« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-02 09:09:45
Temat: cos szybkiego a pysznego
Hej!
Moje kochanie zachorzalo. Wybieram sie do niej dzis po poludniu i
pomyslalem, ze moze upichce jej cos dobrego (a prostego) - moze jakas w
miare szybka w przygotowaniu i oryginalna piers w kurczaka, ryz czy makaron?
Z gory dzieki!
--
Grzegorz Mucha <m...@t...pl> ICQ #91619595, tel.(502)261417
----------------------------------------------------
------------
Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes.
Wergiliusz, "Eneida"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-02 10:15:08
Temat: Re: cos szybkiego a pysznego"Grzegorz M. Mucha" wrote:
> Moje kochanie zachorzalo. Wybieram sie do niej dzis po poludniu i
> pomyslalem, ze moze upichce jej cos dobrego (a prostego) - moze jakas w
> miare szybka w przygotowaniu i oryginalna piers w kurczaka, ryz czy makaron?
makaron (ja lubie farfalle, ale moga byc penne, w kazdym razie takie nie za duze
formy)
dwie piersi kurczaka,
spora cebula
2 zabki czosnku
puszka kukurydzy
1/4l rosolu z kury (oczywiscie moze byc z kostki), albo 1/4 roztworu z
tymiankowo bazyliowej kostki smaku Knorra
smietana (niekoniecznie, zalezy czy ograniczamy kalorie)
cienki szczypiorek
sol, pieprz i slodka papryka.
Kurczak w kostke (pokroic, nie zlozyc), cebule posiekac, czosnek przecisnac.
Gotujesz wode na makaron.
Na oleju podsmazasz cebule i czosnek na lekko brazowo, dodajesz kurczaka. Po
podsmazeniu dodajesz kukurydze i dolewasz rosol.
Dusisz z 15 minut.
Na sam koniec mozesz dodac ze dwie lyzki smietany.
Do ogrzanej miski wkladasz makaron, na wierzch potrawka, a na sam wierzch
posiekany drobno szczypiorek.
Pieknie wiosennie wyglada i dobrze smakuje.
Pozdrawiam,
Michal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 10:16:24
Temat: Re: cos szybkiego a pysznegoMichał Kowalewski wrote:
> makaron (ja lubie farfalle, ale moga byc penne, w kazdym razie takie nie za duze
> (..)
> Do ogrzanej miski wkladasz makaron, na wierzch potrawka, a na sam wierzch
> posiekany drobno szczypiorek.
> Pieknie wiosennie wyglada i dobrze smakuje.
Wszystko zajmuje do pol godziny.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 16:55:53
Temat: Re: cos szybkiego a pysznego
Sory, nie moglem sie powstrzymac ale jak widze posty pod takim wlasnie
tytulem to przypominaja mi sie kartki z ogloszeniami w sprawie remoantów
mieszkan
Solidnie i tanio. :)))
Na moje jedno klóci sie z drógim. Albo szybko - i wtedy jest zjadliwe, albo
dobre - wtedy przygotowanie trwa ( samo mieso trzeba macerowac przynajmniej
30 minut ).
I prosze brac veganska i pokrewna o niepisanie, ze warzywa gotuje sie krócej
(nawet na parze ) bo mnie chodzi o jedzenia a nie przystawke :)
--
ostry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 18:10:12
Temat: Re: cos szybkiego a pysznego>I prosze brac veganska i pokrewna o niepisanie, ze warzywa gotuje sie
krócej
>(nawet na parze ) bo mnie chodzi o jedzenia a nie przystawke :)
no to nie pisze, ze szybciej ale warzywa sa napewno smaczniejesze ;))
Perkoska
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-02 18:19:15
Temat: Re: cos szybkiego a pysznegoostry wrote:
> Sory, nie moglem sie powstrzymac ale jak widze posty pod takim wlasnie
> tytulem to przypominaja mi sie kartki z ogloszeniami w sprawie remoantów
> mieszkan
> Solidnie i tanio. :)))
>
> Na moje jedno klóci sie z drógim. Albo szybko - i wtedy jest zjadliwe, albo
> dobre - wtedy przygotowanie trwa ( samo mieso trzeba macerowac przynajmniej
> 30 minut ).
Pysznie nie znaczy chyba super wykwintnie?!
Grzanki z jakims plesniakiem - szybko i pysznie.
Budyn z syropem klonowym - szybko i pysznie.
Ze juz o ziemniakach ze zsiadlym mlekiem nie wspomne...
Itede, itepe.
Pozdrawiam,
Michal.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-03 06:23:16
Temat: Re: cos szybkiego a pysznego
>
>Na moje jedno klóci sie z drógim. Albo szybko - i wtedy jest zjadliwe, albo
>dobre - wtedy przygotowanie trwa ( samo mieso trzeba macerowac przynajmniej
>30 minut ).
>
>I prosze brac veganska i pokrewna o niepisanie, ze warzywa gotuje sie krócej
>(nawet na parze ) bo mnie chodzi o jedzenia a nie przystawke :)
czy jajecznice MUSZE mieszac bardzo dlugo??
Oczywiscie z wkladkami, ktore MOGE kroic i obsmazac dlugo...
dla mnie to niekoniecznie przystawka :))
Krysia
P.S. Na prawde lubisz marchewke lub brokula, ktory Ci zmyslnie
spada z widelca caly czas, bo jest zagotowany na smierc?
Krysia, ryzykujaca zyciem...
K.T. - starannie opakowana
-----= Posted via Newsfeeds.Com, Uncensored Usenet News =-----
http://www.newsfeeds.com - The #1 Newsgroup Service in the World!
-----== Over 80,000 Newsgroups - 16 Different Servers! =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-03 12:16:29
Temat: Re: cos szybkiego a pysznegoMichał Kowalewski napisal byl:
[ciach]
moge sie podpisac pod przepisem. Rzeczywiscie robi sie szybko, bardzo dobre
i super wyglada. I do tego inne od moich standardowych sosow do makaronu.
Jedna uwaga - pisales o slodkiej papryce - jak rozumiem, sypnalem jej od
serca (czego skutkiem byl bardzo sympatyczny pomaranczowy kolorek calosci)
Polecam
--
Grzegorz Mucha <m...@t...pl> ICQ #91619595, tel.(502)261417
----------------------------------------------------
------------
Quidquid id est, timeo Danaos et dona ferentes.
Wergiliusz, "Eneida"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-05 08:22:45
Temat: Re: cos szybkiego a pysznegoMichał Kowalewski wystukał w wiadomości <3...@h...pl>:
> Pysznie nie znaczy chyba super wykwintnie?!
> Grzanki z jakims plesniakiem - szybko i pysznie.
> Budyn z syropem klonowym - szybko i pysznie.
A ostudzić? Bo na ciepło z syropem to jakos nie to :).
> Ze juz o ziemniakach ze zsiadlym mlekiem nie wspomne...
Też trzeba ostudzić, żeby móc odsmażyć ;).
Jo'Asia
--
(\(\ Joanna Słupek (\_/) http://rassun.art.pl /)/)
=(';')= j...@h...pl =(';')= http://www.esensja.pl =(';')=
~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~(")~(")~~~~~~
Alkohol jest trucizną, zwłaszcza dla dorosłych.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-05 08:34:44
Temat: Re: cos szybkiego a pysznego
Jo'Asia <J...@r...art.pl> wrote in message
news:9ahh1l.3vu9437.1@Jo.Asia.rassun...
> > Ze juz o ziemniakach ze zsiadlym mlekiem nie wspomne...
>
> Też trzeba ostudzić, żeby móc odsmażyć ;).
>
a u mnie w domu sie nie odsmaza tylko gorace obklada tu i owdzie wiorkami
masla i posypuje zielenina. Mmmmmmmm ale to jest pycha
Asia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |