> nie musiałaś tego pisać - już po twoich poprzednich postach widać, że z
> rozumkiem u ciebie nie za bardzo...- Ukryj cytowany tekst -
>
> - Pokaż cytowany tekst -
Po jakości pytania widać, ze zbyt ciężki orzech z tym winem ci sie
trafił do rozgryzienia.
Nie wszystkie posty są moje - część piszą podszywacze. Trudno
sprawdzic adresy?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
25. Data: 2008-01-13 12:23:05
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunkuOn 13 Sty, 12:33, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
> Kajetana Kinga napisał(a):
>
> > Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
> > wiadomo cinews:13of87hkqu9us82@corp.supernews.com...
> >> Kajetana Kinga wrote:
>
> >>> Czy co się dusi / marynuje / piecze w białym słodkim winie?
>
> >> Bardzo dobre wychodza gruszki duszone w slodkim winie, szczegolnie
> >> Moscatel. Obierz ze skorki, przetnij na pol, wyjmij gniazda
> >> nasienne, uloz w garnku przecieciem na dol, zalej winem i odrobina
> >> cukru i dus na malutkim ogniu bez przykrycia, okolo godziny.
>
> > Dzięki, na pewno skorzystam, bo i tak nawet po kaczce w maladze
> > trochę tego zostanie. Do czego podaje się te gruszki?
>
> do rosołu
>
> jestes aż taka głupia, że nie potrafisz nic sama wykombinować?
Podszywacz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
26. Data: 2008-01-13 19:44:18
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunku
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:758a3211-8b58-4442-9813-8604f9d1e0ca@q39g2000hs
f.googlegroups.com...
>
> do rosołu
>
> jestes aż taka głupia, że nie potrafisz nic sama wykombinować?
Podszywacz.
PLONK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
27. Data: 2008-01-15 10:16:56
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunku
Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:fmbe0f$hta$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> napisał w
> wiadomości news:fm7t63$ivn$1@news.onet.pl...
>> Muffiny! Rewelacja! Odmierz 2 łyżki na lukier (do muffin), a z reszty
>> zrób muffiny!
> To ja przepis poproszę :)
Dostaniesz, jak uda mi się załadowac serwis grup na mój komp w domu -
ostatnio rzęzi, a tam mam książkę kucharską.
Obiecuję 2 przepisy (z większą ilością i z mniejszą), oba wypróbowane (choć
nie na Twoim winie, lecz na słodkim białym i na Creme de Cassis (wiem, inny
smak, ale tylko taki likier miałem), plus lukier na likierze.
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
28. Data: 2008-01-17 15:23:07
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunkuMoscatel to baardzo dobre wino tylko ze podaje sie je bardzo
schłodzone i w gorący dzień, wtedy kiedy mamy ochote na coś
słodziutkiego...moja rada-zaczekaj do lata!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
29. Data: 2008-01-17 19:03:03
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunkuKajetana Kinga pisze:
[...]
> spróbowałam właśnie jeszcze raz i nie, tego się nie da wypić
To to?
http://www.baroniadeturis.es/ourwinesmoscatel.html
Dosyć tanie bo poniżej 3 euro.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
30. Data: 2008-01-18 11:13:33
Temat: Re: Wino słodkie czyli ratunkuUżytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> napisał w
wiadomości news:fmi16p$8so$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Kajetana Kinga" <k...@g...pl> napisał w
> wiadomości news:fmbe0f$hta$1@inews.gazeta.pl...
>>
>> Użytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@g...com> napisał w
>> wiadomości news:fm7t63$ivn$1@news.onet.pl...
>>> Muffiny! Rewelacja! Odmierz 2 łyżki na lukier (do muffin), a z reszty
>>> zrób muffiny!
>> To ja przepis poproszę :)
>
> Dostaniesz, jak uda mi się załadowac serwis grup na mój komp w domu -
> ostatnio rzęzi, a tam mam książkę kucharską.
>
> Obiecuję 2 przepisy (z większą ilością i z mniejszą), oba wypróbowane
> (choć nie na Twoim winie, lecz na słodkim białym i na Creme de Cassis
> (wiem, inny smak, ale tylko taki likier miałem), plus lukier na likierze.
Słowo się rzekło, kobyłka u płota:
Muffiny z likierem
250 g jaj
250 g cukru
250 g masła
250 g mąki pszennej
4 cl likieru
Utrzyj najpierw jaja, cukier, masło, likier, mąka. Piecz ok. 25 min w 180oC.
Wyjmujesz, zostawiasz w formie na 5 min, wyjmujesz z formy, studzisz na
kratce.
Muffiny z sherry
2 jaja
125 g cukru
125 g masła
1/4 l wina
1 proszek do pieczenia
260 g mąki
Robisz jak wyżej.
Lukier. Około 2 łyżek wina / likieru ucierasz z 75 g cukru PUDRU na
jednolitą masę. Smarujesz muffiny po wyjęciu z pieca.
DJD
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |