| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-30 06:00:10
Temat: Z czym strączkoweWitam
Po analizie zasad MM nie mam jasności co do łączenia fasoli, soi z białkiem czy
skrobią. Rozumiem, że wszystko, więc i strączkowe można jeść z warzywami. Ale
czy mozna z serem, mięsem albo z masłem czy innym tłuszczem. O ile dobrze
zrozumiałam raczej nie ze skrobią. Czy ktoś może wyjaśnić tę kwestię?
Pozdrawiam
Julita
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-05-30 09:34:42
Temat: Re: Z czym strączkoweUżytkownik <t...@w...pl> napisał w wiadomości
news:581a.00000482.3ed6f36a@newsgate.onet.pl...
> Witam
> Po analizie zasad MM nie mam jasności co do łączenia fasoli, soi z
białkiem czy
> skrobią. Rozumiem, że wszystko, więc i strączkowe można jeść z warzywami.
Ale
> czy mozna z serem, mięsem albo z masłem czy innym tłuszczem. O ile dobrze
> zrozumiałam raczej nie ze skrobią. Czy ktoś może wyjaśnić tę kwestię?
Straczkowe to glownie bialko i skrobia, a jesli tak, to wychodzi na to, ze
nie nalezy ich laczyc z tluszczem.
Pewnie najbezpieczniej bedzie je jesc z jakims warzywkiem o niskim IG
(pomidor, salata, ogorek).
--
Iza
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=12813632
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-06-03 07:45:58
Temat: Re: Z czym strączkowe
> Straczkowe to glownie bialko i skrobia, a jesli tak, to wychodzi na to, ze
> nie nalezy ich laczyc z tluszczem.
> Pewnie najbezpieczniej bedzie je jesc z jakims warzywkiem o niskim IG
> (pomidor, salata, ogorek).
straczkowe o niskim ig takie jak fasola czy soczewica mozesz laczyc z czym
chcesz nawet z boczkiem.
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |