Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Właśnie teraz w Trójce

Grupy

Szukaj w grupach

 

Właśnie teraz w Trójce

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 47


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-11-05 11:12:34

Temat: Właśnie teraz w Trójce
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Nie kiełbasa, bigos, kapuśniak czy oscypki, lecz pierogi mogą się stać
naszym dniem narodowym. I to takim, które podbije świat.
Czy pierogi zasługują na miano ambasadora polskiej kuchni?
Za a nawet przeciw - zapraszam do smakowitej dyskusji - Kuba Strzyczkowski".

http://www.polskieradio.pl/trojka/zaprzeciw/?d=20071
1051200

(Zasługują)

--
BBjk sprawozdając

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-11-05 11:12:44

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: "wolim" <w...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał

> "Nie kiełbasa, bigos, kapuśniak czy oscypki, lecz pierogi mogą się stać
> naszym dniem narodowym. I to takim, które podbije świat.
> Czy pierogi zasługują na miano ambasadora polskiej kuchni?
> Za a nawet przeciw - zapraszam do smakowitej dyskusji - Kuba
> Strzyczkowski".

Ale jakie pierogi? Ruskie?

To by było kuriozum ;)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-11-05 11:18:15

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

wolim pisze:

> Ale jakie pierogi? Ruskie?
>
> To by było kuriozum ;)

Ogólne? Włącz radio.
Imho z kapustą i grzybami.
A teraz pani mówi, że właśnie ruskie!
Ktoś znów proponuje pierogi z płuckami :|
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-11-05 11:25:34

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: "wolim" <w...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "BBjk" <b...@q...pl> napisał

> Ogólne? Włącz radio.
> Imho z kapustą i grzybami.
> A teraz pani mówi, że właśnie ruskie!
> Ktoś znów proponuje pierogi z płuckami :|

A ja proponuję pierogi z kaszanką. Ten przepis też zasłyszałem kiedyś w
Trójce.

Farsz:
Przesmażyć na smalcu kaszankę (z mojego doświadczenia wychodzi, że najlepiej
gryczaną) z cebulą i odrobiną cynamonu (tak, tak, cynamonu!).

Naprawdę dobra rzecz.



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-11-05 11:47:34

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"BBjk" <b...@q...pl> wrote in message
news:fgmu3u$63l$1@inews.gazeta.pl...
> wolim pisze:
>
>> Ale jakie pierogi? Ruskie?
>>
>> To by było kuriozum ;)
>
> Ogólne? Włącz radio.
> Imho z kapustą i grzybami.
> A teraz pani mówi, że właśnie ruskie!
> Ktoś znów proponuje pierogi z płuckami :|
> --
> BBjk

Bardzo dobre z "dudkami" czy jak kto woli z "lekkimi" (letkimi).
Ugotować płucka, pokroić w kawałki i zemleć w maszynce do mięsa razem z
podsmażoną cebulką, posolić dodać pieprzu, majeranku, wymieszać farsz.
Kto ma Zelmer Fenomen 880.5 niech założy malakser z nożami - posieka
cebulę i wrzuci na patelnię, po lekkim zrumienieniu doda do płucek pociętych
drobno w malakserze... Fenimenalnie szybko to się robi bez miażdzenia mięsa.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-11-05 11:50:50

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

wolim pisze:

> Farsz:
> Przesmażyć na smalcu kaszankę (z mojego doświadczenia wychodzi, że najlepiej
> gryczaną) z cebulą i odrobiną cynamonu (tak, tak, cynamonu!).
>
> Naprawdę dobra rzecz.

Czy Ty jesteś tym słuchaczem Markiem, który właśnie rozmawiał na antenie
o pierogach z kaszanką, bardzo je chwaląc?
--
BBjk, z kaszanką nie jadłam, a ten cynamon w niej brzmi intrygująco

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-11-05 11:58:39

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 05 Nov 2007 12:18:15 +0100, BBjk <b...@q...pl>
wrote:

>wolim pisze:
>
>> Ale jakie pierogi? Ruskie?
>>
>> To by było kuriozum ;)
>
>Ogólne? Włącz radio.
>Imho z kapustą i grzybami.
>A teraz pani mówi, że właśnie ruskie!
>Ktoś znów proponuje pierogi z płuckami :|


won z pluckami!
glosuje na te z owocami!
I ruskie! i te z miesem! I z kapusta i grzybami!

trys, wielokierunkowy
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-11-05 12:01:26

Temat: Re: Właśnie teraz w Trójce
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Mon, 05 Nov 2007 12:50:50 +0100, BBjk <b...@q...pl>
wrote:

>wolim pisze:
>
>> Farsz:
>> Przesmażyć na smalcu kaszankę (z mojego doświadczenia wychodzi, że najlepiej
>> gryczaną) z cebulą i odrobiną cynamonu (tak, tak, cynamonu!).
>>
>> Naprawdę dobra rzecz.
>
>Czy Ty jesteś tym słuchaczem Markiem, który właśnie rozmawiał na antenie
>o pierogach z kaszanką, bardzo je chwaląc?


Ja to co i raz dosypuje cynamonu, najczesciej przez pomylke,
hehehe
moja Mama smazyla na sucho watrobke kurza, z cebula posiekana. na
koncu dorzucala garsc rodzynek/rodzynkow i posypywala cynamonem
(nie "zasypywala" a "posypywala".) cynamonu sie nie czulo tak
szczegolnie i bylo baaardzo ciekawe. Ale w sumie wszystko z
cynamonem jest dobre ;))

trys, co juz wie, ze na deser beda jablka pieczone. z jakas
konfitura, syropem, cynamonem i moze rodzynkami. a po lody
podskocze jak polece z psem...na razie sie obijam ;)
K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-11-05 12:10:31

Temat: Re: Wła?nie teraz w Trójce
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson pisze:

> won z pluckami!

Przyłączam się! Już sama nazwa to obrzydlistwo. ;-)

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-11-05 12:12:37

Temat: Re: Wła?nie teraz w Trójce
Od: BBjk <b...@q...pl> szukaj wiadomości tego autora

Krysia Thompson pisze:

> Ja to co i raz dosypuje cynamonu, najczesciej przez pomylke,
> hehehe
> moja Mama smazyla na sucho watrobke kurza, z cebula posiekana. na
> koncu dorzucala garsc rodzynek/rodzynkow i posypywala cynamonem
> (nie "zasypywala" a "posypywala".) cynamonu sie nie czulo tak
> szczegolnie i bylo baaardzo ciekawe. Ale w sumie wszystko z
> cynamonem jest dobre ;))

No pewnie!
Z tego wszystkiego zamiast robić, co mam robić, kombinuję tu i myślę
prawie tylko o jedzeniu (placuszki(!!!) z jabłkami i z cynamonem? a może
z gruszkami i wanilią?), odruchy całkiem jak psa Pawłowa, szczególnie
przez ten wasz cynamon.

> trys, co juz wie, ze na deser beda jablka pieczone. z jakas
> konfitura, syropem, cynamonem i moze rodzynkami. a po lody
> podskocze jak polece z psem...na razie sie obijam ;)

:-D
Jak miło, że inni też tak mają (obijanie, musik latania z psem i ochota
na słodkie).
--
BBjk

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 ... 5


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

KANAPKI
KIDNAPERZY
wczorajsze puree
pomysl na kanapki do pracy
jak mieszacie zupe?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »