« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-10-27 07:30:34
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)ILKA <i...@v...pl> napisał(a):
> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
> mintaja
> (... ..... wegeta ..... . ..../..... .....)
Jezus Maria... A dlaczego dobrowolnie posypujesz jedzonko chemią?...
Pozdrowionka,
Jarek
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-10-27 08:14:26
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)Użytkownik "Jarek Wójtowicz" <j...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości news:djpvmq$gao$1@inews.gazeta.pl...
> ILKA <i...@v...pl> napisał(a):
>
> > ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
> > mintaja
> > (... ..... wegeta ..... . ..../..... .....)
>
> Jezus Maria... A dlaczego dobrowolnie posypujesz jedzonko chemią?...
To znaczy czym konkretnie? Bo już mnie zaczyna irytować ta wszechobecna
"chemia". A sól kuchenna to co jest, nie chemia? A ryba to tylko biologia?
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-10-27 10:42:02
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)flower napisał(a):
> To znaczy czym konkretnie? Bo już mnie zaczyna irytować ta wszechobecna
> "chemia". A sól kuchenna to co jest, nie chemia? A ryba to tylko biologia?
>
Teraz modne cholernie jest wyklinanie glutaminianu sodu, jak mniemam.
Najpierw się wszyscy objadali chińskimi zupkami, teraz - nie przestępuj
progu mojego domu, jeśliś dwa dni temu zjadł bum-juma!
Jak zwykle - przeginka w jedną, albo w drugą.
--
JackOss
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-10-27 10:56:25
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Użytkownik "Theli" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:djni8a$igb$1@sunflower.man.poznan.pl...
> ILKA napisał(a):
>
> > ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z morszczuka i
mintaja
> > (sol pieprz wegeta jajko i maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie
robione
> > w taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga polowka
zasmakowala
> > sie w rybkach) jak mozna je przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej
oprocz
> > ryby po grecku?
>
> Filety z lososia lub pstraga, albo cale pstragi. Bez panierki, tylko
> lekko oproszone sola i pieprzem i skropione cytryna.
>
Ok ale powiedzcie jeszcze jedno
Smazyc na patelni z niewielka iloscia tluszczu czy raczej w glebokim
tluszczu?
A moze wogole na patelni beztluszczowej?
Jub po prodstu piec na grillu?
A jesli na grillu to zawiniete w alufolie?
Czy raczej na tacce do pieczenia na grillu? lub w specjalnym koszyczku do
pieczenia ryb?
A moze bezporednio mna grillu?
Co radzicie?
i jakie gatunki ryb sie najlepiej nadaja do poszczegolnych rodzajow
"obrobki"? lub tez do poszczegolnych potraw?
Pozdrawiam
Kondziorek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-10-27 11:15:39
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)Użytkownik "Jacek Kos" <q...@g...pl> napisał w wiadomości
news:djqat9$4n3$1@atena.e-wro.net...
> flower napisał(a):
>
>
> > To znaczy czym konkretnie? Bo już mnie zaczyna irytować ta wszechobecna
> > "chemia". A sól kuchenna to co jest, nie chemia? A ryba to tylko
biologia?
> >
>
> Teraz modne cholernie jest wyklinanie glutaminianu sodu, jak mniemam.
> Najpierw się wszyscy objadali chińskimi zupkami,
..i z rozrzewnieniem wspominają oranżadkę w proszku...
>teraz - nie przestępuj
> progu mojego domu, jeśliś dwa dni temu zjadł bum-juma!
Jak moja córka była mała kupowaliśmy jej gotowe zupki dla niemowlaków. Raz
zrobiliśmy sami, z marchewki "od chłopa", niesypanej, niepryskanej, i w
ogóle ekologicznej modnej niechemicznej. Skończyło się wysypką i powrotem do
zupek w słoikach.
--
"Żałuj za dowcipy, synu!"
Tytus, Romek i A'Tomek, ks. VIII
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-10-28 07:41:11
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)Jacek Kos <q...@g...pl> napisał(a):
> Teraz modne cholernie jest wyklinanie glutaminianu sodu, jak mniemam.
> Najpierw się wszyscy objadali chińskimi zupkami, teraz - nie przestępuj
Ja tam nie chce nic mówić, ale ja się nigdy nie zniżyłem do takiego
poziomu, żeby zupki z proszku wcinać...
> progu mojego domu, jeśliś dwa dni temu zjadł bum-juma!
> Jak zwykle - przeginka w jedną, albo w drugą.
To pewnie dlatego, że ludzie wreszcie uświadamiają sobie, że żrą jak świnie
jakąś chemię i na starość to wszystko wyjdzie...
Pozdrowionka,
Jarek
"HolenderskieToMogąByćKwiatyAleOdOgórkówIPomidorówTo
UciekamJakNajprędzej"
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-10-28 18:00:08
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)Jarek Wójtowicz napisał(a):
[...]
> To pewnie dlatego, że ludzie wreszcie uświadamiają sobie, że żrą jak świnie
> jakąś chemię i na starość to wszystko wyjdzie...
Chciałes powiedzieć, ze raczej nie doczekają starości.
;-)
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-11-13 22:20:03
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)W artykule news:1281.000000ae.435f418b@newsgate.onet.pl,
niejaki(a): ILKA z adresu <i...@v...pl> napisał(a):
> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z
> morszczuka i mintaja (sol pieprz wegeta jajko i
> maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie robione w
> taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga
> polowka zasmakowala sie w rybkach) jak mozna je
> przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej oprocz ryby po
> grecku?
Cześć,
polecam rybę z cebulą i koncentratem :)
Filety posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oleju i wyłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu usmażyć 3-4 pokrojone cebule, jak będą złote dodać
koncentrat pomidorowy i trochę wody. Do tego wrzucić rybę i jeszcze
chwilę podsmażyć (można podpiec w piekarniku). Jest pyszne.
Podaję bez surówki, jakoś żadna mi do tego nie pasuje.
--
Pozdrawiam
LadyP
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-11-14 08:07:26
Temat: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Użytkownik "LadyP1022" <l...@n...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dl8e7h$9op$1@inews.gazeta.pl...
>W artykule news:1281.000000ae.435f418b@newsgate.onet.pl,
> niejaki(a): ILKA z adresu <i...@v...pl> napisał(a):
>
>> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z
>> morszczuka i mintaja (sol pieprz wegeta jajko i
>> maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie robione w
>> taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga
>> polowka zasmakowala sie w rybkach) jak mozna je
>> przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej oprocz ryby po
>> grecku?
>
> Cześć,
> polecam rybę z cebulą i koncentratem :)
> Filety posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oleju i wyłożyć na talerz. Na
> tym samym tłuszczu usmażyć 3-4 pokrojone cebule, jak będą złote dodać
> koncentrat pomidorowy i trochę wody. Do tego wrzucić rybę i jeszcze chwilę
> podsmażyć (można podpiec w piekarniku). Jest pyszne.
> Podaję bez surówki, jakoś żadna mi do tego nie pasuje.
Można bez panierowania.
Na patelnię wlewa się trochę oleju, jak już
gorący to nasypać odrobinę bułki tartej,
i na to kłaść posolone filety. Minuta z jednej
strony, minuta z drugiej i na talerz. Na talerzu
pokropić cytryną.
Pozdrowienia. Krzysztof.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |