Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: co zrobic z arbuza?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: co zrobic z arbuza?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-08-06 08:38:19

Temat: Re: co zrobic z arbuza?
Od: "Liana" <l...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

A ja proponuje cos zupelnie innego:
KONFITURA Z ARBUZA
To czerwone ze srodka do niczego sie tu nie nada ( ostatecznie mozna to
zjesc w jakis inny proponowany tu sposob ;-))).
Reszte, czyli skorke :)) obieramy z zielonego cieniutko a to biale kroimy w
kosteczke.
Na 1kg arbuza sypiemy 75dag cukru i zostawiamy w plaskim rondlu na ok 2godz.
Potem stawiamy toto na ogniu i BARDZO wolno smazymy odparowujac przez
2-3godz. Potem dosypac cukier waniliowy - dla aromatu, mozna tez od poczatku
smazyc z laska wanilii lub ze skorka cytrynowa.
Teraz gorace do sloiczkow i zamykamy.

Rewelacja!

Pozdrawiam
Liana
LODZ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-08-06 12:18:04

Temat: Re: co zrobic z arbuza?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 6 Aug 2002 10:38:19 +0200, "Liana" <l...@p...com>
wrote:

>A ja proponuje cos zupelnie innego:
>KONFITURA Z ARBUZA
>To czerwone ze srodka do niczego sie tu nie nada ( ostatecznie mozna to
>zjesc w jakis inny proponowany tu sposob ;-))).
>Reszte, czyli skorke :)) obieramy z zielonego cieniutko a to biale kroimy w
>kosteczke.
>Na 1kg arbuza sypiemy 75dag cukru i zostawiamy w plaskim rondlu na ok 2godz.
>Potem stawiamy toto na ogniu i BARDZO wolno smazymy odparowujac przez
>2-3godz. Potem dosypac cukier waniliowy - dla aromatu, mozna tez od poczatku
>smazyc z laska wanilii lub ze skorka cytrynowa.
>Teraz gorace do sloiczkow i zamykamy.
>
>Rewelacja!
>
>Pozdrawiam
>Liana
>LODZ
>

o rany, jak to dobrze, ze napisalas, bo babcia mojej dawnej
kolezanki (znad Morza Czarnego) robila taka konfiture z arbuza,
raz jadlam i bardzo mi sie sopdobala i od czasu watku arbuzowego
chodzilo to za mna i pewnie bym robila na oko, czyli z glowy
czyli z niczego...

Krysia

K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-08-07 07:40:07

Temat: Re: co zrobic z arbuza?
Od: "Liana" <l...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:u...@4...com..
.
> On Tue, 6 Aug 2002 10:38:19 +0200, "Liana" <l...@p...com>
> wrote:
>
> o rany, jak to dobrze, ze napisalas, bo babcia mojej dawnej
> kolezanki (znad Morza Czarnego) robila taka konfiture z arbuza,
> raz jadlam i bardzo mi sie sopdobala i od czasu watku arbuzowego
> chodzilo to za mna i pewnie bym robila na oko, czyli z glowy
> czyli z niczego...
>
To sie ciesze.
Zapomnialam tylko dodac, ze pozniej nalezy postawic to na stole i kazac
gosciom zgadywac co jedza. Gwarantuje, ze nie zgadna ;-))

Pozdrawiam
Liana
LODZ


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pizza
roczek
zakwas, chleb i bulki
re: rozbior tuszy(dluuugie)
P..$%#& upały

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »