Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 22


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2005-12-08 23:32:12

Temat: Re: Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?
Od: "eM eL" <b...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los <w...@o...pl> napisał(a):

> Spal czosnek na gorącym oleju i zobacz jak smakuje.

Czosnek spalony na goracym tluszczu to dziwna potrawa - osobiscie nie jadam
ale de gustibus...
Kuchnie, ktore czosnk - czasami ogromne jego ilosci - mocno przysmazaja na
bardzo goracym oleju, polegaja na mniej lub bardziej (czesciej bardziej niz
mniej...) wysublimowanej mieszance smakow, w ktorej to mieszance jakikolwiek
smak czosnku jest tylko jednym z komponentow.

><emEl><

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2005-12-08 23:53:18

Temat: Re: Zgorzkniał mi szpinak - dlaczego?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le jeudi 8 décembre 2005 ŕ 01:36:14, dans <dn7v5u$t10$1@inews.gazeta.pl> vous
écriviez :

> IMO - gotowanie z Laroussa jest nieco, ehem, staroswieckim podejsciem do
> sprawy (staroswieckie czy nie ma to male znaczenie dla potrzeb tej dyskusji)

Wybaczysz mi odpowiedz na tego typu opinie : czyzby chodzilo ci o
przyslowiowe pieprzenie kotka za pomoca mlotka ?

Tlumacznie z polskiego na nasze : zadnej konstruktywnej krytyki nie
ma, ale jak mozna sie czepiac to czemu nie.


> ale - glownie z powodu niebezpiecznych generalizacji - jest tez czesto
> mylace co do tresci i formy (co jest juz problemem, bo mowimy o kuchni
> praktycznej, a nie wydmuszkach intelektualnych pieknoduchow kulinarnych.)

patati patata



--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

do Wojti w sprawie "kurka czerownego"
Placki ziemniaczane po węgiersq
Nalewka truskawkowa - chwalę się
Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Przechowywanie tahini

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »