| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-17 16:01:27
Temat: Re: Zielona szparagowaOn Thu, 18 Sep 2003 17:51:05 +0200, "g...@k...pl"
<g...@k...pl> wrote:
>Pytanie!
>Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
>trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
>"zmiecc"
>Co radzicie?
>pzdr
>gm
>
>
bym zblanszowala (tak z minute dwie we wrzatku), potem powolutku
na tej oliwie podusic az bedzie miekkawa. ale niedlugo
trys, co baaardzo lubi fasolke zielona po prostu ugotowana
okraszona swiezymi wedzonymi skwarkami
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-17 18:11:00
Temat: Re: Zielona szparagowaUżytkownik g...@k...pl napisał:
> Pytanie!
> Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
> trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
> "zmiecc"
> Co radzicie?
> pzdr
> gm
>
>
>
Ja robie na odwrot :)
Na oliwe wrzucam zabek czosnku i fasolke. Obsmazam ja. Posypuje
tymiankiem badz ziolami prowansalskimi i doprawiam lekko sola. Jak sie
podsmazy to podlewam do polowy albo nawet 1/3 wysokosci woda i
przykrywam. Dusze tak do miekkosci na malutkim ogniu. Ja taka uwielbiam.
--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 06:38:13
Temat: Odp: Zielona szparagowaWitam.
Fasolka trzeba obgotować, powiedzy półtwarda, potem na durszlak i na
patelnie na rozgrzaną oliwę, zgniatam czosnek, dodaje, podsmażam nie zadługo
bo zrobi sie ciapa, można też dodać tymianek lub zioła prowa..... a na
koniec posypuje parmezanem.
Pychota.
Pa.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 11:38:53
Temat: Re: Zielona szparagowaZanim zapytasz o coś jeszcze to ustaw sobie zegar i datę Przyjacielu!!
Kolejnego posta wysyłasz z przyszłości.
Nieładnie :-(
Biggie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 11:58:38
Temat: Re: Zielona szparagowa
Użytkownik "g...@k...pl" <g...@k...pl> napisał w wiadomości
news:bka088$3vb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Pytanie!
> Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
> trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
> "zmiecc"
> Co radzicie?
> pzdr
> gm
>
>
Zanim zapytasz o coś jeszcze to ustaw sobie zegar i datę Przyjacielu!!
Kolejnego posta wysyłasz z przyszłości.
Nieładnie :-(
Biggie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 15:51:05
Temat: Zielona szparagowaPytanie!
Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
"zmiecc"
Co radzicie?
pzdr
gm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-18 16:09:49
Temat: Re: Zielona szparagowaNa patelni moze sie spalic a nie
> >"zmiecc"
> >Co radzicie?
> >pzdr
> >gm
> >
> >
> bym zblanszowala (tak z minute dwie we wrzatku), potem powolutku
Tak tez myslalem dzieki
pzdr
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-20 13:55:01
Temat: Re: Zielona szparagowa
> Kolejnego posta wysyłasz z przyszłości.
> Nieładnie :-(
>
wiesz ja troche cofniety jestem, ale chyba juz powinno byc ok
pzdr
gm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |