Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 4


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-06-12 18:28:29

Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 12 Jun 2005 20:35:30 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Kasia*, w
wiadomości news:<news:d8hv60$hmb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:

> Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
> niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
> cieniutką siną warstewką.
> Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
> Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?

Piana musi być sztywna (ja na 5 białek daję szklankę cukru) i trzeba ją
suszyć w niższej temperaturze, ale nie miałam nigdyy prodiża i nie wiem, czy
się da.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-06-12 18:35:30

Temat: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Od: "Kasia" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam:)
Ostatnio robiłam pleśniaka.Wszystko według przepisu:
ciasto,dzem,ciasto,piana z białek z cukrem,i na to ciasto( starte na tarce).
Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
cieniutką siną warstewką.
Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
Pozdrawiam
Kasia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-06-12 20:12:53

Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Od: "Kasia" <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Być może to problem prodiża bo do białek daję również szklankę cukru:),
piana jest wtedy bardzo sztywna.

Pozdr
Kasia
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:15pl8eoveqyya.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 12 Jun 2005 20:35:30 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Kasia*, w
> wiadomości news:<news:d8hv60$hmb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
> następuje:
>
> > Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
> > niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
> > cieniutką siną warstewką.
> > Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
> > Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
>
> Piana musi być sztywna (ja na 5 białek daję szklankę cukru) i trzeba ją
> suszyć w niższej temperaturze, ale nie miałam nigdyy prodiża i nie wiem,
czy
> się da.
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-06-13 13:56:54

Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Od: "Barbara K." <smilingdolphin_nospam@nospam_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Być może to problem prodiża bo do białek daję również szklankę cukru:),
> piana jest wtedy bardzo sztywna.
> Pozdr
> Kasia

Ktoś niedawno radził, żeby do piany dodać mąkę ziemniaczaną. Spróbuj, może
się uda jdnak w tym prodiżu.

Pozdrawiam.
Barbara.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przechowywanie tahini
naczynia miedziane
Wołowina po burgundzku, relacja ;)
Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Kuchnia z Okrasą

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »