« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-07-26 20:20:09
Temat: Wurzol rotJeszcze raz zadaję pytanie dla tych co wiedzą co to jest wurzol rot.Jakim
domowym sposobem zrobić aby nadać mięsu taki mocno czerwony kolor?
Pozdrawiam
Kucharz Amamtor
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-07-26 20:22:30
Temat: Re: Wurzol rot
Może ktoś z branży mięsnej się wypowie?
Pozdrawiam
Kucharz Amator
Wojti
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-26 20:36:10
Temat: Re: Wurzol rotIn article <ce3p21$b79$1@news.onet.pl>, "Wojti" <j...@w...pl>
wrote:
> Jeszcze raz zadaję pytanie dla tych co wiedzą co to jest wurzol rot.Jakim
> domowym sposobem zrobić aby nadać mięsu taki mocno czerwony kolor?
Za kolejnym razem sprawdź najpierw dobrze, jak się pisze to, o co
pytasz. Potem postaraj się sformułować pytanie tak, żeby dać innym
szansę skojarzenia o co Ci chodzi i by pytanie zaciekawiło ich na tyle,
by włożyli trochę wysiłku w odpowiedź. Wtedy będziesz miał moż szansę
uzskani odpowiedzi.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-26 20:42:50
Temat: Re: Wurzol rotWaldi,szukałem wszędzie. wurzol z o "umlaut" pisze się sam nie dam rady stąd
ta myśl o grupie. Ostatnio zabiegany człowiek jest.
Pozdrawiam
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-E02098.22361026072004@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <ce3p21$b79$1@news.onet.pl>, "Wojti" <j...@w...pl>
> wrote:
>
> > Jeszcze raz zadaję pytanie dla tych co wiedzą co to jest wurzol
rot.Jakim
> > domowym sposobem zrobić aby nadać mięsu taki mocno czerwony kolor?
>
> Za kolejnym razem sprawdź najpierw dobrze, jak się pisze to, o co
> pytasz. Potem postaraj się sformułować pytanie tak, żeby dać innym
> szansę skojarzenia o co Ci chodzi i by pytanie zaciekawiło ich na tyle,
> by włożyli trochę wysiłku w odpowiedź. Wtedy będziesz miał moż szansę
> uzskani odpowiedzi.
>
> Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-26 20:50:34
Temat: Re: Wurzol rotWladyslaw Los wrote:
> Za kolejnym razem sprawdź najpierw dobrze, jak się pisze to, o co
> pytasz. Potem postaraj się sformułować pytanie tak, żeby dać innym
> szansę skojarzenia o co Ci chodzi i by pytanie zaciekawiło ich
mam rozumiec, ze Pan Wladyslaw zna odpowiedz? co prawda do padliny
mi daleko, ale lubie wiedziec, a do tego lubie milych ludzi :-)
to jak tam, bez wzgledu na pisownie, bo skoro Pan Los wie,ze nie jest
taka, to wie jaka byc powinna, prawda?
--
Andrzej GG: 5404692
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-26 21:02:05
Temat: Re: Wurzol rotolej z przyprawami
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-26 21:17:15
Temat: Re: Wurzol rotIn article <ce3rm3$1t$1@nemesis.news.tpi.pl>, "XX" <X...@i...net.pl>
wrote:
> olej z przyprawami
Właśnie. Würz öl. Olej z przyprawami korzennymi. Rot bo czerwony. Olej
można na czerowno zabarwić np. papryką. Jak domyślam się chodzi w tym
przypadku jednak o jakieś fabryczne smarowidło do mięsa na grill
nadające czerwony kolor. Jednak chyba nie "bejca", bo w polskiej
terminologii kulinarnej bejca to tyle co marynata. Czerwony kolor mięsa
osiąga się dzięki dodaniu do marynaty saletry, jednak tu jak myślę
chodzi o zabarwienie mięsa na czerwono po wierzchu. Tyle co
wyspekulowałem z mętnych informacji podanych przez pytającego. Może
rozetrzeć olej z wodorotlenkiem żelaza? ;-)
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-07-27 07:49:01
Temat: Re: Wurzol rot
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-C08B5D.23171526072004@newsfeed.onet.pl..
.
> In article <ce3rm3$1t$1@nemesis.news.tpi.pl>, "XX" <X...@i...net.pl>
> wrote:
>
> > olej z przyprawami
>
> Właśnie. Würz öl. Olej z przyprawami korzennymi. Rot bo czerwony. Olej
> można na czerowno zabarwić np. papryką. Jak domyślam się chodzi w tym
> przypadku jednak o jakieś fabryczne smarowidło do mięsa na grill
> nadające czerwony kolor. Jednak chyba nie "bejca", bo w polskiej
> terminologii kulinarnej bejca to tyle co marynata. Czerwony kolor mięsa
> osiąga się dzięki dodaniu do marynaty saletry, jednak tu jak myślę
> chodzi o zabarwienie mięsa na czerwono po wierzchu. Tyle co
> wyspekulowałem z mętnych informacji podanych przez pytającego. Może
> rozetrzeć olej z wodorotlenkiem żelaza? ;-)
Wszystko to się zgadza, a jedynym składnikiem naturalnym Würzöl rot (drogi
Władysławie, wstyd doprawdy pisać coś takiego oddzielnie! Naprawdę
należałoby najpierw sprawdzić, zamiast wprowadzać grupowiczów w błąd), który
może barwic o tyle o ile na czerwono jest papryka.
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |