« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2006-03-19 13:16:34
Temat: Re: co macie na obiad dzis?On Sun, 19 Mar 2006 13:16:49 +0100, "@nn" <a...@p...pl> wrote:
>U?ytkownik "Agata Mryczko" <a...@w...pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:77087$441d480d$540ad1e7$29409@news.chello.pl..
.
>> ja sie mecze z gulaszem, znacz dopero go obsmazam, mamzdaarzyc do 14
>> ceikawe
>> czy mi sie uda;)
>>
>Pomidorowa na wo?owinie - gotuje si? od 9-tej i nic nie wskazuje ?eby w
>najbli?szym czasie mia?a przesta? ;)
>Ania
daj jej sie gotowac do jutra a dzis zjedz jajko na grzance :))
Pierz, co zamiaruje klopsiki w sosie pom. albo jakims takim a la
greckim...a moze nie....na razie glodze rodzine, bo mi sie nie
chce myslec (i tak w niedziele jemy pozno)
pierz, bezkonceptowy
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2006-03-19 13:18:34
Temat: Re: co macie na obiad dzis?On Sun, 19 Mar 2006 12:35:43 +0000 (UTC), "czeremcha "
<c...@g...pl> wrote:
>Ogórkowa; filety wieprzowe cytrynowe, ryż z papryką, sałata.
>
>I lody na deser.
>
>Ania
A ta cytrynowosc to na czym polega w kontekscie w/w? Ciekawam
bardzo, bo ja rozne tzw dupki cytrynowe to podrzucam do roznych
dan, co t siedza w piekarniku ze dwie godziny - wtedy maja czas
przejsc aromatem cytryny
pierz, co tez podrzuca do saganow duze kawalki imbiru...jak maz
sie na to natnie to jeszcze dobrze, bo zachwycony, jak my to juz
mniej :P
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2006-03-19 13:25:02
Temat: Re: co macie na obiad dzis?
Użytkownik "Dorota ***" <d...@W...op.pl> napisał w wiadomości
news:dvjjot$h9v$1@news.onet.pl...
>
> my już po :-))). Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonce, mielone na
> dziko, ogórek, ziemniaki. Sok żurawinowy :-))).
a mielone na dziko to jak?
agacik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2006-03-19 13:27:33
Temat: Re: co macie na obiad dzis?Gulasz wieprzowo-indykowy, kasza, surowka z rzodkwi, a na deser brownies
wg Magdalenowego przepisu:)
a tak poza tym, to witam wszystkich i pytam czy mnie jeszcze kto
pamieta:) Krysiu pierzasta, Twoja patchworkowe kuchenne "lapki garnkowe"
wisza w mojej kuchni niezaleznie od tego, gdzie owa kuchnia sie znajduje:)
Agnieszka
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2006-03-19 13:30:05
Temat: Re: co macie na obiad dzis?Użytkownik Agata Mryczko napisał:
> ja sie mecze z gulaszem, znacz dopero go obsmazam, mamzdaarzyc do 14 ceikawe
> czy mi sie uda;)
a to juz pora? :->
w takim razie marchewka ;)
a moze popoludniu wyciagniemy sole z warzywkami :)
K.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2006-03-19 13:52:28
Temat: Re: co macie na obiad dzis?On Sun, 19 Mar 2006 13:08:13 +0100 I had a dream that Agata Mryczko <a...@w...pl>
wrote:
Ogórkowa z brązowym ryżem, a na drugie omlet (jajka, ziemniaki, czerwona
cebula, czosnek, masa przypraw) i surówka z marchewki i jabłek.
--
Grzegorz Janoszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2006-03-19 14:08:39
Temat: Re: co macie na obiad dzis?
Użytkownik "Agata Mryczko" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:77087$441d480d$540ad1e7$29409@news.chello.pl...
> ja sie mecze z gulaszem, znacz dopero go obsmazam, mamzdaarzyc do 14
ceikawe
> czy mi sie uda;)
Jak małe kawałki, to moze zdązysz:) U nas ziemniaki, pierś z kurczaka
pieczona, surówka z pora marchewki i jabłka, pomidor i ogórek.
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2006-03-19 14:25:48
Temat: Re: co macie na obiad dzis?
Użytkownik "ullaaa" <a...@w...ce> napisał w wiadomości
news:dvjjhn$ptq$1@news.lublin.pl...
>A grupowicz gsk napisał:
>> a dla męża mintaj
>> (nie je mięsa).
>
> Hmm, a mintaj to co jest?
ryba?
G.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2006-03-19 14:34:33
Temat: Re: co macie na obiad dzis?My już po. Kaczka pieczona, modra kapusta, ziemniaki gotowane i wino czerwone.
Na deser będzie tort śmietanowo-truskawkowy na czarnym biszkobcie i rogaliki.
pozdrawiam
bebekot
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2006-03-19 14:40:59
Temat: Re: co macie na obiad dzis?Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> napisał(a):
> A ta cytrynowosc to na czym polega w kontekscie w/w? Ciekawam
> bardzo, bo ja rozne tzw dupki cytrynowe to podrzucam do roznych
> dan, co t siedza w piekarniku ze dwie godziny - wtedy maja czas
> przejsc aromatem cytryny
Filety z wieprzowiny /u mnie były z szynki wieprzowej/ lekko rozklepane,
sól, pieprz, omączone i szybko usmażone. Wylądowały w piekarniku, żeby nie
ostygły. To, co zostało na patelni po smażeniu zalałam ok. 150 ml rosołu, do
tego sok z połowy cytryny. Gotowało się, gotowało, aż została mniej więcej
1/3. Filety na talerzu polane powstałym sosikiem. W przepisie sugerowali
obłożenie filetów plastrami cytryny, ale córka i tak marudziła, że trochę
kwaśne...
> pierz, co tez podrzuca do saganow duze kawalki imbiru...jak maz
> sie na to natnie to jeszcze dobrze, bo zachwycony, jak my to juz
> mniej :P
Och, imbir, też bym się zachwyciła...
Ania - właśnie po obiedzie.
> K.T. - starannie opakowana
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |