| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-18 10:22:40
Temat: ZarkojeDodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
Zarkoje ("z" z kropka, to zaadoptowana potrawa z Wolynia, pochodzenia raczej
niepolskiego ale czesta na naszym stole)
Mieso, najlepiej z koscia ( biodrowka, zeberka ), obsmazyc na zloty kolor z
przyprawami ( lisc laurowy, sol, pieprz). Przelozyc do rondla i mozna wkroic
marchewke ( polplastry na ukos ), cebule. Podlac woda i dusic. Male
ziemniaki, albo wieksze pokrojone w czastki obsmazyc na tluszczu pozostalym
ze smazenia miesa na zloty kolor.Przelozyc na mieso z warzywami i dusic
razem do miekkosci.
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-18 19:36:43
Temat: Re: Zarkoje> Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
> Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
> Zarkoje ("z" z kropka, to zaadoptowana potrawa z Wolynia, pochodzenia
raczej
> niepolskiego ale czesta na naszym stole)
(...)
Ten banalny przepis też wpiszę i wypróbuję.:)
Ela
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 03:45:40
Temat: Re: ZarkojeOn Tue, 18 Dec 2001 11:22:40 +0100, "Irek Zablocki"
<i...@w...de> wrote:
>Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
>Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
ech, to dobre jest... musi byc tylko przyprawione bardzo pikantnie.
najlepsze zarkoje na zachodnich dlugosciach geograficznych, o jakim
wiem, podawano w pewnej knajpie w kielcach,w ktorej to wszystko juz po
ududszeniu zapiekano w malej fasce pod ciastem chlebowym, n aktorym,
nastepnie klejent owo danie palaszowal. poeeezjaaa.
pozdrowienia,
kamila
--
/"\ ||
\ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
/ \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 09:05:38
Temat: Re: Zarkoje
"kamila slawinska" <k...@s...killer.acedsl.com> schrieb im Newsbeitrag
news:d7302u4p1qejiiiav35to5rgkbch2sp3co@4ax.com...
> On Tue, 18 Dec 2001 11:22:40 +0100, "Irek Zablocki"
> <i...@w...de> wrote:
>
> >Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
> >Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
>
> ech, to dobre jest... musi byc tylko przyprawione bardzo pikantnie.
> najlepsze zarkoje na zachodnich dlugosciach geograficznych, o jakim
> wiem, podawano w pewnej knajpie w kielcach,w ktorej to wszystko juz po
> ududszeniu zapiekano w malej fasce pod ciastem chlebowym, n aktorym,
> nastepnie klejent owo danie palaszowal. poeeezjaaa.
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
Kamila, boj sie Boga! Zabuzanskie zarcie w "centrali"? To pewnie jakis
kresowiec nie dotarl do Wroclawia, bo jak inaczej mozna to sobie
wytlumaczyc?
Irek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-19 10:16:33
Temat: Re: ZarkojeWitam z Kielce
Zarkoje nadal mozna skosztowac w Kielcach w restauracji Winnica, kosztuje
ok.33 zl.
Jest przepyszne, wiec serdecznie zapraszam
IzaW
kamila slawinska wrote:
> On Tue, 18 Dec 2001 11:22:40 +0100, "Irek Zablocki"
> <i...@w...de> wrote:
>
> >Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
> >Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
>
> ech, to dobre jest... musi byc tylko przyprawione bardzo pikantnie.
> najlepsze zarkoje na zachodnich dlugosciach geograficznych, o jakim
> wiem, podawano w pewnej knajpie w kielcach,w ktorej to wszystko juz po
> ududszeniu zapiekano w malej fasce pod ciastem chlebowym, n aktorym,
> nastepnie klejent owo danie palaszowal. poeeezjaaa.
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> /"\ ||
> \ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
> X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
> / \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |