« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-11-16 15:46:06
Temat: Żurek ??Mam zamiar zrobić sobie na dzisiejszy obiad żurek na białej kiełbasie z
zakwasu z "butelki" - mam pytanie czym to doprawić i co dodać do tego oprócz
majeranku i czosnku ?? Czy dodać też jakieś jarzyny typu marchewka, por ??
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-11-16 16:51:21
Temat: Re: Żurek ??Użytkownik pyszczak napisał:
> Mam zamiar zrobić sobie na dzisiejszy obiad żurek na białej kiełbasie z
> zakwasu z "butelki" - mam pytanie czym to doprawić i co dodać do tego oprócz
> majeranku i czosnku ?? Czy dodać też jakieś jarzyny typu marchewka, por ??
Koniecznie. Najpierw ugotuj wywar z wędzonki i włoszczyzny, dorzuć
ziemniaka i ze 2 grzybki. Białą też. Dopiero jak to się wygotuje z
godzinkę dolej zakwas, zapraw majerankiem i czosnkiem. Włoszczyznę
najlepiej wyłowić później, a białą pokroić.
tapta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-11-16 16:56:31
Temat: Re: Żurek ??Dziękuję za przepis :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-11-16 17:55:01
Temat: Re: Żurek ??
Użytkownik "tapta" <t...@S...pl> napisał w wiadomości
news:dlfnnp$a93$1@achot.icm.edu.pl...
> Użytkownik pyszczak napisał:
>
>> Mam zamiar zrobić sobie na dzisiejszy obiad żurek na białej kiełbasie z
>> zakwasu z "butelki" - mam pytanie czym to doprawić i co dodać do tego
>> oprócz
>> majeranku i czosnku ?? Czy dodać też jakieś jarzyny typu marchewka, por
>> ??
>
> Koniecznie. Najpierw ugotuj wywar z wędzonki i włoszczyzny, dorzuć
> ziemniaka i ze 2 grzybki. Białą też. Dopiero jak to się wygotuje z
> godzinkę dolej zakwas, zapraw majerankiem i czosnkiem. Włoszczyznę
> najlepiej wyłowić później, a białą pokroić.
>
> tapta
Ja tez lubię do tego jajko na twardo i czasami z gotowymi ziemniakami
Anet i
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-11-16 19:36:32
Temat: Re: Żurek ??Anet, dnia śro 16 lis 2005:
> >> Mam zamiar zrobić sobie na dzisiejszy obiad żurek na białej kiełbasie z
> >> zakwasu z "butelki" - mam pytanie czym to doprawić i co dodać do tego
> >> oprócz
> >> majeranku i czosnku ?? Czy dodać też jakieś jarzyny typu marchewka, por
> >> ??
> > Koniecznie. Najpierw ugotuj wywar z wędzonki i włoszczyzny, dorzuć
> > ziemniaka i ze 2 grzybki. Białą też. Dopiero jak to się wygotuje z
> > godzinkę dolej zakwas, zapraw majerankiem i czosnkiem. Włoszczyznę
> > najlepiej wyłowić później, a białą pokroić.
> Ja tez lubię do tego jajko na twardo i czasami z gotowymi ziemniakami
Ja lubię do żura ziemniaki gotowane "w mundurkach", tylko nie lubię ich
obierać... I co teraz? :(
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-11-16 19:41:08
Temat: Re: Żurek ??
Ja lubię do żura ziemniaki gotowane "w mundurkach", tylko nie lubię ich
obierać... I co teraz? :(
1.Brak żurku
2.Żurek bez ziemniaków
3.Żurek z ziemniakami nie obranymi
4.Wersja pracochłonna: żurek z ziemniakami w mundurkach i obrane
Anet i jeśli już to nr 4
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-11-16 19:47:07
Temat: Re: Żurek ??Anet, dnia śro 16 lis 2005:
>
> Ja lubię do żura ziemniaki gotowane "w mundurkach", tylko nie lubię ich
> obierać... I co teraz? :(
> 1.Brak żurku
> 2.Żurek bez ziemniaków
> 3.Żurek z ziemniakami nie obranymi
> 4.Wersja pracochłonna: żurek z ziemniakami w mundurkach i obrane
> Anet i jeśli już to nr 4
5. Kupić szympansa i nauczyć obierać ziemniaki z "mundurków".
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-11-16 22:53:22
Temat: Re: Zurek ??czeremcha wrote:
> Poprosic ladnie, to moze ziemniaki same sie z mundurków
> rozbiora...
>
próbowałem. Nie rozebrały się świntuchy. Może się wstydziły?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-11-16 23:08:57
Temat: Re: Zurek ??czeremcha wrote:
> Trzeba bylo LADNIE poprosic. Chociaz, moze faktycznie, rozbiera
> sie zwykle do rosolu, a nie do zurku.
>
taak. Ale nie w takiej pogodzie. Emailię dostałaś?
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-11-17 13:00:40
Temat: Re: Żurek ??Wszystkie pomysły super, ja na koncu lubie jak juz zurek jest na talerzu
wrzucic sobie upieczony chlebek w kostke na patelni na margarynie, miodzio
hmm
osobiscie nie lubie jak jest za duzo w zurku (kielbaska i chlebek pozniej
dla mnie to max)
ale kazdy lubi to co lubi
pzdr
barracuda
Użytkownik "pyszczak" <z...@o...pl> napisał w wiadomości
news:dlfoas$i0h$1@theone.laczpol.net.pl...
> Dziękuję za przepis :)
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |