Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zrobilam "Puchatka" - pytanie

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zrobilam "Puchatka" - pytanie

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-06-12 09:44:06

Temat: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: slonk0 <s...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam!
Walal mi sie rabarbar po lodowce, wiec zachecona opiniami upieklam
"Puchatka" z rabarbarem. No i... zachwycona jestem srednio, mozliwe, ze
cos namieszalam. Bo ciasto owszem, wyszlo, ladnie uroslo, ale jest dosc
suche (troche podchodzi pod babke piaskowa). Myslalam raczej, ze bedzie
mieciutkie, luzne - takie jak przy ciastach olejowych. Jedyna rzecza,
jaka zmienilam byla margaryna zamiast masla, bo tylko ona byla w
lodowce. Ale nie wydaje mi sie, zeby to az tak wplynelo na konsystencje.
Pieklam w 180 stopniach (gora i dol, bez termoobiegu) przez 40 minut.
Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami - takie mialo byc, czy jednak cos
mi nie wyszlo?

Pozdrawiam
Magda-Slonko(Wroclaw)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-06-12 09:53:17

Temat: Re: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 12 Jun 2005 11:44:06 +0200, Waćpanna lub Waćpan *slonk0*, w
wiadomości news:<news:d8h05g$l9n$1@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

> No i... zachwycona jestem srednio, mozliwe, ze
> cos namieszalam. Bo ciasto owszem, wyszlo, ladnie uroslo, ale jest dosc
> suche (troche podchodzi pod babke piaskowa). Myslalam raczej, ze bedzie
> mieciutkie, luzne - takie jak przy ciastach olejowych. Jedyna rzecza,
> jaka zmienilam byla margaryna zamiast masla, bo tylko ona byla w
> lodowce. Ale nie wydaje mi sie, zeby to az tak wplynelo na konsystencje.
> Pieklam w 180 stopniach (gora i dol, bez termoobiegu) przez 40 minut.
> Podzielcie sie swoimi doswiadczeniami - takie mialo byc, czy jednak cos
> mi nie wyszlo?

Wyszło. Puchatek jest dość suchy i w ogóle stwierdzam, że lepiej najpierw
nałożyć trochę ciasta, potem owoce i przykryć je ciastem.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-06-12 09:57:28

Temat: Re: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: slonk0 <s...@b...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

>>Bo ciasto owszem, wyszlo, ladnie uroslo, ale jest dosc
>>suche (troche podchodzi pod babke piaskowa).
>
> Wyszło. Puchatek jest dość suchy i w ogóle stwierdzam, że lepiej najpierw
> nałożyć trochę ciasta, potem owoce i przykryć je ciastem.

Dziekuje za szybka odpowiedz :)
W takim razie pozostane przy cziastach olejowych, jakos bardziej mi
podchodza.

Pozdrawiam
Magda-Slonko(Wroclaw)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-06-12 09:59:11

Temat: Re: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 12 Jun 2005 11:57:28 +0200, Waćpanna lub Waćpan *slonk0*, w
wiadomości news:<news:d8h0uc$md6$2@news.onet.pl> zawarł, co następuje:

>> Wyszło. Puchatek jest dość suchy i w ogóle stwierdzam, że lepiej najpierw
>> nałożyć trochę ciasta, potem owoce i przykryć je ciastem.
> W takim razie pozostane przy cziastach olejowych, jakos bardziej mi
> podchodza.

To podrzuć proszę jakiś swój sprawdzony przepis na olejowe ciasto do owoców.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-06-12 20:43:31

Temat: Re: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: Sabina <g...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Sun, 12 Jun 2005 11:53:17 +0200, Tatiana
<yennefer12*antyspam*@go2.pl> wrote:

>Wyszło. Puchatek jest do?ć suchy

Ja tam sie nie zgadzam, moze super super wilgotny to on nie jest, ale
uwazam ze do babki piaskowej bardzo mu daleko.

Czy termoobieg nie wplywa na wysuszanie ciasta?

> i w ogóle stwierdzam, że lepiej najpierw
>nałożyć trochę ciasta, potem owoce i przykryć je ciastem.

Ale czemu? Coprawda juz dobrze nie pamietam jak w nim normalnie owoce
sie ukladaja, dawno nie pieklam. Ale dzis po dlugim czasie upieklam i
wisionki (nie obsypane maka) zanurkowaly prawie do polowy, lekko
wygladajac na zewnatrz. Chociaz to moze zalezy od wielkosci blaszki,
ja w duzej tortownicy upieklam, jak by byla mniejsza to by ciasto bylo
wyzsze i wiecej suchego (bezowocowego). Chociaz mi samo ciasto tez
smakuje.

Dodam ze zamiast margaryny dalam pol szklanki oleju, ktos tu kiedys
cos takiego proponowal.

--
Pozdr. Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-06-13 06:45:23

Temat: Re: Zrobilam "Puchatka" - pytanie
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sun, 12 Jun 2005 22:43:31 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Sabina*, w
wiadomości news:<news:a37pa1hd0prr4lbs604mlompcvfv82alr9@4ax.co
m> zawarł, co
następuje:

> Czy termoobieg nie wplywa na wysuszanie ciasta?

Może mieć.

> Dodam ze zamiast margaryny dalam pol szklanki oleju, ktos tu kiedys
> cos takiego proponowal.

No widzisz! :)
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kuchnia z Okrasą
Gotowe ciasto na pizzę a'la k*.* - czy ktoś próbował????
Wódka "Dębowa"
Panga
Do mięsożerców

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »