| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-06-12 18:28:29
Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!Dnia Sun, 12 Jun 2005 20:35:30 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Kasia*, w
wiadomości news:<news:d8hv60$hmb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
> niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
> cieniutką siną warstewką.
> Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
> Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
Piana musi być sztywna (ja na 5 białek daję szklankę cukru) i trzeba ją
suszyć w niższej temperaturze, ale nie miałam nigdyy prodiża i nie wiem, czy
się da.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-06-12 18:35:30
Temat: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!Witam:)
Ostatnio robiłam pleśniaka.Wszystko według przepisu:
ciasto,dzem,ciasto,piana z białek z cukrem,i na to ciasto( starte na tarce).
Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
cieniutką siną warstewką.
Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
Pozdrawiam
Kasia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-06-12 20:12:53
Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!! Być może to problem prodiża bo do białek daję również szklankę cukru:),
piana jest wtedy bardzo sztywna.
Pozdr
Kasia
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:15pl8eoveqyya.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 12 Jun 2005 20:35:30 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Kasia*, w
> wiadomości news:<news:d8hv60$hmb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
> następuje:
>
> > Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
> > niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
> > cieniutką siną warstewką.
> > Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
> > Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
>
> Piana musi być sztywna (ja na 5 białek daję szklankę cukru) i trzeba ją
> suszyć w niższej temperaturze, ale nie miałam nigdyy prodiża i nie wiem,
czy
> się da.
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-06-13 13:56:54
Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!> Być może to problem prodiża bo do białek daję również szklankę cukru:),
> piana jest wtedy bardzo sztywna.
> Pozdr
> Kasia
Ktoś niedawno radził, żeby do piany dodać mąkę ziemniaczaną. Spróbuj, może
się uda jdnak w tym prodiżu.
Pozdrawiam.
Barbara.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |