| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-02-04 08:39:16
Temat: ananasowiecPilniutko potrzebuje przepisu na ciasto ananasowe (ananas z puszki)
Bede wdzieczna
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-02-04 17:29:04
Temat: Re: ananasowiec
Uzytkownik "gosia" <g...@p...fm> napisal w wiadomosci
news:i75q7tkks1nka6rq6rls84c9i11sedkeh3@4ax.com...
> Pilniutko potrzebuje przepisu na ciasto ananasowe (ananas z puszki)
> Bede wdzieczna
> Gosia
Gosiu,
Podaje przepis na ciasto z ananasem, chociaz nie wiem, czy o takie
Ci chodzilo:
1 puszka ananasow
11/2 szklanki maki
1 szklanka cukru
4 jajka
8 lyzek cukru na karmel,
2 lyzeczki proszku do pieczenia
3/4 kostki masla
Tluszcz lekko roztopic i wystudzic. Zoltka utrzec z 1/2 szkl.
cukru i dodac do nich make z proszkiem oraz tluszcz. Wymieszac. Ubic piane z
bialek. Kiedy jest juz dosyc twarda dodac 1/2 szkl. cukru i razem ubijac.
Dodac do ciasta.
8 lyzek cukru zbrunatnic na patelni /cukier roztopi sie i zrobi sie ciemny,
ale trzeba uwazac, bo szybko zaczyna sie dymic/. Szybko, zeby nie
stwardnial, wylewac ten cukier na blache, to znaczy do formy. Forma ma byc
sucha. Na tym cukrze ulozyc plastry ananasow. Na to wlac ciasto.
Piec 35 minut w 15O stopni C. Przestudzic.
Do soku z ananasow dodac troche rumu i soku z cytryny . Nasaczyc tym
ciasto. Gdy nasiaknie , odwrocic, to znaczy dol z ananasami ma sie stac
wierzchem .
Mam nadzieje, ze sie uda i bedzie smakowalo. Pozdrawiam, Ewa T.
PS. Ostatnio robilam ten placek z brzoskwiniami zamiast ananasow.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-04 19:22:11
Temat: Re: ananasowiec
> 11/2 szklanki maki
co to za skomplikowany ulamek?:)) chodzilo o 1/2 czy 1 i 1/2?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 07:07:41
Temat: Re: Re: ananasowiec"Ewa T." <e...@p...com> napisał(a) na pl.rec.kuchnia:
,
> Podaje przepis na ciasto z ananasem, chociaz nie wiem, czy o takie
>Ci chodzilo:
> 1 puszka ananasow
> 11/2 szklanki maki
> 1 szklanka cukru
> 4 jajka
> 8 lyzek cukru na karmel,
> 2 lyzeczki proszku do pieczenia
> 3/4 kostki masla
Ewuniu, dziekuje ci serdecznie za przepis. Ciekawy, lecz nie jest to to,
czego szukalam. Moj ananasowiec ma mase ananasowa, a w skladzie min wiorki
kokosowe (ktore razem z bialkiem tworza na wierzchu taka cieniutka
skorupke). Pozdrawiam
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 07:29:37
Temat: Re: ananasowiecMoja zona ma ten przepis gdzies zanotowany. Jak nie zapomne to jutro
podam. :)
pozdrawiam
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 12:13:48
Temat: Re: ananasowiecgosia wrote:
>
> Pilniutko potrzebuje przepisu na ciasto ananasowe (ananas z puszki)
Udalo mi sie juz dzisiaj zdobyc ten przepis. :)
ANANASOWIEC
Skladniki na ciasto:
5 bialek
20 dkg cukru pudru
20 dkg wiorkow kokosowych
Wykonanie:
Bialka ubic z cukrem i wiorkami. Na blache i piec 10 minut w temp. 180
st.
Skladniki na krem:
5 zoltek
1 szkl. cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 margaryna
1 puszka ananasow
2 budynie smietankowe
Wykonanie:
Budynie ugotowac na soku z ananasow uzupelnionym do 3 szklanek wody.
Calosc zmiksowac.
Wykonanie ananasowca:
Upiec biszkopt z 3 jaj (tu przepisu nie podaje, bo kazdy ma swoj). Na
biszkopt kladziemy krem i ananasy. Na wierzch kladziemy upieczone ciasto
z wiorkami kokosowymi.
Smacznego
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 12:31:43
Temat: Re: Re: ananasowiecMarcin Helinski <h...@m...poznan.pl> napisał(a) na pl.rec.kuchnia:
>gosia wrote:
>>
>> Pilniutko potrzebuje przepisu na ciasto ananasowe (ananas z puszki)
>
>Udalo mi sie juz dzisiaj zdobyc ten przepis. :)
>
>ANANASOWIEC
>
>Skladniki na ciasto:
>
>5 bialek
>20 dkg cukru pudru
>20 dkg wiorkow kokosowych
Dziekuje serdecznie, dokladnie o to mi chodzilo:o)))))
Pozdrawiam!!
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 12:45:05
Temat: Re: ananasowiecgosia wrote:
>
> Dziekuje serdecznie, dokladnie o to mi chodzilo:o)))))
> Pozdrawiam!!
> Gosia
Cala przyjemnosc po mojej stronie :)
pozdrawiam
Marcin
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 16:34:14
Temat: Re: ananasowiec
> 8 lyzek cukru zbrunatnic na patelni /cukier roztopi sie i zrobi sie
ciemny,
> ale trzeba uwazac, bo szybko zaczyna sie dymic/. Szybko, zeby nie
> stwardnial, wylewac ten cukier na blache, to znaczy do formy.
ale jak duza ma byc forma??? jak na keks czy wieksza?
pozdry MOnika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-02-05 16:41:49
Temat: Re: ananasowiecjapitole! ja probowauam od dluzszego czasu wyprosic zeby mi mama przysuaua
ten przepis i nic
a tu patrze dzisiaj?? i jest!
ale ql:) bydzie w czwartek na 287165915% :))))))
dzieki:)
--
pozdry Monika
Użytkownik Marcin Helinski <h...@m...poznan.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@m...poznan.pl...
> ANANASOWIEC
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |