| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-11 16:40:16
Temat: GrillWitam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się go "oprawia"
aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
Dziękuję.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-11 17:30:52
Temat: Re: GrillNekase <a...@p...onet.pl> napisał(a):
> Witam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się
go "oprawia"
> aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
>
Karkówka, boczek, szynka w szaszłykach, pierś z kurczaka, ryby (pstrąg,
łosoś, karmazyn), skrzydełka drobiowe (indycze i kurczacze), 4a jak Oj tyle
fajnych przypraw jest na rynku,. Ja osobiście kupuję kilka róznych firm i
łączę, do tego daję zawsze olej, czosnek i maceruje sie w tym kilka godzin
lub cała noc, czasem jeszcze dodaję piwo.
Rozbić trochę trzeba przed włożeniem do marynaty.
mielone mięso dobrze dioprawione siekaną cebulą, czaosnkiem, i przyprawami
grilowymi, formujesz kotlety i grilukesz, podajesz jak hamburgery z roznymi
wkladkami w bułce terz lekko przypieczonej na grilu
AgaL
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-11 17:41:00
Temat: Re: Grill
Użytkownik "Nekase" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:dau7nb$2nc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam, poradźcie jakie mięso jest najlepsze na grilla i jak się go
"oprawia"
> aby było miękkie i smaczne, jakie przyprawy się dodaje itp.
\
Karkówka, filet z piersi kurzych albo indyczy, co kto lubi. Wytaplać w
marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, ziół (np. cząber, estragon,
papryka), soli.
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-11 18:24:35
Temat: Re: Grill
Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 19:41:00, dans <daub1s$8fb$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Wytaplać w
> marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, ziół (np. cząber, estragon,
> papryka), soli.
Wiesz, jak tak specjalnie sie soli nie boje, ale do glowy by mi nie
przyszlo zeby do sosu sojowago dodawac sol...
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-11 19:30:13
Temat: Re: Grill
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:1254556686$20050711202440@ewcia.kloups...
>
> Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 19:41:00, dans
<daub1s$8fb$1@atlantis.news.tpi.pl> vous écriviez :
>
>
> > Wytaplać w
> > marynacie z sosu sojowego, oliwy, czosnku, ziół (np. cząber, estragon,
> > papryka), soli.
>
> Wiesz, jak tak specjalnie sie soli nie boje, ale do glowy by mi nie
> przyszlo zeby do sosu sojowago dodawac sol...
No widzisz, jaki brak fantazji ;)
Mnie do głowy nie przyszło nie posolić. I nikt do tej pory nie narzekał.
Sosu litrami nie leję :)
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-07-11 19:35:36
Temat: Re: GrillGusiek z adresu a...@W...onet.pl wymodził(a) :
> No widzisz, jaki brak fantazji ;)
> Mnie do głowy nie przyszło nie posolić. I nikt do tej pory nie
> narzekał. Sosu litrami nie leję :)
Sos sojowy jest sam w sobie słony, to tak jakby dodawać soli do maggi.
Pozdrawiam
Paulinka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-07-11 19:54:19
Temat: Re: Grill
Użytkownik "Paulinka" <paulinka503@precz_ze spamem_wp.pl> napisał w
wiadomości news:dauhnq$8ar$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Gusiek z adresu a...@W...onet.pl wymodził(a) :
>
> > No widzisz, jaki brak fantazji ;)
> > Mnie do głowy nie przyszło nie posolić. I nikt do tej pory nie
> > narzekał. Sosu litrami nie leję :)
>
> Sos sojowy jest sam w sobie słony, to tak jakby dodawać soli do maggi.
Niemożliwe???
BP NMSP
Pozdrawiam, Agata
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-07-11 20:37:11
Temat: Re: GrillEwa (siostra Ani) N. wrote:
>
>
>>BP NMSP
>>
>>
>
>Co to za skrot ?
>
>
>
Bardzo Przepraszam, Nie Moglem Sie Powstrzymac ;)
Kot, ziewajac przerazliwie
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-07-11 20:45:34
Temat: Re: Grill
Le lundi 11 juillet 2005 ŕ 21:54:19, dans <dauj4a$7jr$1@nemesis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
>> Sos sojowy jest sam w sobie słony, to tak jakby dodawać soli do maggi.
> Niemożliwe???
Zgadzam sie, niemozliwe : glownym skladnikiem sosu sojowego jest,
wbrew pozorom, sol :)
> BP NMSP
Co to za skrot ?
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-07-11 20:55:28
Temat: Re: Grill
> Karkówka, boczek, szynka w szaszłykach, pierś z kurczaka, ryby (pstrąg,
> łosoś, karmazyn), skrzydełka drobiowe (indycze i kurczacze), 4a jak Oj
> tyle
> fajnych przypraw jest na rynku,. Ja osobiście kupuję kilka róznych firm i
> łączę, do tego daję zawsze olej, czosnek i maceruje sie w tym kilka godzin
> lub cała noc, czasem jeszcze dodaję piwo.
> Rozbić trochę trzeba przed włożeniem do marynaty.
> mielone mięso dobrze dioprawione siekaną cebulą, czaosnkiem, i przyprawami
> grilowymi, formujesz kotlety i grilukesz, podajesz jak hamburgery z
> roznymi
> wkladkami w bułce terz lekko przypieczonej na grilu
>
> AgaL
Serdeczne dzięki za porady, ślinka już kapie :))). Pozdrawiam wszystkich
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |