« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-08-06 08:38:19
Temat: Re: co zrobic z arbuza?A ja proponuje cos zupelnie innego:
KONFITURA Z ARBUZA
To czerwone ze srodka do niczego sie tu nie nada ( ostatecznie mozna to
zjesc w jakis inny proponowany tu sposob ;-))).
Reszte, czyli skorke :)) obieramy z zielonego cieniutko a to biale kroimy w
kosteczke.
Na 1kg arbuza sypiemy 75dag cukru i zostawiamy w plaskim rondlu na ok 2godz.
Potem stawiamy toto na ogniu i BARDZO wolno smazymy odparowujac przez
2-3godz. Potem dosypac cukier waniliowy - dla aromatu, mozna tez od poczatku
smazyc z laska wanilii lub ze skorka cytrynowa.
Teraz gorace do sloiczkow i zamykamy.
Rewelacja!
Pozdrawiam
Liana
LODZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-08-06 12:18:04
Temat: Re: co zrobic z arbuza?On Tue, 6 Aug 2002 10:38:19 +0200, "Liana" <l...@p...com>
wrote:
>A ja proponuje cos zupelnie innego:
>KONFITURA Z ARBUZA
>To czerwone ze srodka do niczego sie tu nie nada ( ostatecznie mozna to
>zjesc w jakis inny proponowany tu sposob ;-))).
>Reszte, czyli skorke :)) obieramy z zielonego cieniutko a to biale kroimy w
>kosteczke.
>Na 1kg arbuza sypiemy 75dag cukru i zostawiamy w plaskim rondlu na ok 2godz.
>Potem stawiamy toto na ogniu i BARDZO wolno smazymy odparowujac przez
>2-3godz. Potem dosypac cukier waniliowy - dla aromatu, mozna tez od poczatku
>smazyc z laska wanilii lub ze skorka cytrynowa.
>Teraz gorace do sloiczkow i zamykamy.
>
>Rewelacja!
>
>Pozdrawiam
>Liana
>LODZ
>
o rany, jak to dobrze, ze napisalas, bo babcia mojej dawnej
kolezanki (znad Morza Czarnego) robila taka konfiture z arbuza,
raz jadlam i bardzo mi sie sopdobala i od czasu watku arbuzowego
chodzilo to za mna i pewnie bym robila na oko, czyli z glowy
czyli z niczego...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-08-07 07:40:07
Temat: Re: co zrobic z arbuza?Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:u...@4...com..
.
> On Tue, 6 Aug 2002 10:38:19 +0200, "Liana" <l...@p...com>
> wrote:
>
> o rany, jak to dobrze, ze napisalas, bo babcia mojej dawnej
> kolezanki (znad Morza Czarnego) robila taka konfiture z arbuza,
> raz jadlam i bardzo mi sie sopdobala i od czasu watku arbuzowego
> chodzilo to za mna i pewnie bym robila na oko, czyli z glowy
> czyli z niczego...
>
To sie ciesze.
Zapomnialam tylko dodac, ze pozniej nalezy postawic to na stole i kazac
gosciom zgadywac co jedza. Gwarantuje, ze nie zgadna ;-))
Pozdrawiam
Liana
LODZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |