Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zarkoje

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zarkoje

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-18 10:22:40

Temat: Zarkoje
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de> szukaj wiadomości tego autora

Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.

Zarkoje ("z" z kropka, to zaadoptowana potrawa z Wolynia, pochodzenia raczej
niepolskiego ale czesta na naszym stole)

Mieso, najlepiej z koscia ( biodrowka, zeberka ), obsmazyc na zloty kolor z
przyprawami ( lisc laurowy, sol, pieprz). Przelozyc do rondla i mozna wkroic
marchewke ( polplastry na ukos ), cebule. Podlac woda i dusic. Male
ziemniaki, albo wieksze pokrojone w czastki obsmazyc na tluszczu pozostalym
ze smazenia miesa na zloty kolor.Przelozyc na mieso z warzywami i dusic
razem do miekkosci.

Irek





› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-18 19:36:43

Temat: Re: Zarkoje
Od: "Ela" <e...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
> Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.

> Zarkoje ("z" z kropka, to zaadoptowana potrawa z Wolynia, pochodzenia
raczej
> niepolskiego ale czesta na naszym stole)
(...)

Ten banalny przepis też wpiszę i wypróbuję.:)

Ela



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-19 03:45:40

Temat: Re: Zarkoje
Od: kamila slawinska <k...@s...killer.acedsl.com> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 18 Dec 2001 11:22:40 +0100, "Irek Zablocki"
<i...@w...de> wrote:

>Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
>Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.

ech, to dobre jest... musi byc tylko przyprawione bardzo pikantnie.
najlepsze zarkoje na zachodnich dlugosciach geograficznych, o jakim
wiem, podawano w pewnej knajpie w kielcach,w ktorej to wszystko juz po
ududszeniu zapiekano w malej fasce pod ciastem chlebowym, n aktorym,
nastepnie klejent owo danie palaszowal. poeeezjaaa.

pozdrowienia,
kamila
--
/"\ ||
\ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
/ \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-19 09:05:38

Temat: Re: Zarkoje
Od: "Irek Zablocki" <i...@w...de> szukaj wiadomości tego autora


"kamila slawinska" <k...@s...killer.acedsl.com> schrieb im Newsbeitrag
news:d7302u4p1qejiiiav35to5rgkbch2sp3co@4ax.com...
> On Tue, 18 Dec 2001 11:22:40 +0100, "Irek Zablocki"
> <i...@w...de> wrote:
>
> >Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
> >Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
>
> ech, to dobre jest... musi byc tylko przyprawione bardzo pikantnie.
> najlepsze zarkoje na zachodnich dlugosciach geograficznych, o jakim
> wiem, podawano w pewnej knajpie w kielcach,w ktorej to wszystko juz po
> ududszeniu zapiekano w malej fasce pod ciastem chlebowym, n aktorym,
> nastepnie klejent owo danie palaszowal. poeeezjaaa.
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
Kamila, boj sie Boga! Zabuzanskie zarcie w "centrali"? To pewnie jakis
kresowiec nie dotarl do Wroclawia, bo jak inaczej mozna to sobie
wytlumaczyc?

Irek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-19 10:16:33

Temat: Re: Zarkoje
Od: Iza Walkiewicz <I...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam z Kielce
Zarkoje nadal mozna skosztowac w Kielcach w restauracji Winnica, kosztuje
ok.33 zl.
Jest przepyszne, wiec serdecznie zapraszam

IzaW


kamila slawinska wrote:

> On Tue, 18 Dec 2001 11:22:40 +0100, "Irek Zablocki"
> <i...@w...de> wrote:
>
> >Dodatkowo, jeszcze jeden obiecany przepis w wersji mozliwie uproszczonej.
> >Nadaje sie na imprezy, swietne pod wodke i banalnie proste.
>
> ech, to dobre jest... musi byc tylko przyprawione bardzo pikantnie.
> najlepsze zarkoje na zachodnich dlugosciach geograficznych, o jakim
> wiem, podawano w pewnej knajpie w kielcach,w ktorej to wszystko juz po
> ududszeniu zapiekano w malej fasce pod ciastem chlebowym, n aktorym,
> nastepnie klejent owo danie palaszowal. poeeezjaaa.
>
> pozdrowienia,
> kamila
> --
> /"\ ||
> \ / ASCII RIBBON CAMPAIGN || NO ATTACHMENTS
> X AGAINST HTML MAIL || NO STATIONERY
> / \ AND POSTINGS || NO GRAPHICS

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ryba ja u Zablockich na Wigilie
Do znawcow win 2
Pytanie - jak to jeść?
pierniczki na choinke
kiszone buraki - co zrobic?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »