Data: 2003-05-30 09:34:42
Temat: Re: Z czym strączkowe
Od: "Iza Radac'" <i...@i...org>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:581a.00000482.3ed6f36a@newsgate.onet.pl...
> Witam
> Po analizie zasad MM nie mam jasności co do łączenia fasoli, soi z
białkiem czy
> skrobią. Rozumiem, że wszystko, więc i strączkowe można jeść z warzywami.
Ale
> czy mozna z serem, mięsem albo z masłem czy innym tłuszczem. O ile dobrze
> zrozumiałam raczej nie ze skrobią. Czy ktoś może wyjaśnić tę kwestię?
Straczkowe to glownie bialko i skrobia, a jesli tak, to wychodzi na to, ze
nie nalezy ich laczyc z tluszczem.
Pewnie najbezpieczniej bedzie je jesc z jakims warzywkiem o niskim IG
(pomidor, salata, ogorek).
--
Iza
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=12813632
|