Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zupa wiosenna

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zupa wiosenna

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 28


« poprzedni wątek następny wątek »

21. Data: 2007-06-15 15:35:39

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

TreStan wrote:

>>Bo żółtek w zupie się nie zagotowuje. Rozprowadzone nie wrzącą zupą,
>
> mlekiem
>
>>lub odrobiną śmietany dodaje się do zupy zdjętej z ognia i lekko
>>przestudzonej /tzn. nie gotującej się/.
>>
>>Ania
>
> Dziekuje za informkacje."Stary" juz jestem i nie wszystko
> pojmuje!"Gotowania" nauczylem sie od niedawna.Do tej pory i wode potrafilem
> przypalic!(tzn.Czajniki juz dwa spalilem)!!!
>
> Stanislaw
>
>


O ile wiem, gotujesz od lat, wiec nie opowiadaj. "Zaciagnac" zupe
zoltkiem to znaczy dodac zoltko rozbeltane w malej ilosci zupy czy nawet
wody i dodanc PO zagotowaniu zupy i zestawieniu z ognia. Juz wiecej nie
gotowac! Myslalam, ze wiesz, jak sie zaciaga zoltkiem, inaczej od razu
bym podala, w jaki sposob.

MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


22. Data: 2007-06-15 18:12:40

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: medea <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Magdalena Bassett napisał(a):

> O ile wiem, gotujesz od lat, wiec nie opowiadaj. "Zaciagnac" zupe
> zoltkiem to znaczy dodac zoltko rozbeltane w malej ilosci zupy czy nawet
> wody i dodanc PO zagotowaniu zupy i zestawieniu z ognia. Juz wiecej nie
> gotowac! Myslalam, ze wiesz, jak sie zaciaga zoltkiem, inaczej od razu
> bym podala, w jaki sposob.

Ja jednak bym się upierała, żeby to żółtko w zupie 3 minuty pogotować z
powodu ew. salmonelli. Zwykle nie zaciągam żółtkiem, więc pewności nie
mam, czy można zrobić tak, żeby się nie ścięły w "normalnej" zupie, ale
pamiętam, że robiłam kiedyś taką-zupę krem ze szparagów, do którego się
dodawało 3 żółtka. Do rozbełtanych żółtek dodawałam odrobinę soli, łyżkę
śmietany i trochę gorącej zupy, a potem wlewałam to do gara i
zagotowywałam - nigdy się nie ścinały.

Pozdrawiam
Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


23. Data: 2007-06-15 19:08:35

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: "TreStan" <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> > >
> O ile wiem, gotujesz od lat, wiec nie opowiadaj. "Zaciagnac" zupe
> zoltkiem to znaczy dodac zoltko rozbeltane w malej ilosci zupy czy nawet
> wody i dodanc PO zagotowaniu zupy i zestawieniu z ognia. Juz wiecej nie
> gotowac! Myslalam, ze wiesz, jak sie zaciaga zoltkiem, inaczej od razu
> bym podala, w jaki sposob.
>
> MB
Oj Magdo!Ty zawsze masz racje! A teraz w Gdasku GRZMI!!!! Oj blyska sie!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


24. Data: 2007-06-15 22:06:27

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: Magdalena Bassett <i...@b...com> szukaj wiadomości tego autora

TreStan wrote:

A teraz w Gdasku GRZMI!!!! Oj blyska sie!
>
>
To chyba lepiej, niz te upaly?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


25. Data: 2007-06-16 08:13:02

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: "makaszeron" <m...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisał w
wiadomości

> Myslalam, ze wiesz, jak sie zaciaga zoltkiem, inaczej od razu bym podala,
> w jaki sposob.
>
> MB

1. Nie myślałaś, bo to trudny proces :-(
2. Stasiu wie, jak się zaciągnąć żółtkiem!
3. CO BYŚ PODAŁA I W JAKI SPOSÓB?

M.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


26. Data: 2007-06-16 11:51:58

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: m...@g...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora



> TreStan wrote:
>
> A teraz w Gdasku GRZMI!!!! Oj blyska sie!
> >
> >
> To chyba lepiej, niz te upaly?
a tu nadal grzmi w tym Gdansku>
>
> __________ NOD32 Informacje 2113 (20070313) __________
>
> Wiadomosc zostala sprawdzona przez System Antywirusowy NOD32
> http://www.nod32.com lub http://www.nod32.pl
>
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


27. Data: 2007-06-16 12:05:11

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: m...@g...pl (Monika Zarczuk) szukaj wiadomości tego autora

> >
> >
> Oj Magdo!Ty zawsze masz racje! A teraz w Gdasku GRZMI!!!! Oj blyska sie!
>
A ja myślałam, że tu nie ma nikogo z Gdańska.
fajnie, że się myliłam.

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


28. Data: 2007-06-17 04:20:46

Temat: Re: Zupa wiosenna
Od: "TreStan" <t...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


A ja myślałam, że tu nie ma nikogo z Gdańska.
> fajnie, że się myliłam.

Oj! Musisz czescie "TU" zagladac!Czsami warto wymienic swoje poglady
kulinarne i spotkac sie na targowisku miejskim he no nie? Stanislaw-Czsami
bywajacy na targowisku miejskim przy ul.Elblaskiej



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . 2 . [ 3 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pytania do Jamiego Olivera
TO CIEKAWE...
Profanacja!
Lody rozmrożone i zamrożone ponownie
Mrożony drób

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »