Strona główna Grupy pl.rec.dom blacha kwasoodporna w kuchni

Grupy

Szukaj w grupach

 

blacha kwasoodporna w kuchni

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2010-02-19 18:05:20

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 19 Feb 2010 08:49:32 +0100, Boombastic napisał(a):

> Użytkownik "G." <g...@g...com> napisał w wiadomości
> news:hlla5p$mbs$1@nemesis.news.neostrada.pl...
>> Może macie rację, nie twierdzę, że się nagrzewa do jakiejś niebotycznej
>> temperatury, ale też nie było wiadome co za kuchnia tam będzie stała a
>> piekarnik kuchni gazowej ma z tyłu odprowadzający otwór spalin i to akurat
>> z tyłu przy ścianie. Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej
>> (pokojowej) temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub
>> odklejanie się płyty stalowej. I nie mówię tu, że to nastąpi zaraz tylko
>> może wystąpić w najmniej oczekiwanym momencie.
>> Teraz wiemy, że to płyta gazowa.
>
> A kto jeszcze używa piekarnika gazowego?

Ba, Ty się pytaj, kto jeszcze używa piekarnika na prawdziwy ogień z drew!
Odpowiem: JA :-)
--

Ikselka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2010-02-19 18:09:16

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 19 Feb 2010 07:01:47 +0100, G. napisał(a):

> Długotrwałe działanie wyższej niż normalnej (pokojowej)
> temperatury może (choć nie musi) spowodować przesuwanie lub odklejanie się
> płyty stalowej. I

Jeśli jest długa, to na pewno się odklei lub przynajmniej
powybrzusza/pofaluje, ponieważ na dużej długości będzie duże naprężenie i
przesunięcie. Stal ma dużą rozszerzalność cieplną, więc cały czas będą te
duże naprężenia (rozszerzanie się i kurczenie), póki się nie oderwie od
ściany gdzieś.
Według mnie i na chłopski (babski) rozum.

--

Ikselka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2010-02-19 19:33:26

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Boombastic wrote:

> A kto jeszcze używa piekarnika gazowego?

Ja, i chwalę sobie.
J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2010-02-19 19:52:32

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: "sbst" <b...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora




musisz sprawić sobie grubą stal - polecam minimum2mm, a najlepiej 3mm
inaczej bedzie bardzo podatna na zniekształcenia termiczne

ale i tak na długości 3m musisz sie liczyc ze zmianą +1mm na kazde 20C
przyrostu temperatury - tak upraszczając

silikon powinien wystarczyc, jesli masz mozliwosc podłożyć ją pod szafki
górne będzie idealnie

albo przymocowanie jej na mocowanie do szkła (takie z duzymi nakretkami) pod
ktorymi mozesz wywiercic wiekszy otwor w stali aby bylo gdzie kompensowac
naprezenia termiczne

tylko koszt tak duzego wiertla ktore podoła nierdzewce to okolo 100pln,
odpowiednie tarcze takze - chyba ze ktos Ci od razu to przygotuje



efekt fajny, ale na szmacie bedziesz czesto jeździł ;)




--


pozdrowienia

Sebastian
SBST (vel basti78)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2010-02-19 20:24:01

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 19 Feb 2010 20:52:32 +0100, sbst napisał(a):

> efekt fajny, ale na szmacie bedziesz czesto jeździł ;)

Uhmmm, dokładnie jak w rzeźni :-)
--

Ikselka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2010-02-20 07:36:56

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: "Boombastic" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:hlmp70$3e1$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Boombastic wrote:
>
>> A kto jeszcze używa piekarnika gazowego?
>
> Ja, i chwalę sobie.

To że używasz to OK, ale by sobie chwalić to już nie uwierzę :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2010-02-20 17:00:02

Temat: Re: blacha kwasoodporna w kuchni
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Sat, 20 Feb 2010 08:36:56 +0100, Boombastic napisał(a):

> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:hlmp70$3e1$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>> Boombastic wrote:
>>
>>> A kto jeszcze używa piekarnika gazowego?
>>
>> Ja, i chwalę sobie.
>
> To że używasz to OK, ale by sobie chwalić to już nie uwierzę :-)

No popatrz, a ja właśnie skończyłam gotowanie pierogów na najprawdziwszym
"drzewnianym" ogniu i fajerkach - to Ty chyba spadniesz z krzesła :-)
--

Ikselka.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

[pyt] Metalowe futryny - z jakiego materiału wykonane?
rury miedziane
Piekarnik Ikea Datid - przesunięta tarcza programatora
http://goldenlomza.repub lika.pl
POMOCY !!!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Wkłady do zniczy...
Naprawa klimy przenośnej - czy to opłacalne?
Prasa do oleju na użytek domowy
Re: Zerowatt zx 33 - instrukcja obslugi
jak dotrzeć do głowicy baterii

zobacz wszyskie »