Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ZAJEFAJNIE

Grupy

Szukaj w grupach

 

ZAJEFAJNIE

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-25 05:02:43

Temat: ZAJEFAJNIE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

6°C, lampa, rosa na murawie, od paru dni jem sałatki z mniszka, ale
fatastycznie w gruncie przezimowała mi botwina, liście zdrowe i duże, będzie
z bułeczką...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2006-04-25 08:34:05

Temat: Re: ZAJEFAJNIE
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e2kal3$rge$1@nemesis.news.tpi.pl...
> 6°C, lampa, rosa na murawie, od paru dni jem sałatki z mniszka, ale
> fatastycznie w gruncie przezimowała mi botwina, liście zdrowe i duże,
będzie
> z bułeczką...
>

Kiedy siejesz botwine na zimowanie??

okrywasz to czyms??

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2006-04-25 10:56:02

Temat: Re: ZAJEFAJNIE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:e2kmvh$oeb$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e2kal3$rge$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> 6°C, lampa, rosa na murawie, od paru dni jem sałatki z mniszka, ale
>> fatastycznie w gruncie przezimowała mi botwina, liście zdrowe i duże,
> będzie
>> z bułeczką...
>>
>
> Kiedy siejesz botwine na zimowanie??
>
> okrywasz to czyms??
>
> Marek

Rośnie już drugi rok, niczym nie była okrywana, dopiero gdy śniegi zeszły -
folią na przyspieszenie wzrostu.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2006-04-25 11:40:23

Temat: Re: ZAJEFAJNIE
Od: "Akulka" <s...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:e2kal3$rge$1@nemesis.news.tpi.pl...
> 6°C, lampa, rosa na murawie, od paru dni jem sałatki z mniszka, ale
> fatastycznie w gruncie przezimowała mi botwina, liście zdrowe i duże,
będzie
> z bułeczką...

Tzn się liście botwinki na kanapkę z masłem jak sałatę? Hm...nigdy nie
próbowałam. Może jednak ci chodzi o tartą bułeczkę i liście zasmażane? U
mnie botwinka jest raczej w nissssssskim poważaniu. A i barszczów czerwonych
nie lubię. Nie to, żebym miała jakieś odruchy nie godne, ale po prostu nie
lubię i już. Jak mnie gdzieś zmuszają to grubo pieprzem sypię. Za to
ubóstwiam buraczki wszelakie w sałatkach - mniam.

Ja też sobie już wiosnę w menu robię. Zaczynam jeść: bułka posmarowana
masłem, a w środku ponad połowa lub jedna mała sałata (liść na liściu) -
pychota i kanapki z masłem i bączkami cebuli oraz szczypiorku oprószone suto
solą. Zupę szczawiową z własnego szczawiu już robię, szałwia ślicznie mi
przetrzymała więc cieszę się świeżą na potęgę. Trochę ubolewam, że mięta,
oregano i melisa jeszcze tylko nęcą małymi listkami przy ziemi... ale nic
to - nasuszyłam za wczasu słuszną ilość:P

Pozdrawiam,
Akulka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2006-04-25 12:02:19

Temat: Re: ZAJEFAJNIE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:e2l260$idv$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e2kal3$rge$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> 6°C, lampa, rosa na murawie, od paru dni jem sałatki z mniszka, ale
>> fatastycznie w gruncie przezimowała mi botwina, liście zdrowe i duże,
> będzie
>> z bułeczką...
>
> Tzn się liście botwinki na kanapkę z masłem jak sałatę? Hm...nigdy nie
> próbowałam. Może jednak ci chodzi o tartą bułeczkę i liście zasmażane? U
> mnie botwinka jest raczej w nissssssskim poważaniu. A i barszczów
> czerwonych
> nie lubię. Nie to, żebym miała jakieś odruchy nie godne, ale po prostu nie
> lubię i już. Jak mnie gdzieś zmuszają to grubo pieprzem sypię. Za to
> ubóstwiam buraczki wszelakie w sałatkach - mniam.
>
> Ja też sobie już wiosnę w menu robię. Zaczynam jeść: bułka posmarowana
> masłem, a w środku ponad połowa lub jedna mała sałata (liść na liściu) -
> pychota i kanapki z masłem i bączkami cebuli oraz szczypiorku oprószone
> suto
> solą. Zupę szczawiową z własnego szczawiu już robię, szałwia ślicznie mi
> przetrzymała więc cieszę się świeżą na potęgę. Trochę ubolewam, że mięta,
> oregano i melisa jeszcze tylko nęcą małymi listkami przy ziemi... ale nic
> to - nasuszyłam za wczasu słuszną ilość:P
>
> Pozdrawiam,
> Akulka

To jest prawdziwa botwina, a nie liście buraka ćwikłowego - ugotowana i
polana masełkiem z tartą bułką smakuje wspaniale z ziemniaczkami i mięsem...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2006-04-26 05:50:04

Temat: Re: ZAJEFAJNIE
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Akulka" <s...@g...pl> wrote in message
news:e2l260$idv$1@inews.gazeta.pl...
> Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:e2kal3$rge$1@nemesis.news.tpi.pl...
>> 6°C, lampa, rosa na murawie, od paru dni jem sałatki z mniszka, ale
>> fatastycznie w gruncie przezimowała mi botwina, liście zdrowe i duże,
> będzie
>> z bułeczką...
>
> Tzn się liście botwinki na kanapkę z masłem jak sałatę? Hm...nigdy nie
> próbowałam. Może jednak ci chodzi o tartą bułeczkę i liście zasmażane? U
> mnie botwinka jest raczej w nissssssskim poważaniu. A i barszczów
> czerwonych
> nie lubię. Nie to, żebym miała jakieś odruchy nie godne, ale po prostu nie
> lubię i już. Jak mnie gdzieś zmuszają to grubo pieprzem sypię. Za to
> ubóstwiam buraczki wszelakie w sałatkach - mniam.
>
> Ja też sobie już wiosnę w menu robię. Zaczynam jeść: bułka posmarowana
> masłem, a w środku ponad połowa lub jedna mała sałata (liść na liściu) -
> pychota i kanapki z masłem i bączkami cebuli oraz szczypiorku oprószone
> suto
> solą. Zupę szczawiową z własnego szczawiu już robię, szałwia ślicznie mi
> przetrzymała więc cieszę się świeżą na potęgę. Trochę ubolewam, że mięta,
> oregano i melisa jeszcze tylko nęcą małymi listkami przy ziemi... ale nic
> to - nasuszyłam za wczasu słuszną ilość:P
>
> Pozdrawiam,
> Akulka

Sałaty (zwałszcza masłowe i kruche) zjadam prosto spod kranu, bez dodatków,
a lubię na talerzu tradycyjnie, ze śmietaną i odrobiną cukru...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

chleb bezglutenowy
Ręczna maszynka do sera
sernik
Dzisiejszy program "GOTUJ" - przepis na zrazy z kaszą grycz.w sosie grzyb.
soczewica, ser pleśniowy lazur

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »