« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2002-03-02 23:51:18
Temat: Re: błonnikUżytkownik "Iwonka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5rnog$kor$1@news.onet.pl...
> >
> > Nie wiesz, bo nie wykonano ani jednego takiego badania, które by wykazało,
> > że błonnik przeciwdziała rakowi jelita grubego. To po prostu wymyślono na
> > zasadzie dedukcji: jak się nie trawi, to pewnie wchłania toksyny.
>
> to sie chyba tobie tak wydaje.
podaje ci link do BADAN jak wykonano w tamacie _ nowotwory-
i znajdz sobie tam te co cie interesuja
http://www.cancer.gov/clinical_trials/
iwon(k)a
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2002-03-03 00:02:44
Temat: Re: błonnik
Użytkownik "Iwonka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a5rnog$kor$1@news.onet.pl...
>
> mnie nie.
W takim razie czekam na ujawnienie badań, które pokazały przeciwstawne
wyniki. Rozumiem, że są to badania obszerniejsze i bardziej wiarygodne niż
te na 88 tys. pielęgniarek.
Pozdrawiam
Leszek
> iwon(k)a
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2002-03-03 10:34:07
Temat: Re: błonnik> podaje ci link do BADAN jak wykonano w tamacie _ nowotwory-
> i znajdz sobie tam te co cie interesuja
>
> http://www.cancer.gov/clinical_trials/
Zainteresowales mnie i szukalem na tym linku badania na 88 000 pielegniarek i go nie
znalazlem:-(((((( Mozesz go blizej podac?
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2002-03-03 19:49:39
Temat: Re: błonnikOdpowiednia ilość błonnika to 35,5g dziennie sugeruje produkty
1 porcja (40 g)płatków zbożowych 9 g
4 kromki chleba pełnoziarnistego 6 g
1 porcja brokuł 3 g
1 porcja (120 g) bobu 8 g
1porcja ciasteczek owsianych 1,5 g
1 banan 3 g
1porcja(100 g)gotowanego 2 g
brązowago ryżu --------
35,5 g
Jak widać dostarczenie dziennej dawki błonnika nie jest łatwe .Aby pozyskany
błonnik spełniał swoje zadanie w jak najlepszy sposób, spożywaj warzywa
surowe lub delikatnie obgotowane !Jeżeli warzywa się rozpadają , oznacza to
iż korzystne właściwości błonnika zostały wygotowane . Nara
Użytkownik tysia <j...@s...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:a5q4qr$4hc$...@p...acn.pl...
> Zachęcona postami o oczyszczaniu organizmu,
> poszperałam troszkę w sieci i wyszukałam kilka
> interesujących mnie informacji m.in. na temat
> zalet produktów zawierających błonnik. Przy
> okazji jednak natknęłam się na info, że duża ilość
> tego składnika może utrudniać wchłanianie żelaza.
> Czy ktoś z Was orientuje się jaka jest ta 'bezpieczna'
> ilość? Bezpieczna, tzn. nie utrudniająca wchłanianie
> żelaza, co jest dla mnie dość istotne /anemia :( / ...
> z góry dzięki za info
> pozdrawiam
> tysia
> /wielka miłośniczka grahamek i płatków owsianych.../
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2002-03-03 23:43:13
Temat: Re: błonnik
Użytkownik "druid" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:a5tuni$bo3$1@news.tpi.pl...
!Jeżeli warzywa się rozpadają , oznacza to
> iż korzystne właściwości błonnika zostały wygotowane .
To znaczy, co się z nim stało? Zamienił się w cukry proste?
Pozdrawiam
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2002-03-04 21:39:15
Temat: Re: błonnik
Użytkownik Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a5ucea$24i$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "druid" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:a5tuni$bo3$1@news.tpi.pl...
> !Jeżeli warzywa się rozpadają , oznacza to
> > iż korzystne właściwości błonnika zostały wygotowane .
>
> To znaczy, co się z nim stało? Zamienił się w cukry proste?
>
> Pozdrawiam
> Leszek
To znaczy że nie będzie on pełnowartościowy i nie spełni w 100% swojej roli
.To dla ciebie drogi Leszku czy maszs może jeszcze jakieś pytania .Nara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2002-03-05 09:26:35
Temat: Re: błonnik
Użytkownik "druid" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
news:a60phf$a5i$1@news.tpi.pl...
>
> To znaczy że nie będzie on pełnowartościowy i nie spełni w 100% swojej
roli
To już od Ciebie wiem.
Zadałem pytanie:dlaczego?
Co takiego dzieje się z błonnikiem podczas gotowania, że staje się
niepełnowartościowy?
Pozdrawiam
Leszek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2002-03-06 20:54:50
Temat: Re: błonnik
Użytkownik Leszek Serdyński <l...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a62301$jk9$...@n...tpi.pl...
>
> Użytkownik "druid" <m...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:a60phf$a5i$1@news.tpi.pl...
> >
> > To znaczy że nie będzie on pełnowartościowy i nie spełni w 100% swojej
> roli
>
> To już od Ciebie wiem.
> Zadałem pytanie:dlaczego?
> Co takiego dzieje się z błonnikiem podczas gotowania, że staje się
> niepełnowartościowy?
>
> Pozdrawiam
> Leszek
>
Tak napisali fachowcy i na tym się opieram .Najwidoczniej coś z nim się
dzieje tak z resztą jak z każdym jedzeniem podczas gotowania .Bo nie
słyszałem żeby jedzeniu podczas gotowania tych wartości przybyło .Tak jest
i kropka .Nara
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |