| « poprzedni wątek | następny wątek » |
21. Data: 2005-12-08 23:32:12
Temat: Re: Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?Wladyslaw Los <w...@o...pl> napisał(a):
> Spal czosnek na gorącym oleju i zobacz jak smakuje.
Czosnek spalony na goracym tluszczu to dziwna potrawa - osobiscie nie jadam
ale de gustibus...
Kuchnie, ktore czosnk - czasami ogromne jego ilosci - mocno przysmazaja na
bardzo goracym oleju, polegaja na mniej lub bardziej (czesciej bardziej niz
mniej...) wysublimowanej mieszance smakow, w ktorej to mieszance jakikolwiek
smak czosnku jest tylko jednym z komponentow.
><emEl><
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
22. Data: 2005-12-08 23:53:18
Temat: Re: Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?
Le jeudi 8 décembre 2005 ŕ 01:36:14, dans <dn7v5u$t10$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :
> IMO - gotowanie z Laroussa jest nieco, ehem, staroswieckim podejsciem do
> sprawy (staroswieckie czy nie ma to male znaczenie dla potrzeb tej dyskusji)
Wybaczysz mi odpowiedz na tego typu opinie : czyzby chodzilo ci o
przyslowiowe pieprzenie kotka za pomoca mlotka ?
Tlumacznie z polskiego na nasze : zadnej konstruktywnej krytyki nie
ma, ale jak mozna sie czepiac to czemu nie.
> ale - glownie z powodu niebezpiecznych generalizacji - jest tez czesto
> mylace co do tresci i formy (co jest juz problemem, bo mowimy o kuchni
> praktycznej, a nie wydmuszkach intelektualnych pieknoduchow kulinarnych.)
patati patata
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |