Data: 2008-11-15 08:36:26
Temat: Re: Witaminy, a zdrowie
Od: tomek wilicki <t...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Szczepan Białek wrote:
>
> Użytkownik "tomek wilicki" <t...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gflgm5$92m$2@inews.gazeta.pl...
>> biggero wrote:
>>
>>> - spekuluje się, że miażdżyca, czyli zatykanie naczyń cholesterolem
>>> było przystosowaniem człowieka w epoce lodowcowej,
>>
>> Nie nie nie, to nie ma nic wspólnego z jakąś szczególną cechą którą ma
>> tylko
>> człowiek. Miażdżycę chyba najprościej ze wszystkich chorób wywołać u
>> zwierząt w warunkach laboratoryjnych. Wystarczy wziąć zwierzę...
>> roślinożerne, po czym zacząć je karmić pokarmami odzwierzęcymi.
>
> Tak zrobił ktoś tam z królikiem i inni to potwierdzili. Ale potem żywili
> tak mięsożerne i miażdżycy nie wywołali.
bo mięsożerne zwierzęta są w stanie jeść produkty odzwierzęce i nie dostają
miażdżycy. Roślinożerne, np człowiek, nie mogą.
> Człowiek może jeść bez szkody dla siebie produkty roślinne ale po
> sztucznej fermentacji. Roslinożercy mają kilka "żołądków".
błąd. Trawożercy, nie roślinożercy.
> Jedzenie gotowanej skrobii nie służy człowiekowi. Surową może bo jej nie
> trawi. Żywią się nią bakterie w jelicie grubym z pożytkiem dla człowieka.
> S*
Czego nie trawi, mąki?
--
. Wegetarianizm i Ekologia - http://www.vegie.pl . Nie jestem lekarzem :P
|