Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Grill

Grupy

Szukaj w grupach

 

Grill

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 21


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-07-11 16:40:16

Temat: Grill
Od: "Nekase" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się go "oprawia"
aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
Dziękuję.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-07-11 17:30:52

Temat: Re: Grill
Od: "Jagna " <b...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Nekase <a...@p...onet.pl> napisał(a):

> Witam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się
go "oprawia"
> aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
>

Karkówka, boczek, szynka w szaszłykach, pierś z kurczaka, ryby (pstrąg,
łosoś, karmazyn), skrzydełka drobiowe (indycze i kurczacze), 4a jak Oj tyle
fajnych przypraw jest na rynku,. Ja osobiście kupuję kilka róznych firm i
łączę, do tego daję zawsze olej, czosnek i maceruje sie w tym kilka godzin
lub cała noc, czasem jeszcze dodaję piwo.
Rozbić trochę trzeba przed włożeniem do marynaty.
mielone mięso dobrze dioprawione siekaną cebulą, czaosnkiem, i przyprawami
grilowymi, formujesz kotlety i grilukesz, podajesz jak hamburgery z roznymi
wkladkami w bułce terz lekko przypieczonej na grilu

AgaL

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-07-11 17:41:00

Temat: Re: Grill
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Nekase" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dau7nb$2nc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się go
"oprawia"
> aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
\
Karkówka, filet z piersi kurzych albo indyczy, co kto lubi. Wytaplać w
marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, ziół (np. cząber, estragon,
papryka), soli.
Pozdrawiam, Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-07-11 18:24:35

Temat: Re: Grill
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 19:41:00, dans <daub1s$8fb$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :


> Wytaplać w
> marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, ziół (np. cząber, estragon,
> papryka), soli.

Wiesz, jak tak specjalnie sie soli nie boje, ale do glowy by mi nie
przyszlo zeby do sosu sojowago dodawac sol...


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-07-11 19:30:13

Temat: Re: Grill
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1254556686$20050711202440@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 19:41:00, dans
<daub1s$8fb$1@atlantis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
>
> > Wytaplać w
> > marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, ziół (np. cząber, estragon,
> > papryka), soli.
>
> Wiesz, jak tak specjalnie sie soli nie boje, ale do glowy by mi nie
> przyszlo zeby do sosu sojowago dodawac sol...

No widzisz, jaki brak fantazji ;)
Mnie do głowy nie przyszło nie posolić. I nikt do tej pory nie narzekał.
Sosu litrami nie leję :)
Pozdrawiam, Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-07-11 19:35:36

Temat: Re: Grill
Od: "Paulinka" <paulinka503@precz_ze spamem_wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Gusiek z adresu a...@W...onet.pl wymodził(a) :

> No widzisz, jaki brak fantazji ;)
> Mnie do głowy nie przyszło nie posolić. I nikt do tej pory nie
> narzekał. Sosu litrami nie leję :)

Sos sojowy jest sam w sobie słony, to tak jakby dodawać soli do maggi.

Pozdrawiam
Paulinka


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-07-11 19:54:19

Temat: Re: Grill
Od: "Gusiek" <a...@W...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze spamem_wp.pl> napisał w
wiadomości news:dauhnq$8ar$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Gusiek z adresu a...@W...onet.pl wymodził(a) :
>
> > No widzisz, jaki brak fantazji ;)
> > Mnie do głowy nie przyszło nie posolić. I nikt do tej pory nie
> > narzekał. Sosu litrami nie leję :)
>
> Sos sojowy jest sam w sobie słony, to tak jakby dodawać soli do maggi.

Niemożliwe???
BP NMSP
Pozdrawiam, Agata

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-07-11 20:37:11

Temat: Re: Grill
Od: t...@g...pl (Kot) szukaj wiadomości tego autora

Ewa (siostra Ani) N. wrote:

>
>
>>BP NMSP
>>
>>
>
>Co to za skrot ?
>
>
>
Bardzo Przepraszam, Nie Moglem Sie Powstrzymac ;)

Kot, ziewajac przerazliwie


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-07-11 20:45:34

Temat: Re: Grill
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 21:54:19, dans <dauj4a$7jr$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :

>> Sos sojowy jest sam w sobie słony, to tak jakby dodawać soli do maggi.

> Niemożliwe???

Zgadzam sie, niemozliwe : glownym skladnikiem sosu sojowego jest,
wbrew pozorom, sol :)

> BP NMSP

Co to za skrot ?


Ewcia


--
Niesz

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-07-11 20:55:28

Temat: Re: Grill
Od: "Nekase" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Karkówka, boczek, szynka w szaszłykach, pierś z kurczaka, ryby (pstrąg,
> łosoś, karmazyn), skrzydełka drobiowe (indycze i kurczacze), 4a jak Oj
> tyle
> fajnych przypraw jest na rynku,. Ja osobiście kupuję kilka róznych firm i
> łączę, do tego daję zawsze olej, czosnek i maceruje sie w tym kilka godzin
> lub cała noc, czasem jeszcze dodaję piwo.
> Rozbić trochę trzeba przed włożeniem do marynaty.
> mielone mięso dobrze dioprawione siekaną cebulą, czaosnkiem, i przyprawami
> grilowymi, formujesz kotlety i grilukesz, podajesz jak hamburgery z
> roznymi
> wkladkami w bułce terz lekko przypieczonej na grilu
>
> AgaL


Serdeczne dzięki za porady, ślinka już kapie :))). Pozdrawiam wszystkich

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Polędwica wieprzowa
Mazaje na lukrze
Re: Wina
Czy to tradycyjna feta?
czy wolno o zmywarke zapytać?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »