Data: 2000-08-29 18:37:48
Temat: Re: cellulit
Od: "MORGANO" <m...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > From: Jacek <o...@p...com>
> > > energię bez węglowodanów czyli tłuszcz. Do tego białko zwierzęce
> czy
> > > kolagen,
Wczoraj przygotowywałem kolagen. Skórki ze słoniny. Jak je przygotować? Skórki
pokrojone na niewielkie kawałki gotuję przez 1,5 godziny. Następnie wszystko
mielimy przez maszynkę
elektryczną by było łatwiej. Do zmielonej masy wlewamy pozostalą wodę.
mieszamy i rozlewamy do wszcześniej przygotowanych pojeminiczków plastikowych.
Stosunek masy skórek do wody najlepiej 1 : 1 . Po niedługim czasie wszystko
zastygnie. Stworzy się galaretkowata masa, którą z powodzeniem , aż do zużycia
możemy przechowywać w lodówce.
Do czego mzna dodać ten wspaniały kalogen ? Do wszelkiego rodzaju zup
jarzynowych
jako gęstnik do gulaszy zamiast zasmażki. Do flaczków, bigosu oraz według
własnego uznania wszędzie tam gdzie to jest możliwe. Jest to produkt bezwonny
i zepsuje samaku żadnej potrawie. Radzę spróbować, lub prznajmniej w razie
potrzeby polecić tę recepturę potrzebujacym pacjentom. Morgano
a twoja skóra będzie sliczna gładka i zdrowa.
>
to o diete optymalana chodzi...Znaczy sie o diete
> Kwasniewskigo.
|