Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia atmosfera ochronna - foliowane mięso...

Grupy

Szukaj w grupach

 

atmosfera ochronna - foliowane mięso...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-10-17 12:20:12

Temat: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jakoś mnie tak naszło na zastanowienie się cóż to takiego jest atmosfera
ochronna. Szukałam w sieci i nie znalazłam nic związanego z żywnością pod tą
nazwą. W atmosferze ochronnej pakowane są przez jedna z firm kurczaki i
elementy kurczaka. Surowe mięso tak zapakowane ma długi termin przydatności
do spożycia... Jak się to rozpakuje, to zapach ma to nijaki... Cóż to
takiego jest?

--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-10-17 12:29:43

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał :

> Jakoś mnie tak naszło na zastanowienie się cóż to takiego jest atmosfera
> ochronna. Szukałam w sieci i nie znalazłam nic związanego z żywnością pod

> nazwą. W atmosferze ochronnej pakowane są przez jedna z firm kurczaki i
> elementy kurczaka. Surowe mięso tak zapakowane ma długi termin
przydatności
> do spożycia... Jak się to rozpakuje, to zapach ma to nijaki... Cóż to
> takiego jest?

To argon.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 12:34:41

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Andrzej" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:X2yr9.52163$N_6.699146@news.chello.at...
>
> Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał :
>
> > Jakoś mnie tak naszło na zastanowienie się cóż to takiego jest atmosfera
> > ochronna. Szukałam w sieci i nie znalazłam nic związanego z żywnością
pod
> tą
> > nazwą. W atmosferze ochronnej pakowane są przez jedna z firm kurczaki i
> > elementy kurczaka. Surowe mięso tak zapakowane ma długi termin
> przydatności
> > do spożycia... Jak się to rozpakuje, to zapach ma to nijaki... Cóż to
> > takiego jest?
>
> To argon.

Jak to się ma do możliwości pojawienia się pałeczek jadu kiełbasianego?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 12:49:51

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:25470-1034858655@213.17.138.62...
> >
> > Jak to się ma do możliwości pojawienia się pałeczek jadu
> kiełbasianego?
> > --
> z tego co pamiętam to one chyba są beztlenowce?
> Jeśli to prawda to MA!!

Właśnie dlatego pytam...
Na opakowaniu, które właśnie otworzyłam było napisane, że produkt zalecany
przez prof. Religę...
Paczka była z żołądkami... Już kilka razy takie kupowałam, ale teraz
zaczęłam się zastanawiać, co i jak...
Hmm... Może Jerzy da się wywołać do tablicy?
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 13:31:19

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Qwax" <...@...Q> szukaj wiadomości tego autora

> Jakoś mnie tak naszło na zastanowienie się cóż to takiego jest
atmosfera
> ochronna. Szukałam w sieci i nie znalazłam nic związanego z
żywnością pod tą
> nazwą. W atmosferze ochronnej pakowane są przez jedna z firm
kurczaki i
> elementy kurczaka. Surowe mięso tak zapakowane ma długi termin
przydatności
> do spożycia... Jak się to rozpakuje, to zapach ma to nijaki... Cóż
to
> takiego jest?
>
nie jestem pewien ale przypuszczalnie chodzi o atmosferę beztlenową
Możliwe że dodają do gazu obojętnego jakieś dodatki (gazowe) przeciw
bakteriom beztlenowym.

Pozdrawiam
Qwax

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 13:49:06

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Qwax" <...@...Q> szukaj wiadomości tego autora

>
> Jak to się ma do możliwości pojawienia się pałeczek jadu
kiełbasianego?
> --
z tego co pamiętam to one chyba są beztlenowce?
Jeśli to prawda to MA!!

Pozdrawiam
Qwax

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 14:08:27

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Qwax" <...@...Q> szukaj wiadomości tego autora

> > >
> > > Jak to się ma do możliwości pojawienia się pałeczek jadu
> > kiełbasianego?
> > > --
> > z tego co pamiętam to one chyba są beztlenowce?
> > Jeśli to prawda to MA!!
>
> Właśnie dlatego pytam...
> Na opakowaniu, które właśnie otworzyłam było napisane, że produkt
zalecany
> przez prof. Religę...
> Paczka była z żołądkami... Już kilka razy takie kupowałam, ale teraz
> zaczęłam się zastanawiać, co i jak...

Możliwe że przed zamknięciem w atmosferze obojętnej są traktowane
azotynami
więcej (peklowanie) http://kobieca.linia.pl/zdrowie11.html

Pozdrawiam
Qwax

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 14:40:11

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Właśnie dlatego pytam...
> Na opakowaniu, które właśnie otworzyłam było napisane, że produkt
zalecany
> przez prof. Religę...
> Paczka była z żołądkami... Już kilka razy takie kupowałam, ale teraz
> zaczęłam się zastanawiać, co i jak...
> Hmm... Może Jerzy da się wywołać do tablicy?

Hmmm, Joasiu chętnie pomogę, tyle że podaj więcej danych, np. producenta?
Z tego co wiem, to jadnak większość produktów paczkowanych przechodzi
wczesniej przez kwarcówkę. Tyle, że z jednej strony. Bo po co z drugiej?
Nie każdy lubi się opalać.
;-)))
Ja zawsze patrzę na datę przydatności do spożycia.
Jeśli produkt został zapakowany wczoraj to w to jeszcze uwierzę, inaczej
nie kupuję.
A co z Religą? Czyżby handlował sercami na wolnym rynku?
;-)))
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-10-17 15:57:59

Temat: Re: atmosfera ochronna - foliowane mięso...
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy" <0...@m...pl> napisał w wiadomości
news:aomi3c$5rb$1@news.gazeta.pl...
> Hmmm, Joasiu chętnie pomogę, tyle że podaj więcej danych, np. producenta?

Zakłady drobiarskie Cedrob SA z Ciechanowa...

> A co z Religą? Czyżby handlował sercami na wolnym rynku?
> ;-)))

żołądkami...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl

PS. A jak nie pomożesz, to chyba do nich zadzwonię...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: zupa na kaca
Re: zupa na kaca
sałatka Colsław
ktos z Libanu lub okolic
placki ziemniaczane - Maklowicz

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »