« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-25 17:56:31
Temat: ciasto ze sliwkami KrysiDzis upieklam ciasto ze sliwkami, na ktory receptura pochodzi od Krysi
Thompson. W domu jeszcze pachne cynamonem, ale ciasta juz nie ma. :-))) Bylo
przepyszne i z przyjemnoscia jutro znow kupie sliwki i znow wlacze piec.
:-)))
Pozdrawiam! Zuzka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-25 18:29:47
Temat: Re: ciasto ze sliwkami KrysiOn Sun, 25 Aug 2002 19:56:31 +0200, "Zuza" <g...@p...fm>
wrote:
>Dzis upieklam ciasto ze sliwkami, na ktory receptura pochodzi od Krysi
>Thompson. W domu jeszcze pachne cynamonem, ale ciasta juz nie ma. :-))) Bylo
>przepyszne i z przyjemnoscia jutro znow kupie sliwki i znow wlacze piec.
>:-)))
>Pozdrawiam! Zuzka
>
a to sie bardzo ciesze, ze bylo, hehehe ten zapach cynamonowy to
jet to..i pamietaj, na drugi dzien ciasto juz nie jest takie
dobre...nie wiem dlaczego, dlatego na pewno nie warto zostawiac
;)))
polecam sie laskawej pamieci ;))))
K
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-25 20:44:58
Temat: Re: ciasto ze sliwkami Krysi - daj przepisHeja!
Mam sliwki.
Poprosze o przepis.
--
Serdecznie pozdrawiam i zycze smacznego
Grzegorz Ostrowski: Gotowanie to sztuka!
http://www.MniamMniam.pl - zajrzyj i ugotuj cos... przepysznego
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:je8imugj24o03jugv24ul1uvoqvo2qgfbq@4ax.com...
> On Sun, 25 Aug 2002 19:56:31 +0200, "Zuza" <g...@p...fm>
> wrote:
>
> >Dzis upieklam ciasto ze sliwkami, na ktory receptura pochodzi od Krysi
> >Thompson. W domu jeszcze pachne cynamonem, ale ciasta juz nie ma. :-)))
Bylo
> >przepyszne i z przyjemnoscia jutro znow kupie sliwki i znow wlacze piec.
> >:-)))
> >Pozdrawiam! Zuzka
> >
>
> a to sie bardzo ciesze, ze bylo, hehehe ten zapach cynamonowy to
> jet to..i pamietaj, na drugi dzien ciasto juz nie jest takie
> dobre...nie wiem dlaczego, dlatego na pewno nie warto zostawiac
> ;)))
>
> polecam sie laskawej pamieci ;))))
>
> K
>
> K.T. - starannie opakowana
>
>
> -----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News
==----------
> http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
> -----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers
=-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-25 21:52:19
Temat: Re: ciasto ze sliwkami Krysi - daj przepisOn Sun, 25 Aug 2002 22:44:58 +0200, "Grzegorz Ostrowski"
<m...@m...pl> wrote:
>Heja!
>Mam sliwki.
>Poprosze o przepis.
juz sie robi:
225 g maki + 3 lyzeczki plaskie proszku do pieczenia
85 g miekkiego masla
140g cukru
1 jajo
1/8 l mleka
mixowac az gladkie i jak na nalesniki. wylac do formy
natluszczonej. posmarowac roztopionym maslem (dosc porzadnie,
choc smarowanie mi zawsze wychodzi marnie to tak skapuje to maslo
;))), sliwki - na pol, oczywiscie wyjac pestki, przekrojona
czescia w niebo, poukladac gesto sliwki, obsypac porzadnie cukrem
wymieszanym z cynamonem, naprawde grubo. upiec w dosc goracym
piekarniku - ok 40 min, az niezle wyrosnie, jest zlote a sliwki
sie czesciowo utopily. wyjac, posypac znow cukrem z cynamonem.
jest to jedyne ciasto, o ktorym wiem, ze zawsze mi wyjdzie. takie
sobie na drugi dzien, ale jeszcze
cieple...potech chlodne jest najlepsze...wtedy w sumie sa male
szanse, ze dotrzyma do nastepnego dnia
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-27 11:12:55
Temat: Re: ciasto ze sliwkami Krysi - daj przepisOn Tue, 27 Aug 2002 13:18:35 +0200, "Lilla"
<l...@f...krasnik.pl> wrote:
>U?ytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisa?a:
>> piekarniku - ok 40 min, az niezle wyrosnie, jest zlote a sliwki
>> sie czesciowo utopily. wyjac, posypac znow cukrem z cynamonem.
>
>Zrobilam to ciasto, ale wlasnie zauwazylam, ze zapomnialam go posypac
>powtornie cukrem z cynamonem.
>I tak jest dobre, pomimo iz lekko kwasne od sliwek.
>Mialas racje Krysiu, ze to ciasto zawsze wychodzi :)
>
>> jest to jedyne ciasto, o ktorym wiem, ze zawsze mi wyjdzie.
>
>No to mysle, ze warto mu nadac specjalna nazwe,
>np.: ciasto sliwkowe Krysi Starannie Opakowanej.
>Niech przejdzie do historii podobnie jak ciasto bananowe
>M. Bassett ;-)
>
>> w sumie sa male szanse, ze dotrzyma do nastepnego dnia
>
>Przeciez tortownica jest taka mala... wiec i ciasto szybko znika ;-)
>
>Pozdrawiam
>Lilla
do nozek padam.
teraz juz wiesz po co ten nastepny cukier ;))
Kr
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-27 11:18:35
Temat: Re: ciasto ze sliwkami Krysi - daj przepisUżytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisała:
> piekarniku - ok 40 min, az niezle wyrosnie, jest zlote a sliwki
> sie czesciowo utopily. wyjac, posypac znow cukrem z cynamonem.
Zrobilam to ciasto, ale wlasnie zauwazylam, ze zapomnialam go posypac
powtornie cukrem z cynamonem.
I tak jest dobre, pomimo iz lekko kwasne od sliwek.
Mialas racje Krysiu, ze to ciasto zawsze wychodzi :)
> jest to jedyne ciasto, o ktorym wiem, ze zawsze mi wyjdzie.
No to mysle, ze warto mu nadac specjalna nazwe,
np.: ciasto sliwkowe Krysi Starannie Opakowanej.
Niech przejdzie do historii podobnie jak ciasto bananowe
M. Bassett ;-)
> w sumie sa male szanse, ze dotrzyma do nastepnego dnia
Przeciez tortownica jest taka mala... wiec i ciasto szybko znika ;-)
Pozdrawiam
Lilla
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |