« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-06 09:24:25
Temat: about absynthello
a propos absyntu
ja słyszałałam, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
vrai?
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-06 13:26:42
Temat: Re: about absyntkitka <k...@p...onet.pl> wrote:
> hello
> a propos absyntu
> ja s"ysza"a"am, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
> vrai?
Absolument pas.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 14:15:49
Temat: Re: about absyntWladyslaw Los wrote:
> kitka <k...@p...onet.pl> wrote:
>>hello
>>a propos absyntu
>>ja s"ysza"a"am, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
>>vrai?
> Absolument pas.
> Wladyslaw
Za to bohaterowie Remarqa prnamentnie piją absynt w wojennym Paryżu
zauroczona tą lekturą spróbowałam -tak cudowna nazwa, takie cudowne miasto
..i brrrr......
nigdy więcej
było to jakiś czas temu (czytaj 20 lat), ale nie mam ochoty powtarzać
doświadczenia, wolę inne ziółka:-)))
e
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 15:14:43
Temat: Re: about absyntOn Sat, 6 Jul 2002 15:26:42 +0200, w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
wrote:
>kitka <k...@p...onet.pl> wrote:
>
>> hello
>> a propos absyntu
>> ja s"ysza"a"am, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
>> vrai?
>
>Absolument pas.
>
>Wladyslaw
Z kaktusow, a dokladniej z agawy, jest robiona tequila
podpisano:
Winetou
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 15:17:55
Temat: Re: about absyntFrom: "dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl>
Za to bohaterowie Remarqa prnamentnie piją absynt w wojennym Paryżu
zauroczona tą lekturą spróbowałam -tak cudowna nazwa, takie cudowne miasto
..i brrrr......
nigdy więcej
było to jakiś czas temu (czytaj 20 lat), ale nie mam ochoty powtarzać
doświadczenia, wolę inne ziółka:-)))
==========
Ale najczesciej pijali Calvados :-)
Absoutnie boski trunek, szczegolnie ten pedzony przez farmerow :-)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 16:40:37
Temat: Re: about absynt"kitka" <k...@p...onet.pl> wrote...
> hello
> a propos absyntu
> ja słyszałałam, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
> vrai?
I myslisz, ze biednych dekadenckich artystow byloby stac na taki alkohol ?
Mial byc mocny i tani!
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 17:02:46
Temat: Re: about absynt"dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> wrote...
> Wladyslaw Los wrote:
>
> > kitka <k...@p...onet.pl> wrote:
> Za to bohaterowie Remarqa prnamentnie piją absynt w wojennym Paryżu
> zauroczona tą lekturą spróbowałam -tak cudowna nazwa, takie cudowne
miasto
> ..i brrrr......
No co Ty?!?!
A Remark to co innego proponowal. Koniak, jablka... mowi ci to cos?
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 17:23:22
Temat: Re: about absyntOn Sat, 6 Jul 2002 18:40:37 +0200, "Leszek" <l...@p...onet.pl>
wrote:
>
>I myslisz, ze biednych dekadenckich artystow byloby stac na taki alkohol ?
>Mial byc mocny i tani!
>Leszek
>
>
Byl i mocny, i tani.
Teraz jest zabroniony, ale ponoc absynt ma zostac "ulegalniony" :-)
podpisano:
Winetou
Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---
Niesz !
~ ~ ~
~ ~
~
~ ~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-06 18:18:37
Temat: Re: about absyntLeszek wrote:
>
> No co Ty?!?!
> A Remark to co innego proponowal. Koniak, jablka... mowi ci to cos?
> Leszek
>
Masz racje, coś mi się pokiełbasiło..
wymieszały lektury i alkohol:-))) i artyści
ale to nie powód, żeby tak z przytupem
e
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-07 03:41:46
Temat: Re: about absynt
Użytkownik "dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D27347D.2060409@poczta.onet.pl...
> Leszek wrote:
>
>
> >
> > No co Ty?!?!
> > A Remark to co innego proponowal. Koniak, jablka... mowi ci to cos?
> > Leszek
> >
> Masz racje, coś mi się pokiełbasiło..
>
> wymieszały lektury i alkohol:-))) i artyści
> ale to nie powód, żeby tak z przytupem
>REMARK promował CALVADOS
K-2
> e
>
>
> --
> Dawna Kuchnia _ /_
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
> ~~~~
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |