Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 19


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-10-27 07:30:34

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "Jarek Wójtowicz" <j...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

ILKA <i...@v...pl> napisał(a):

> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
> mintaja
> (... ..... wegeta ..... . ..../..... .....)

Jezus Maria... A dlaczego dobrowolnie posypujesz jedzonko chemią?...

Pozdrowionka,
Jarek

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2005-10-27 08:14:26

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jarek Wójtowicz" <j...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:djpvmq$gao$1@inews.gazeta.pl...
> ILKA <i...@v...pl> napisał(a):
>
> > ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
> > mintaja
> > (... ..... wegeta ..... . ..../..... .....)
>
> Jezus Maria... A dlaczego dobrowolnie posypujesz jedzonko chemią?...

To znaczy czym konkretnie? Bo już mnie zaczyna irytować ta wszechobecna
"chemia". A sól kuchenna to co jest, nie chemia? A ryba to tylko biologia?

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2005-10-27 10:42:02

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: Jacek Kos <q...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

flower napisał(a):


> To znaczy czym konkretnie? Bo już mnie zaczyna irytować ta wszechobecna
> "chemia". A sól kuchenna to co jest, nie chemia? A ryba to tylko biologia?
>

Teraz modne cholernie jest wyklinanie glutaminianu sodu, jak mniemam.
Najpierw się wszyscy objadali chińskimi zupkami, teraz - nie przestępuj
progu mojego domu, jeśliś dwa dni temu zjadł bum-juma!
Jak zwykle - przeginka w jedną, albo w drugą.


--
JackOss

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2005-10-27 10:56:25

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "Kondziorek" <p...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:djni8a$igb$1@sunflower.man.poznan.pl...
> ILKA napisał(a):
>
> > ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
mintaja
> > (sol pieprz wegeta jajko i maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie
robione
> > w taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga polowka
zasmakowala
> > sie w rybkach) jak mozna je przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej
oprocz
> > ryby po grecku?
>
> Filety z lososia lub pstraga, albo cale pstragi. Bez panierki, tylko
> lekko oproszone sola i pieprzem i skropione cytryna.
>
Ok ale powiedzcie jeszcze jedno
Smazyc na patelni z niewielka iloscia tluszczu czy raczej w glebokim
tluszczu?
A moze wogole na patelni beztluszczowej?
Jub po prodstu piec na grillu?
A jesli na grillu to zawiniete w alufolie?
Czy raczej na tacce do pieczenia na grillu? lub w specjalnym koszyczku do
pieczenia ryb?
A moze bezporednio mna grillu?
Co radzicie?
i jakie gatunki ryb sie najlepiej nadaja do poszczegolnych rodzajow
"obrobki"? lub tez do poszczegolnych potraw?
Pozdrawiam
Kondziorek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2005-10-27 11:15:39

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "flower" <f...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Jacek Kos" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:djqat9$4n3$1@atena.e-wro.net...
> flower napisał(a):
>
>
> > To znaczy czym konkretnie? Bo już mnie zaczyna irytować ta wszechobecna
> > "chemia". A sól kuchenna to co jest, nie chemia? A ryba to tylko
biologia?
> >
>
> Teraz modne cholernie jest wyklinanie glutaminianu sodu, jak mniemam.
> Najpierw się wszyscy objadali chińskimi zupkami,

..i z rozrzewnieniem wspominają oranżadkę w proszku...

>teraz - nie przestępuj
> progu mojego domu, jeśliś dwa dni temu zjadł bum-juma!

Jak moja córka była mała kupowaliśmy jej gotowe zupki dla niemowlaków. Raz
zrobiliśmy sami, z marchewki "od chłopa", niesypanej, niepryskanej, i w
ogóle ekologicznej modnej niechemicznej. Skończyło się wysypką i powrotem do
zupek w słoikach.

--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2005-10-28 07:41:11

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "Jarek Wójtowicz" <j...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jacek Kos <q...@g...pl> napisał(a):

> Teraz modne cholernie jest wyklinanie glutaminianu sodu, jak mniemam.
> Najpierw się wszyscy objadali chińskimi zupkami, teraz - nie przestępuj

Ja tam nie chce nic mówić, ale ja się nigdy nie zniżyłem do takiego
poziomu, żeby zupki z proszku wcinać...

> progu mojego domu, jeśliś dwa dni temu zjadł bum-juma!
> Jak zwykle - przeginka w jedną, albo w drugą.

To pewnie dlatego, że ludzie wreszcie uświadamiają sobie, że żrą jak świnie
jakąś chemię i na starość to wszystko wyjdzie...

Pozdrowionka,
Jarek
"HolenderskieToMogąByćKwiatyAleOdOgórkówIPomidorówTo
UciekamJakNajprędzej"


--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2005-10-28 18:00:08

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: JerzyN <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

Jarek Wójtowicz napisał(a):
[...]
> To pewnie dlatego, że ludzie wreszcie uświadamiają sobie, że żrą jak świnie
> jakąś chemię i na starość to wszystko wyjdzie...

Chciałes powiedzieć, ze raczej nie doczekają starości.
;-)
pozdr. Jerzy

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2005-11-13 22:20:03

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "LadyP1022" <l...@n...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

W artykule news:1281.000000ae.435f418b@newsgate.onet.pl,
niejaki(a): ILKA z adresu <i...@v...pl> napisał(a):

> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z
> morszczuka i mintaja (sol pieprz wegeta jajko i
> maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie robione w
> taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga
> polowka zasmakowala sie w rybkach) jak mozna je
> przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej oprocz ryby po
> grecku?

Cześć,
polecam rybę z cebulą i koncentratem :)
Filety posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oleju i wyłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu usmażyć 3-4 pokrojone cebule, jak będą złote dodać
koncentrat pomidorowy i trochę wody. Do tego wrzucić rybę i jeszcze
chwilę podsmażyć (można podpiec w piekarniku). Jest pyszne.
Podaję bez surówki, jakoś żadna mi do tego nie pasuje.


--
Pozdrawiam

LadyP

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2005-11-14 08:07:26

Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Od: "ktabaczynski" <k...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "LadyP1022" <l...@n...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dl8e7h$9op$1@inews.gazeta.pl...
>W artykule news:1281.000000ae.435f418b@newsgate.onet.pl,
> niejaki(a): ILKA z adresu <i...@v...pl> napisał(a):
>
>> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z
>> morszczuka i mintaja (sol pieprz wegeta jajko i
>> maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie robione w
>> taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga
>> polowka zasmakowala sie w rybkach) jak mozna je
>> przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej oprocz ryby po
>> grecku?
>
> Cześć,
> polecam rybę z cebulą i koncentratem :)
> Filety posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oleju i wyłożyć na talerz. Na
> tym samym tłuszczu usmażyć 3-4 pokrojone cebule, jak będą złote dodać
> koncentrat pomidorowy i trochę wody. Do tego wrzucić rybę i jeszcze chwilę
> podsmażyć (można podpiec w piekarniku). Jest pyszne.
> Podaję bez surówki, jakoś żadna mi do tego nie pasuje.

Można bez panierowania.

Na patelnię wlewa się trochę oleju, jak już
gorący to nasypać odrobinę bułki tartej,
i na to kłaść posolone filety. Minuta z jednej
strony, minuta z drugiej i na talerz. Na talerzu
pokropić cytryną.

Pozdrowienia. Krzysztof.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mikser
naleśniki z pieczarkami - pytanko
co na bazie 'zupy' dyniowej?
pizza śmietnikowa smaczna i zdrowa
Re: Kuchnie Amica C6E3.401ZpTeKDSr vs. Mastercook KGE 7390 FUTURE

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »