Data: 2002-12-29 10:51:46
Temat: Re: co z tą marchewką???
Od: "Hafsa" <h...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gosia Garkowska" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:BA33AACC.1BCD9%ithilhin@gazeta.pl...
> in article a...@m...pl, misiczka at
m...@p...onet.pl
> wrote on 28/12/02 19:03:
>
> > Słuchajcie, o co chodzi z tą marchewką?
> > Montignac pisze, że surowa ma indeks 35, a gotowana 85. A w innych
źródłach
> > (jak np. tabelka, którą tłumaczyła Gosia) jest że surowa ma indeks 16, a
> > gotowana 47. W książce "Nie musisz liczyć kalorii - 49 gotowana)
> > Skąd aż takie duże rozbieżności???
>
>
> z roznych zrodel badan.
Wlasnie,zastanawialam sie nad poekserymentowaniem nad IG,ale nie chce mi sie
samej kluc.Podejrzewam,ze wyniki wyszlyby zupelnie inne.Bo nasze ppotrawy
maja inna zawartosc cukrow niz np.Mendozy.No moze nutella jest
uniwesalna.Ale amerykanskei slodycze sa ponoc slodsze od naszych......Tak
sobie tylko mysle,bo mam ochote na Rafaello.
> ja raczej trzymalabym sie tabeli Mendosy (tej, ktora tlumaczylam). sam
> Mendosa zreszta mowil, ze wartosci Montignaca sa czasem dziwne, a
Montignac
> nigdy nie wyjasnil skad je bierze.
> W "Nie musisz liczyc kalorii..." wartosci sa oparte o tabele Mendosy z
tego
> co wiem.
> ale to wszystko nie zmienia faktu, ze gotowana marchewka jest niedobra.
> ;-)))))
a co myslisz o marchewce jako skladniku bulionu?Nie jem jej,ale bulion,rosol
i owszem. Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|