Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zielona szparagowa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zielona szparagowa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-17 16:01:27

Temat: Re: Zielona szparagowa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 18 Sep 2003 17:51:05 +0200, "g...@k...pl"
<g...@k...pl> wrote:

>Pytanie!
>Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
>trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
>"zmiecc"
>Co radzicie?
>pzdr
>gm
>
>
bym zblanszowala (tak z minute dwie we wrzatku), potem powolutku
na tej oliwie podusic az bedzie miekkawa. ale niedlugo

trys, co baaardzo lubi fasolke zielona po prostu ugotowana
okraszona swiezymi wedzonymi skwarkami


K.T. - starannie opakowana

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-17 18:11:00

Temat: Re: Zielona szparagowa
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik g...@k...pl napisał:
> Pytanie!
> Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
> trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
> "zmiecc"
> Co radzicie?
> pzdr
> gm
>
>
>
Ja robie na odwrot :)
Na oliwe wrzucam zabek czosnku i fasolke. Obsmazam ja. Posypuje
tymiankiem badz ziolami prowansalskimi i doprawiam lekko sola. Jak sie
podsmazy to podlewam do polowy albo nawet 1/3 wysokosci woda i
przykrywam. Dusze tak do miekkosci na malutkim ogniu. Ja taka uwielbiam.

--
+++++++++++++++++++++++++++++++
Justyna - walkie!
http://walkie.cegla.art.pl
Nawet ząb bywa wstawiony!

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-18 06:38:13

Temat: Odp: Zielona szparagowa
Od: "news" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Fasolka trzeba obgotować, powiedzy półtwarda, potem na durszlak i na
patelnie na rozgrzaną oliwę, zgniatam czosnek, dodaje, podsmażam nie zadługo
bo zrobi sie ciapa, można też dodać tymianek lub zioła prowa..... a na
koniec posypuje parmezanem.
Pychota.
Pa.




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-18 11:38:53

Temat: Re: Zielona szparagowa
Od: "Biggie" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Zanim zapytasz o coś jeszcze to ustaw sobie zegar i datę Przyjacielu!!
Kolejnego posta wysyłasz z przyszłości.
Nieładnie :-(

Biggie


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-18 11:58:38

Temat: Re: Zielona szparagowa
Od: "Biggie" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "g...@k...pl" <g...@k...pl> napisał w wiadomości
news:bka088$3vb$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Pytanie!
> Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
> trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
> "zmiecc"
> Co radzicie?
> pzdr
> gm
>
>
Zanim zapytasz o coś jeszcze to ustaw sobie zegar i datę Przyjacielu!!
Kolejnego posta wysyłasz z przyszłości.
Nieładnie :-(

Biggie

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-18 15:51:05

Temat: Zielona szparagowa
Od: "g...@k...pl" <g...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora

Pytanie!
Chce ja zrobic smazona na oliwie z ziolami, ale nie jestem pewny czy nie
trzeba jej najpierw troszke podgotowac. Na patelni moze sie spalic a nie
"zmiecc"
Co radzicie?
pzdr
gm



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-18 16:09:49

Temat: Re: Zielona szparagowa
Od: "g...@k...pl" <g...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora

Na patelni moze sie spalic a nie
> >"zmiecc"
> >Co radzicie?
> >pzdr
> >gm
> >
> >
> bym zblanszowala (tak z minute dwie we wrzatku), potem powolutku

Tak tez myslalem dzieki
pzdr



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-20 13:55:01

Temat: Re: Zielona szparagowa
Od: "g...@k...pl" <g...@k...pl> szukaj wiadomości tego autora


> Kolejnego posta wysyłasz z przyszłości.
> Nieładnie :-(
>
wiesz ja troche cofniety jestem, ale chyba juz powinno byc ok
pzdr
gm



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Witam wszystkich
małe cebulki marynowane.
chinszczyzna - kurczak w sosie pomaranczowo-miodowym (pyt.)
prośba o bardzo szybki obiad
cynamonowiec z jablkami - cd.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »