| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2008-01-20 09:44:46
Temat: czy ktoś próbował zrobićMoże ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
Oglądałem ostatnio reportaż z Francji, tam w każdym wiejskim domu wytwarzają
sery dojrzewające.
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2008-01-20 10:01:51
Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
> Oglądałem ostatnio reportaż z Francji, tam w każdym wiejskim domu wytwarzają
> sery dojrzewające.
Nie przesadzajmy. Jezeli rzucisz okiem na grupy francuskie to
zobaczysz ze sa wypelnione ludzmi ktorzy probowali i ktorym sie nie
udalo.
Do wytwarzania serow dojrzewajacych potrzebne sa umiejetnosci, ale tez
(a nawet przede wszystkim) odpowiednie warunki (dojrzewalnia serow o
odpowiedniej temperaturze i wilgotnosci).
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2008-01-20 10:51:28
Temat: Re: czy ktoś próbował zrobićUżytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
wiadomości news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups
> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans
> <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous écriviez :
>
>> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
>
> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
zapoznaj się z tym, to jest interesujące
http://www.wyrobydomowe.home.pl/main.html?src=%2F
Jędrek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2008-01-20 11:09:49
Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 11:51:28, dans <fmv93g$pa4$1@news.onet.pl> vous
écriviez :
> Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
> wiadomości news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups
>> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans
>> <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous écriviez :
>>
>>> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
>>
>> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
> zapoznaj się z tym, to jest interesujące
> http://www.wyrobydomowe.home.pl/main.html?src=%2F
> Jędrek
Dziekuje - ale nic dla mnie nowego. W kazdym przepisie sa podane
dokladne i bardzo precyzyjne warunki w jakich dany ser powinien
dojrzewac, w w warunkach domowych nieosiagalne (jak np. 12-14 C° przez
3-4 tygodnie). Przynajmniej dla mnie.
Ewcia
--
Niesz
http://www.krolestwa.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2008-01-20 11:24:30
Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans <fmv56e$f82$1@news.onet.pl>
vous écriviez :
>
> > Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
>
> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
>
> > Oglądałem ostatnio reportaż z Francji, tam w każdym wiejskim domu
wytwarzają
> > sery dojrzewające.
>
> Nie przesadzajmy. Jezeli rzucisz okiem na grupy francuskie to
> zobaczysz ze sa wypelnione ludzmi ktorzy probowali i ktorym sie nie
> udalo.
>
> Do wytwarzania serow dojrzewajacych potrzebne sa umiejetnosci, ale tez
> (a nawet przede wszystkim) odpowiednie warunki (dojrzewalnia serow o
> odpowiedniej temperaturze i wilgotnosci).
>
>
> Ewcia
Trzeba choćby obmywać solanką z pleśni...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2008-01-20 11:25:12
Temat: Re: czy ktoś próbował zrobić
Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w wiadomości
news:9198127387$20080120120949@ewcia.kloups...
>
> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 11:51:28, dans <fmv93g$pa4$1@news.onet.pl>
vous écriviez :
>
> > Użytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisał w
> > wiadomości news:3121114658$20080120110152@ewcia.kloups
> >> Le dimanche 20 janvier 2008 ŕ 10:44:46, dans
> >> <fmv56e$f82$1@news.onet.pl> vous écriviez :
> >>
> >>> Może ktoś robił ser dojrzewający domowym sposobem.
> >>
> >> Owszem, probowalam - nawet kilka razy. Za kazdym razem ser mi zgnil.
>
> > zapoznaj się z tym, to jest interesujące
> > http://www.wyrobydomowe.home.pl/main.html?src=%2F
> > Jędrek
>
> Dziekuje - ale nic dla mnie nowego. W kazdym przepisie sa podane
> dokladne i bardzo precyzyjne warunki w jakich dany ser powinien
> dojrzewac, w w warunkach domowych nieosiagalne (jak np. 12-14 C° przez
> 3-4 tygodnie). Przynajmniej dla mnie.
>
>
> Ewcia
Zwykła chłodziarka.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |