| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-16 07:35:39
Temat: buraczkiWitam potrzebuje na juz, przepis na dobre buraczki w sloikach.Chodzi mi o to
aby w zimie móc zajadac sie buraczami startymi na tarce z chrzanem itp,czyli
coś na wzór buraczków wielkanocnych.Teraz mam świerze na działce i w każdej
chwili mogę sobie ugotować zetrzeć i przyrządzić na obiadek, ale mam ich
sporą ilość a chcialabym zrobić to samo lecz do słoików, może ktoś ma
sprawdzony przepis lub coś takiego kiedyś pichcił - błagam o przepis czy coś
więcej trzeba dodać niż do świerzych żeby się nie zepsuły, czy się
pasteryzuje.Byłabym wdzięczna dozgonnie/Pozdrawiam Dorota
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-16 07:38:19
Temat: Re: buraczki
Użytkownik "News tpi" <z...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajia2f$3jj$1@news.tpi.pl...
> Witam potrzebuje na juz, przepis na dobre buraczki w sloikach.Chodzi mi o
to
> aby w zimie móc zajadac sie buraczami startymi na tarce z chrzanem
itp,czyli
> coś na wzór buraczków wielkanocnych.Teraz mam świerze na działce i w
każdej
> chwili mogę sobie ugotować zetrzeć i przyrządzić na obiadek, ale mam ich
> sporą ilość a chcialabym zrobić to samo lecz do słoików, może ktoś ma
> sprawdzony przepis lub coś takiego kiedyś pichcił - błagam o przepis czy
coś
> więcej trzeba dodać niż do świerzych żeby się nie zepsuły, czy się
> pasteryzuje.Byłabym wdzięczna dozgonnie/Pozdrawiam Dorota
>
moja mama gotuje, trze a potem w sloiki kompletnie bez niczego. nawet soli
nie daje.
wekuje ok. 20 minut.
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 07:45:38
Temat: Re: buraczkiI jakie wychodzą ?? później są smaczne>??
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:ajia55$720$1@news2.tpi.pl...
>
> Użytkownik "News tpi" <z...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:ajia2f$3jj$1@news.tpi.pl...
> > Witam potrzebuje na juz, przepis na dobre buraczki w sloikach.Chodzi mi
o
> to
> > aby w zimie móc zajadac sie buraczami startymi na tarce z chrzanem
> itp,czyli
> > coś na wzór buraczków wielkanocnych.Teraz mam świerze na działce i w
> każdej
> > chwili mogę sobie ugotować zetrzeć i przyrządzić na obiadek, ale mam ich
> > sporą ilość a chcialabym zrobić to samo lecz do słoików, może ktoś ma
> > sprawdzony przepis lub coś takiego kiedyś pichcił - błagam o przepis czy
> coś
> > więcej trzeba dodać niż do świerzych żeby się nie zepsuły, czy się
> > pasteryzuje.Byłabym wdzięczna dozgonnie/Pozdrawiam Dorota
> >
>
>
> moja mama gotuje, trze a potem w sloiki kompletnie bez niczego. nawet
soli
> nie daje.
> wekuje ok. 20 minut.
>
>
> Mechcia
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 08:08:56
Temat: Re: buraczki
Użytkownik "News tpi" <z...@w...pl> napisał w wiadomości
news:ajiamn$8q0$1@news.tpi.pl...
> I jakie wychodzą ?? później są smaczne>??
gdyby nie byly smaczne to co rok mama by ich nie robila. :)
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-16 09:45:15
Temat: Re: buraczki
> I jakie wychodzą ?? później są smaczne>??
Później to je możesz doprawić jak chcesz, zrobić je z chrzanem na zimno,
czy też zasmażane do obiadu.
ps. zalecałbym lekturę netykiety :-))
--
pozdrawiam:-)
Sławomir J. Marusiński (Kamas.hw)
Gdańsk, UIN 14539957
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |