Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.cyf-kr.edu.pl!agh.
edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "Ania" <a...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Czy to tradycyjna feta?
Date: Mon, 11 Jul 2005 15:27:07 +0200
Organization: news.onet.pl
Lines: 35
Sender: a...@o...pl@193.238.200.2
Message-ID: <dats3p$6rm$2@news.onet.pl>
References: <datceq$bdq$1@atlantis.news.tpi.pl> <datj3v$f3q$1@atlantis.news.tpi.pl>
<datm0p$4c$1@atlantis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: 193.238.200.2
X-Trace: news.onet.pl 1121088441 7030 193.238.200.2 (11 Jul 2005 13:27:21 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 11 Jul 2005 13:27:21 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MIMEOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
X-Antivirus: avast! (VPS 0528-0, 2005-07-11), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:243238
Ukryj nagłówki
Teraz to mi dopiero przyszła ochota na pyszną sałatkę z fetą -
mniam,mniam,mniam...
Ale bym sobie taką zjadła -
Ania
Użytkownik "Gocha" <g...@w...pl> napisał w wiadomości
news:datm0p$4c$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Użytkownik "tomasoburkaso" <t...@g...pl> napisał w
> wiadomości news:datj3v$f3q$1@atlantis.news.tpi.pl...
> > > Witam serdecznie, Wczoraj zostałam obdarowana kostką sera feta
> > > przywiezioną z Chorwacji, ichniejszej produkcji. Ser jest pyszny,
> > > twardy, bardzo słony, zapach sugeruje mleko kozie. Teraz pytanie do
> > > znawców: czy to jest prawdziwa, tradycyjna feta? Oczywiście w niczym
> > > nie przypomina fetopodobne produkcji Mlekovity :-) Pozdrawiam Gocha
> >
> > Brzmi jak feta. Teraz należy odkroić plaster ok 1/2 cm grubości. Pokroić
> > pomidora, ogórka i cukrową cebulę, na wierzch warzyw wrzucić plaster
> > fety polać odrobiną oliwy i dodać kilka czarnych oliwek.
> > Jeżeli wyjdzie pycha to feta jest napewno ;)
> >
> > tomaso
> Och, ze sporej kostki już została "nędzna resztka" :-) Skonsumpczyłam ją z
> sałatą lodową, rukolą, pomidorem, papryką, furą ziół ,oliwą i fetą. Mniam,
> było pyszne.
> Jeżeli smak jest wyznacznikiem "prawdziwości" to to, prawie była,
> najprawdziwsza feta.
> Pozdrawiam
> Gocha
>
>
>
|