Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: "waldek" <x...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: odp
Date: Sun, 28 Aug 2005 03:01:08 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 23
Message-ID: <der2dc$gm4$1@inews.gazeta.pl>
References: <1125136812.4943.5.camel@p>
NNTP-Posting-Host: host-81-190-217-41.wroclaw.mm.pl
X-Trace: inews.gazeta.pl 1125190893 17092 81.190.217.41 (28 Aug 2005 01:01:33 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 28 Aug 2005 01:01:33 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
X-Priority: 3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-User: xswedc
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246861
Ukryj nagłówki
Użytkownik <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1125136812.4943.5.camel@p...
> Farsz do pierogów lubelskich w proporcjach, mniej więcej 1:1 (kasza
> gryczana gotowana i biały ser 1:1), sporo cebuli smażonej na oleju,
> sporo mięty ( z 10, 15 torebek-saszetek expresowych), pieprz czarny, sól
> - zależy od ilości farszu.
> Ja stosuję mniej więcej proporcje jak w pierogach ruskich (kartofle
> gotowane, biały ser 1:1) to tu kasza gryczana gotowana i biały ser.
===
A ja tylko dodam, że gołąbki z tym farszem są równie smaczne. Tylko więcej
pieprzu potrzebują i trochę skwarek z wytopionym tłuszczem. No i kasza musi
być porządna, prażona, a ser nie byle jaki - na pewno nie z folii z
hipermarketu.
waldek
ps Uwaga! W mojej rodzince nie wszystkim smakują. Jest remis 2:2. Starsi
mężczyźni wolą je (mimo, że bez mięsa!), od tradycyjnych gołąbków. Młodszy i
kobieta preferują sztampę. :-)
===
|