Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "ktabaczynski" <k...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z CYKLU NAUKA GOTOWANIA CZESC 3 -RYBY ;)
Date: Mon, 14 Nov 2005 09:07:26 +0100
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 33
Message-ID: <dl9gjs$q49$1@inews.gazeta.pl>
References: <1...@n...onet.pl> <dl8e7h$9op$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.244.32.194
X-Trace: inews.gazeta.pl 1131955663 26761 212.244.32.194 (14 Nov 2005 08:07:43 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Nov 2005 08:07:43 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-User: ktabaczynski
X-Antivirus: avast! (VPS 0545-2, 2005-11-11), Outbound message
X-MSMail-Priority: Normal
X-Antivirus-Status: Clean
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252754
Ukryj nagłówki
Użytkownik "LadyP1022" <l...@n...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:dl8e7h$9op$1@inews.gazeta.pl...
>W artykule news:1281.000000ae.435f418b@newsgate.onet.pl,
> niejaki(a): ILKA z adresu <i...@v...pl> napisał(a):
>
>> ucze sie robic rybe, ale po 2 dniach jedzenia filetow z
>> morszczuka i mintaja (sol pieprz wegeta jajko i
>> maka/bulka tarta) juz mi sie znudzilo danie robione w
>> taki wlasnie spoSob, dzis mam znow filety (moja druga
>> polowka zasmakowala sie w rybkach) jak mozna je
>> przyrzadzic zeby bylo pysznie ale inaczej oprocz ryby po
>> grecku?
>
> Cześć,
> polecam rybę z cebulą i koncentratem :)
> Filety posypać solą i pieprzem, podsmażyć na oleju i wyłożyć na talerz. Na
> tym samym tłuszczu usmażyć 3-4 pokrojone cebule, jak będą złote dodać
> koncentrat pomidorowy i trochę wody. Do tego wrzucić rybę i jeszcze chwilę
> podsmażyć (można podpiec w piekarniku). Jest pyszne.
> Podaję bez surówki, jakoś żadna mi do tego nie pasuje.
Można bez panierowania.
Na patelnię wlewa się trochę oleju, jak już
gorący to nasypać odrobinę bułki tartej,
i na to kłaść posolone filety. Minuta z jednej
strony, minuta z drugiej i na talerz. Na talerzu
pokropić cytryną.
Pozdrowienia. Krzysztof.
|