Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia about absynt

Grupy

Szukaj w grupach

 

about absynt

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-07-06 09:24:25

Temat: about absynt
Od: k...@p...onet.pl (kitka) szukaj wiadomości tego autora

hello
a propos absyntu
ja słyszałałam, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
vrai?
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-07-06 13:26:42

Temat: Re: about absynt
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

kitka <k...@p...onet.pl> wrote:

> hello
> a propos absyntu
> ja s"ysza"a"am, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
> vrai?

Absolument pas.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 14:15:49

Temat: Re: about absynt
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wladyslaw Los wrote:

> kitka <k...@p...onet.pl> wrote:

>>hello
>>a propos absyntu
>>ja s"ysza"a"am, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
>>vrai?

> Absolument pas.
> Wladyslaw


Za to bohaterowie Remarqa prnamentnie piją absynt w wojennym Paryżu
zauroczona tą lekturą spróbowałam -tak cudowna nazwa, takie cudowne miasto
..i brrrr......
nigdy więcej
było to jakiś czas temu (czytaj 20 lat), ale nie mam ochoty powtarzać
doświadczenia, wolę inne ziółka:-)))


e

--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 15:14:43

Temat: Re: about absynt
Od: n...@y...com (Ewa, siostra Ani) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 6 Jul 2002 15:26:42 +0200, w...@t...com.pl (Wladyslaw Los)
wrote:

>kitka <k...@p...onet.pl> wrote:
>
>> hello
>> a propos absyntu
>> ja s"ysza"a"am, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
>> vrai?
>
>Absolument pas.
>
>Wladyslaw

Z kaktusow, a dokladniej z agawy, jest robiona tequila

podpisano:
Winetou

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 15:17:55

Temat: Re: about absynt
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka) szukaj wiadomości tego autora

From: "dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl>


Za to bohaterowie Remarqa prnamentnie piją absynt w wojennym Paryżu
zauroczona tą lekturą spróbowałam -tak cudowna nazwa, takie cudowne miasto
..i brrrr......
nigdy więcej
było to jakiś czas temu (czytaj 20 lat), ale nie mam ochoty powtarzać
doświadczenia, wolę inne ziółka:-)))
==========

Ale najczesciej pijali Calvados :-)
Absoutnie boski trunek, szczegolnie ten pedzony przez farmerow :-)
Barbara


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 16:40:37

Temat: Re: about absynt
Od: "Leszek" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"kitka" <k...@p...onet.pl> wrote...
> hello
> a propos absyntu
> ja słyszałałam, że robiony jest z kaktusów, c'est pas
> vrai?

I myslisz, ze biednych dekadenckich artystow byloby stac na taki alkohol ?
Mial byc mocny i tani!
Leszek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 17:02:46

Temat: Re: about absynt
Od: "Leszek" <l...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

"dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> wrote...
> Wladyslaw Los wrote:
>
> > kitka <k...@p...onet.pl> wrote:

> Za to bohaterowie Remarqa prnamentnie piją absynt w wojennym Paryżu
> zauroczona tą lekturą spróbowałam -tak cudowna nazwa, takie cudowne
miasto
> ..i brrrr......

No co Ty?!?!
A Remark to co innego proponowal. Koniak, jablka... mowi ci to cos?
Leszek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 17:23:22

Temat: Re: about absynt
Od: n...@y...com (Ewa, siostra Ani) szukaj wiadomości tego autora

On Sat, 6 Jul 2002 18:40:37 +0200, "Leszek" <l...@p...onet.pl>
wrote:



>
>I myslisz, ze biednych dekadenckich artystow byloby stac na taki alkohol ?
>Mial byc mocny i tani!
>Leszek
>
>
Byl i mocny, i tani.
Teraz jest zabroniony, ale ponoc absynt ma zostac "ulegalniony" :-)

podpisano:
Winetou


Ewcia
Paryzewo, 15e arr.
---

Niesz !

~ ~ ~
~ ~
~
~ ~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-06 18:18:37

Temat: Re: about absynt
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Leszek wrote:


>
> No co Ty?!?!
> A Remark to co innego proponowal. Koniak, jablka... mowi ci to cos?
> Leszek
>
Masz racje, coś mi się pokiełbasiło..

wymieszały lektury i alkohol:-))) i artyści
ale to nie powód, żeby tak z przytupem

e


--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-07-07 03:41:46

Temat: Re: about absynt
Od: "Dwarazyka" <d...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "dawnakuchnia" <d...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3D27347D.2060409@poczta.onet.pl...
> Leszek wrote:
>
>
> >
> > No co Ty?!?!
> > A Remark to co innego proponowal. Koniak, jablka... mowi ci to cos?
> > Leszek
> >
> Masz racje, coś mi się pokiełbasiło..
>
> wymieszały lektury i alkohol:-))) i artyści
> ale to nie powód, żeby tak z przytupem
>REMARK promował CALVADOS
K-2
> e
>
>
> --
> Dawna Kuchnia _ /_
> http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
> ~~~~
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Absinth
Pomocy - małosolne pod pleśnią:)
uwaga- znowu robie mielone
wafle z masą
karmel dla ...... żony

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »