| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-07-07 07:58:24
Temat: Re: about absynt-calvadosDwarazyka wrote:
>>REMARK promowa^(3) CALVADOS
>>
> K-2
czyli jabłecznik, który u nas jakoś niespecjalnie się przyjął
mimo, że warunki do tego mamy całkiem niezłe:-)))
ciekawe dlaczego?
--
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-07-07 14:57:54
Temat: Re: about absynt
>>
>>I myslisz, ze biednych dekadenckich artystow byloby stac na taki alkohol ?
>>Mial byc mocny i tani!
>>Leszek
>>
>>
> Byl i mocny, i tani.
> Teraz jest zabroniony, ale ponoc absynt ma zostac "ulegalniony" :-)
już jest. Może zawierać mniej olejku thujonowego od tych dekadenckich, ale
legalny już jest. Czytałem ostatnio w gazecie samolotowej na ten temat ;-)
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-07 22:45:04
Temat: Re: about absynt-calvadosOn Sun, 07 Jul 2002 09:58:24 +0200, dawnakuchnia
<d...@p...onet.pl> wrote:
>Dwarazyka wrote:
>
>
>>>REMARK promowa^(3) CALVADOS
>>>
>> K-2
>czyli jabłecznik, który u nas jakoś niespecjalnie się przyjął
Pojecia mylisz - ani jablecznik, ani sie "nie przylal"... Jablecznik
jest to dwukrotnie fermentowany (druga, cicha fermentacja juz po
zabutelkowaniu) moszcz jablkowy. Nie przyjela sie jedynie nazwa - bo
dla snobow cydr brzmi madrzej...
A Calvados to destylat z przefermentowanego moszczu jablkowego
dojrzewany jak wszystkie porzadne destylaty surowe (poza Tequilla
oczywiscie, ta najlepsza jest prosto spod chlodnicy)...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-08 13:01:09
Temat: Re: about absynt-calvados> A Calvados to destylat z przefermentowanego moszczu jablkowego
> dojrzewany jak wszystkie porzadne destylaty surowe (poza Tequilla
> oczywiscie, ta najlepsza jest prosto spod chlodnicy)...
Taka?
http://www.mezcal.com/worms.html
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Than break some."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-07-08 22:20:53
Temat: Re: about absynt-calvadosOn Mon, 8 Jul 2002 15:01:09 +0200, "Jerzy" <0...@m...pl> wrote:
>> A Calvados to destylat z przefermentowanego moszczu jablkowego
>> dojrzewany jak wszystkie porzadne destylaty surowe (poza Tequilla
>> oczywiscie, ta najlepsza jest prosto spod chlodnicy)...
>
>Taka?
>http://www.mezcal.com/worms.html
Ale to nie tequilla jak sama nazwa wskazuje...
--
Darek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |