Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Z cyklu "Ucze sie gotowac": co do kurczaka ;)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Z cyklu "Ucze sie gotowac": co do kurczaka ;)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 31


« poprzedni wątek następny wątek »

31. Data: 2005-07-27 11:36:49

Temat: Re: Z cyklu "Ucze sie gotowac": co do kurczaka ;)
Od: aniared <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. napisał(a):

> Ale wrzucanie produktow do ugotowania do zimnej wody sprawia ze w
> fazie podgrzewania witaminy, mineraly i inne soki zywotne przechodza
> do wody i sa stracone dla smakosza (i dietetyka).
> Jezeli wrzuca sie do wrzatku to dzieje sie to samo co befsztykiem na
> goracym oleju : wysoka temperatura scina powierzchnie produktu i
> ogranicza strate sokow.

Wydaje mi się, że nie masz racji z tym, że wysoka temperatura scina
powierzchnię warzywa, co jest prawdziwe w przypadku mięsa. Natomiast
prawdą jest, że wrzucenie warzyw do gorącej wody zmniejsza straty soków,
witamin itp., ale to z uwagi na krótszy czas gotowania.

--
Ania
http://aniared.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 ... 3 . [ 4 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

zupa tajska jarska
kabaczek - z czym?
Toster firmy Home Electric - istnieje?
Chop Chop - dobre?
bakłazan

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »