« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-07-12 21:42:34
Temat: Re: boska sa?????????????????On Tue, 12 Jul 2005 23:10:34 +0200, Lia <L...@p...onet.pl> wrote:
>Ja uwielbiam sałatę mocno skropiona cytryną, posoloną, pocukrzoną, a
>następnie polaną roztopionym, gorącym masłem.
Hm!
Lodowa? Zebym wiedziala co kupic zeby jak najszybciej wyprobowac :)
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-07-12 21:44:18
Temat: Re: boska sa?????????????????Dnia 2005-07-12 23:42:34 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sabina* skreślił te oto słowa:
> On Tue, 12 Jul 2005 23:10:34 +0200, Lia <L...@p...onet.pl> wrote:
>
>>Ja uwielbiam sałatę mocno skropiona cytryną, posoloną, pocukrzoną, a
>>następnie polaną roztopionym, gorącym masłem.
>
> Hm!
> Lodowa? Zebym wiedziala co kupic zeby jak najszybciej wyprobowac :)
Nie, zwykła kruchą.
A jak Ci zasmakuje, to poszukaj sałaty rzymskiej, i podsmaz ją chwilę na
oliwie z czosnkiem :)
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-07-12 22:27:50
Temat: Re: boska sa?????????????????On Tue, 12 Jul 2005 23:44:18 +0200, Lia <L...@p...onet.pl> wrote:
>A jak Ci zasmakuje, to poszukaj sałaty rzymskiej, i podsmaz ją chwilę na
>oliwie z czosnkiem :)
To mi napewno zasmakuje :)
Dzieki!
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-07-12 22:43:52
Temat: Re: boska sałatka ze szpinaku
Le mardi 12 juillet 2005 ŕ 16:09:20, dans <3...@u...de> vous
écriviez :
>> sos - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, trochę białego wina, przyprawy"
>> chili dość dużo, pieprz, cukier, sok z cytryny - wszystko do smaku
> Dokładnie ten sam sos robię do sałatki z roszponki. Oliwy na ogół nie
> daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku. Cukru też na ogół
> nie daję.
To taka tradycja polska, w "Kuchni Polskiej" ktora posiadam absolutnie
wszystko doprawia sie "sola, cukrem i pieprzem"
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-07-12 23:10:02
Temat: Re: boska sałatka ze szpinaku
----- Wiadomość oryginalna -----
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Le mardi 12 juillet 2005 ŕ 16:09:20, dans <3...@u...de>
vous écriviez :
>> sos - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, trochę białego wina, przyprawy"
>> chili dość dużo, pieprz, cukier, sok z cytryny - wszystko do smaku
> Dokładnie ten sam sos robię do sałatki z roszponki. Oliwy na ogół nie
> daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku. Cukru też na ogół
> nie daję.
To taka tradycja polska, w "Kuchni Polskiej" ktora posiadam absolutnie
wszystko doprawia sie "sola, cukrem i pieprzem"
Ewcia
===============
i slusznie :)))
bo jak mozna np. nie dac cukru do barszczu czerwonego czy tez zupy
pomidorowej?
pozdrowka :)
Barbara
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2005-07-13 11:10:18
Temat: Re: boska sałatka ze szpinakuBarbara wrote:
> i slusznie :)))
> bo jak mozna np. nie dac cukru do barszczu czerwonego czy tez zupy
> pomidorowej?
jakoś można. Buraki i pomidory są wystarczająco słodkie (jak dla mnie).
Za to daję pieprz do truskawek.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2005-07-13 11:14:02
Temat: Re: boska sałatka ze szpinakuDnia 2005-07-13 01:10:02 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Barbara* skreślił te oto słowa:
> i slusznie :)))
> bo jak mozna np. nie dac cukru do barszczu czerwonego czy tez zupy
> pomidorowej?
Można nie dać (bo nie wszyscy lubią mocno słodkie), ale ja pomidorową
zawsze jeszcze na talerzu dosładzam, bo wtedy mi się kojarzy ze smakiem
pomidorowej z dzieciństwa :)
A do botwinki na ciepło cukier obowiązkowy :)
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2005-07-13 14:17:48
Temat: Re: boska sałatka ze szpinakuOn Wed, 13 Jul 2005 13:10:18 +0200, Waldemar Krzok
<w...@c...de> wrote:
>jakoś można. Buraki i pomidory są wystarczająco słodkie (jak dla mnie).
Z pomidorami roznie bywa. Czasami sa nieslodkie i trzeba doslodzic,
czasami sa niekwaskowate i trzeba dokwasic.. czasami sa tak smaczne ze
szkoda ich jakkolwiek doprawiac przed wlozeniem do ust.
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2005-07-13 15:45:54
Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?Użytkownik "Magda" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
news:daudtk$lgn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czym odczyścić przypalony tluszcz z piekarnika, z blach i rusztu,
> wypróbowałam juz bardzo, bardzo wiele środków i naprawdę nic nie działa
tak
> jakbym chciala, proszę o jakieś wskazówki, nazwy środków, moze jakieś
domowe
> sposoby, cokolwiek.
>
> Pozdrawiam.
> Magda
Tydzień temu mialem podobny problem i udalo mi sie go rozwiązać. Polecam Mr.
Muscle Piekarnik & Grill (11 zł) oraz Tytan aktywna pianka - właśnie jej
użyłem i zadziała równie skutecznie co produkt Mr. Muscle a kosztowała mnie
jedynie 5 zł. Z uwagi na fakt, że warstwa przypaleń była dość gruba, to
czynność powtórzyłem 3 razy, ale efekt był elegancki. Oto link do Tytanu
http://www.unia.pl/pl/produkty/tytan/pianka_do_usuwa
nia_przypalen.html
Jako plus należy zaliczyć to, iż Tytan nie posiada przykrego zapachu.
Powodzenia.
--
Pozdrawiam
Igor
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2005-07-14 08:42:03
Temat: Re: boska sałatka ze szpinaku
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@c...de> napisał w wiadomości
news:3jkb4kFq0lquU1@uni-berlin.de...
> Barbara wrote:
>
>> i slusznie :)))
>> bo jak mozna np. nie dac cukru do barszczu czerwonego czy tez zupy
>> pomidorowej?
>
> jakoś można.
Bardzo można!
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |