| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-08-27 09:59:24
Temat: odpFarsz do pierogów lubelskich w proporcjach, mniej więcej 1:1 (kasza
gryczana gotowana i biały ser 1:1), sporo cebuli smażonej na oleju,
sporo mięty ( z 10, 15 torebek-saszetek expresowych), pieprz czarny, sól
- zależy od ilości farszu.
Ja stosuję mniej więcej proporcje jak w pierogach ruskich (kartofle
gotowane, biały ser 1:1) to tu kasza gryczana gotowana i biały ser.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-08-28 01:01:08
Temat: Re: odp
Użytkownik <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1125136812.4943.5.camel@p...
> Farsz do pierogów lubelskich w proporcjach, mniej więcej 1:1 (kasza
> gryczana gotowana i biały ser 1:1), sporo cebuli smażonej na oleju,
> sporo mięty ( z 10, 15 torebek-saszetek expresowych), pieprz czarny, sól
> - zależy od ilości farszu.
> Ja stosuję mniej więcej proporcje jak w pierogach ruskich (kartofle
> gotowane, biały ser 1:1) to tu kasza gryczana gotowana i biały ser.
===
A ja tylko dodam, że gołąbki z tym farszem są równie smaczne. Tylko więcej
pieprzu potrzebują i trochę skwarek z wytopionym tłuszczem. No i kasza musi
być porządna, prażona, a ser nie byle jaki - na pewno nie z folii z
hipermarketu.
waldek
ps Uwaga! W mojej rodzince nie wszystkim smakują. Jest remis 2:2. Starsi
mężczyźni wolą je (mimo, że bez mięsa!), od tradycyjnych gołąbków. Młodszy i
kobieta preferują sztampę. :-)
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |