« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-27 11:15:49
Temat: Zakonserwowane cytryny.Jakes miesiac temu ogladalem program TV pt.Kulinarne podroze.Nie byl to
program Maklowicza. O ile dobrze pamietam opowiadano o kuchni
Maroka.nskiej,o wykozystywaniu bardzo duzej ilosci przypraw w tym
zakonserwowanych cytyryn.
Podano dokladnie sposob takiej konserwacji i zrobilem to.Kilogram cytrym
dobrze wyszczotkowalem pod biezaca woda odkroilem koncowki i przecimajac na
polowki(nie calkiem) dobrze posolilem w wcisnolem do sloja.Calosc zalalem
ostudzona przegotowana woda.Czas "konserwacji" cytryn mial trwac nie mniej
jak 3 tygodnie.Minal juz miesiac wiec juz dobrze.Problem w tym,ze
zapomnialem co z tymi cytrynami zrobic.Pamietam,ze sa dodatkiem do potraw z
drobiu podczas pieczenia.Tzn nie cale z miaszczem a tylko skorki.
Czy ktos moze mi podpowiedziec jak te zakonserwowane cytryny wykozystac?
Pozdrawiam
Stanislaw z Gdanska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-27 12:02:26
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.
Użytkownik "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> napisał w wiadomości
news:depi1k$me9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy ktos moze mi podpowiedziec jak te zakonserwowane cytryny wykozystac?
>
seksualnie
ale na TRZEŹWO!
M.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-08-27 12:10:43
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.> seksualnie
> ale na TRZEŹWO!
>
> M.
>Puk puk!! Masz zdrowe zmysly??
Zreszta sam powionienes sie PUKNAC!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-08-27 12:15:08
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.
Użytkownik "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> napisał w wiadomości
news:depl91$8mb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > seksualnie
> > ale na TRZEŹWO!
> >
> > M.
> >Puk puk!! Masz zdrowe zmysly??
> Zreszta sam powionienes sie PUKNAC!
>
zmysły prysły przy zakonserwowanych cytrynach
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-08-28 00:44:55
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.Użytkownik "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> napisał w wiadomości
news:depi1k$me9
===
Szanowny Panie Stanisławie.
Już miałem ochotę merytorycznie Panu odpowiedzieć, lecz, niestety,
zniechęciły mnie niechlujstwa w Pańskich listach. Zauważyłem pięć
karygodnych błędów ortograficznych i kilkadziesiąt lżejszego kalibru. O
zwykłych literówkach oraz zastępowaniu polskich liter unijnymi nie wspomnę.
Trudno jest takie listy traktować poważnie.
Dlatego zauważę jedynie, że Pańskie listy wstrząsnęły mną, niczym kisziona
cytryna.
Pozdrawiam.
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-08-28 08:05:25
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.
Użytkownik "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> napisał w wiadomości
news:depi1k$me9$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czy ktos moze mi podpowiedziec jak te zakonserwowane cytryny wykozystac?
Wg Makłowicza kiszone cytryny moga służyc jako dodatek do pieczonych mięs
oraz ryb. Szukaj ich w Internecie własnie pod taką nazwą, np tutaj:
http://www.kuchnia.bytow.pl/index.php?menu=czytaj&nr
=3237
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-08-28 08:07:39
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.
>Dlatego zauwa?? jedynie, ?e Pa?skie listy wstrz?sn??y mn?, niczym kisziona
>cytryna.
>
>Pozdrawiam.
>
>waldek
>===
>
>
Jaka cytryna?
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-08-28 08:34:09
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.Użytkownik waldek napisał:
> Już miałem ochotę merytorycznie Panu odpowiedzieć, lecz, niestety,
> zniechęciły mnie niechlujstwa w Pańskich listach. Zauważyłem pięć
> karygodnych błędów ortograficznych i kilkadziesiąt lżejszego kalibru. O
> zwykłych literówkach oraz zastępowaniu polskich liter unijnymi nie wspomnę.
> Trudno jest takie listy traktować poważnie.
Hm, dziś Twoja kolej być Dyżurnym Malkontetem?
--
pa,BBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-08-28 08:38:38
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.On Sun, 28 Aug 2005 10:34:09 +0200, BasiaBjk
<b...@q...pl> wrote:
>Użytkownik waldek napisał:
>
>> Już miałem ochotę merytorycznie Panu odpowiedzieć, lecz, niestety,
>> zniechęciły mnie niechlujstwa w Pańskich listach. Zauważyłem pięć
>> karygodnych błędów ortograficznych i kilkadziesiąt lżejszego kalibru. O
>> zwykłych literówkach oraz zastępowaniu polskich liter unijnymi nie wspomnę.
>> Trudno jest takie listy traktować poważnie.
>
>Hm, dziś Twoja kolej być Dyżurnym Malkontetem?
Eeeeee, ona zawsze w gotowosci :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-08-28 08:42:07
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.Użytkownik Krysia Thompson napisał:
> Eeeeee, ona zawsze w gotowosci :P
Popatrz, a ja myślałam, że to facet ;>
--
pa, BBjk :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |