Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czy ktoś próbował zrobić

Grupy

Szukaj w grupach

 

czy ktoś próbował zrobić

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2008-01-20 09:44:46

Temat: czy ktoś próbował zrobić
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
Oglądałem ostatnio reportaż z Francji, tam w każdym wiejskim domu wytwarzają
sery dojrzewające.
Jędrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2008-01-20 10:01:51

Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous
écriviez :

> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.

Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.

> Oglądałem ostatnio reportaż z Francji, tam w każdym wiejskim domu wytwarzają
> sery dojrzewające.

Nie przesadzajmy. Jezeli rzucisz okiem na grupy francuskie to
zobaczysz ze sa wypelnione ludzmi ktorzy probowali i ktorym sie nie
udalo.

Do wytwarzania serow dojrzewajacych potrzebne sa umiejetnosci, ale tez
(a nawet przede wszystkim) odpowiednie warunki (dojrzewalnia serow o
odpowiedniej temperaturze i wilgotnosci).


Ewcia


--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2008-01-20 10:51:28

Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Od: "Andrzej" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
wiadomości news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups
> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans
> <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous écriviez :
>
>> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
>
> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.

zapoznaj się z tym, to jest interesujące
http://www.wyrobydomowe.home.pl/main.html?src=%2F
Jędrek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2008-01-20 11:09:49

Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora


Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 11:51:28, dans <fmv93g$pa4$1@news.onet.pl> vous
écriviez :

> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
> wiadomości news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups
>> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans
>> <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous écriviez :
>>
>>> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
>>
>> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.

> zapoznaj się z tym, to jest interesujące
> http://www.wyrobydomowe.home.pl/main.html?src=%2F
> Jędrek

Dziekuje - ale nic dla mnie nowego. W kazdym przepisie sa podane
dokladne i bardzo precyzyjne warunki w jakich dany ser powinien
dojrzewac, w w warunkach domowych nieosiagalne (jak np. 12-14 C° przez
3-4 tygodnie). Przynajmniej dla mnie.


Ewcia

--
Niesz
http://www.krolestwa.com

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2008-01-20 11:24:30

Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans <fmv56e$f82$1@news.onet.pl>
vous écriviez :
>
> > Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
>
> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
>
> > Oglądałem ostatnio reportaż z Francji, tam w każdym wiejskim domu
wytwarzają
> > sery dojrzewające.
>
> Nie przesadzajmy. Jezeli rzucisz okiem na grupy francuskie to
> zobaczysz ze sa wypelnione ludzmi ktorzy probowali i ktorym sie nie
> udalo.
>
> Do wytwarzania serow dojrzewajacych potrzebne sa umiejetnosci, ale tez
> (a nawet przede wszystkim) odpowiednie warunki (dojrzewalnia serow o
> odpowiedniej temperaturze i wilgotnosci).
>
>
> Ewcia

Trzeba choćby obmywać solanką z pleśni...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2008-01-20 11:25:12

Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9198127387$20080120120949@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 11:51:28, dans <fmv93g$pa4$1@news.onet.pl>
vous écriviez :
>
> > Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
> > wiadomości news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups
> >> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans
> >> <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous écriviez :
> >>
> >>> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
> >>
> >> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
>
> > zapoznaj się z tym, to jest interesujące
> > http://www.wyrobydomowe.home.pl/main.html?src=%2F
> > Jędrek
>
> Dziekuje - ale nic dla mnie nowego. W kazdym przepisie sa podane
> dokladne i bardzo precyzyjne warunki w jakich dany ser powinien
> dojrzewac, w w warunkach domowych nieosiagalne (jak np. 12-14 C° przez
> 3-4 tygodnie). Przynajmniej dla mnie.
>
>
> Ewcia

Zwykła chłodziarka.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Gulasz wołowy w papryce
Faworki...
PANI EWA W. I HALUSKI...
Miod rzepakowy
Panettone - przepis, wykonanie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »