| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-11 08:54:40
Temat: Czy to tradycyjna feta?Witam serdecznie,
Wczoraj zostałam obdarowana kostką sera feta przywiezioną z Chorwacji,
ichniejszej produkcji. Ser jest pyszny, twardy, bardzo słony, zapach
sugeruje mleko kozie. Teraz pytanie do znawców: czy to jest prawdziwa,
tradycyjna feta? Oczywiście w niczym nie przypomina fetopodobne produkcji
Mlekovity :-)
Pozdrawiam
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-11 10:53:16
Temat: Re: Czy to tradycyjna feta?> Witam serdecznie, Wczoraj zostałam obdarowana kostką sera feta
> przywiezioną z Chorwacji, ichniejszej produkcji. Ser jest pyszny,
> twardy, bardzo słony, zapach sugeruje mleko kozie. Teraz pytanie do
> znawców: czy to jest prawdziwa, tradycyjna feta? Oczywiście w niczym
> nie przypomina fetopodobne produkcji Mlekovity :-) Pozdrawiam Gocha
Brzmi jak feta. Teraz należy odkroić plaster ok 1/2 cm grubości. Pokroić
pomidora, ogórka i cukrową cebulę, na wierzch warzyw wrzucić plaster
fety polać odrobiną oliwy i dodać kilka czarnych oliwek.
Jeżeli wyjdzie pycha to feta jest napewno ;)
tomaso
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-11 11:37:51
Temat: Re: Czy to tradycyjna feta?Użytkownik "tomasoburkaso" <t...@g...pl> napisał w
wiadomości news:datj3v$f3q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > Witam serdecznie, Wczoraj zostałam obdarowana kostką sera feta
> > przywiezioną z Chorwacji, ichniejszej produkcji. Ser jest pyszny,
> > twardy, bardzo słony, zapach sugeruje mleko kozie. Teraz pytanie do
> > znawców: czy to jest prawdziwa, tradycyjna feta? Oczywiście w niczym
> > nie przypomina fetopodobne produkcji Mlekovity :-) Pozdrawiam Gocha
>
> Brzmi jak feta. Teraz należy odkroić plaster ok 1/2 cm grubości. Pokroić
> pomidora, ogórka i cukrową cebulę, na wierzch warzyw wrzucić plaster
> fety polać odrobiną oliwy i dodać kilka czarnych oliwek.
> Jeżeli wyjdzie pycha to feta jest napewno ;)
>
> tomaso
Och, ze sporej kostki już została "nędzna resztka" :-) Skonsumpczyłam ją z
sałatą lodową, rukolą, pomidorem, papryką, furą ziół ,oliwą i fetą. Mniam,
było pyszne.
Jeżeli smak jest wyznacznikiem "prawdziwości" to to, prawie była,
najprawdziwsza feta.
Pozdrawiam
Gocha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-11 13:22:00
Temat: Re: Czy to tradycyjna feta?Teraz to mi dopiero przyszła ochota na pyszną sałatkę z fetą -
mniam,mniam,mniam...
Ale bym sobie taką zjadła -
Ania
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:datm0p$4c$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "tomasoburkaso" <t...@g...pl> napisał w
> wiadomości news:datj3v$f3q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > > Witam serdecznie, Wczoraj zostałam obdarowana kostką sera feta
> > > przywiezioną z Chorwacji, ichniejszej produkcji. Ser jest pyszny,
> > > twardy, bardzo słony, zapach sugeruje mleko kozie. Teraz pytanie do
> > > znawców: czy to jest prawdziwa, tradycyjna feta? Oczywiście w niczym
> > > nie przypomina fetopodobne produkcji Mlekovity :-) Pozdrawiam Gocha
> >
> > Brzmi jak feta. Teraz należy odkroić plaster ok 1/2 cm grubości. Pokroić
> > pomidora, ogórka i cukrową cebulę, na wierzch warzyw wrzucić plaster
> > fety polać odrobiną oliwy i dodać kilka czarnych oliwek.
> > Jeżeli wyjdzie pycha to feta jest napewno ;)
> >
> > tomaso
> Och, ze sporej kostki już została "nędzna resztka" :-) Skonsumpczyłam ją z
> sałatą lodową, rukolą, pomidorem, papryką, furą ziół ,oliwą i fetą. Mniam,
> było pyszne.
> Jeżeli smak jest wyznacznikiem "prawdziwości" to to, prawie była,
> najprawdziwsza feta.
> Pozdrawiam
> Gocha
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-11 13:27:07
Temat: Re: Czy to tradycyjna feta?Teraz to mi dopiero przyszła ochota na pyszną sałatkę z fetą -
mniam,mniam,mniam...
Ale bym sobie taką zjadła -
Ania
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:datm0p$4c$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "tomasoburkaso" <t...@g...pl> napisał w
> wiadomości news:datj3v$f3q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > > Witam serdecznie, Wczoraj zostałam obdarowana kostką sera feta
> > > przywiezioną z Chorwacji, ichniejszej produkcji. Ser jest pyszny,
> > > twardy, bardzo słony, zapach sugeruje mleko kozie. Teraz pytanie do
> > > znawców: czy to jest prawdziwa, tradycyjna feta? Oczywiście w niczym
> > > nie przypomina fetopodobne produkcji Mlekovity :-) Pozdrawiam Gocha
> >
> > Brzmi jak feta. Teraz należy odkroić plaster ok 1/2 cm grubości. Pokroić
> > pomidora, ogórka i cukrową cebulę, na wierzch warzyw wrzucić plaster
> > fety polać odrobiną oliwy i dodać kilka czarnych oliwek.
> > Jeżeli wyjdzie pycha to feta jest napewno ;)
> >
> > tomaso
> Och, ze sporej kostki już została "nędzna resztka" :-) Skonsumpczyłam ją z
> sałatą lodową, rukolą, pomidorem, papryką, furą ziół ,oliwą i fetą. Mniam,
> było pyszne.
> Jeżeli smak jest wyznacznikiem "prawdziwości" to to, prawie była,
> najprawdziwsza feta.
> Pozdrawiam
> Gocha
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |