« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-07-11 18:30:32
Temat: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?Czym odczyścić przypalony tluszcz z piekarnika, z blach i rusztu,
wypróbowałam juz bardzo, bardzo wiele środków i naprawdę nic nie działa tak
jakbym chciala, proszę o jakieś wskazówki, nazwy środków, moze jakieś domowe
sposoby, cokolwiek.
Pozdrawiam.
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-07-11 18:34:04
Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?"Magda" <m...@w...pl> wrote in message
news:daudtk$lgn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czym odczyścić przypalony tluszcz z piekarnika, z blach i rusztu, wypróbowałam juz
> bardzo, bardzo wiele środków i naprawdę nic nie działa tak jakbym chciala, proszę o
> jakieś wskazówki, nazwy środków, moze jakieś domowe sposoby, cokolwiek.
Pasta badz gesty plyn do zmywarek automatycznych do naczyn. Zmocz powierzchnie woda,
popsikaj ww plynem/pasta po czym uzywajac zmywaka szoruj...Zaloz gumowe rekawiczki bo
scierwo zawiera chlor. Kup taki o zapachu cytrynowym to ladnie bedzie pachniec... Te
plyny/pasty genialnie tez myja sraczyk.
--
><Uklony><eM eL><
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-07-12 11:31:15
Temat: boska sałatka ze szpinakuWitam, nie wiem czy ten przepis się już kiedyś nie pojawił, ale nie mogłam
sie powstrzymać. Na grilowej imprezie znajomy zrobił nam genialną sałatkę,
więc podaję przepis:
szpinak świeży - wypłukać, oderwać końce ogonków, osuszyć
nasiona słonecznika - prażyć kilka minut na gorącej, suchej patelni
boczek surowy, wędzony - pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć, odlać
stopiony tłuszcz i smażyć dalej, aż zrobią się "chrupki", wysypać na
papierowy ręcznik, aby wchłonął tłuszcz
sos - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, trochę białego wina, przyprawy"
chili dość dużo, pieprz, cukier, sok z cytryny - wszystko do smaku
Szpinak polać sosem, wymieszać i posypać boczkiem i słonecznikiem.
Rewelacja
Edyta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-07-12 14:09:20
Temat: Re: boska sałatka ze szpinakuEdyta Szajnóg wrote:
> Witam, nie wiem czy ten przepis się już kiedyś nie pojawił, ale nie mogłam
> sie powstrzymać. Na grilowej imprezie znajomy zrobił nam genialną sałatkę,
> więc podaję przepis:
>
> szpinak świeży - wypłukać, oderwać końce ogonków, osuszyć
> nasiona słonecznika - prażyć kilka minut na gorącej, suchej patelni
> boczek surowy, wędzony - pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć, odlać
> stopiony tłuszcz i smażyć dalej, aż zrobią się "chrupki", wysypać na
> papierowy ręcznik, aby wchłonął tłuszcz
> sos - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, trochę białego wina, przyprawy"
> chili dość dużo, pieprz, cukier, sok z cytryny - wszystko do smaku
>
> Szpinak polać sosem, wymieszać i posypać boczkiem i słonecznikiem.
nie wiem co to ma wspólnego z przypaloną kuchnią, do którego się
podpięłaś, ale przepis smaczny ;-)
Dokładnie ten sam sos robię do sałatki z roszponki. Oliwy na ogół nie
daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku. Cukru też na ogół
nie daję.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-07-12 18:25:05
Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?polecam
płyny Oryginal Dr.Beckmann do piekarnika
odczyściłem do cna 11letnią kuchenkę po poprzednich lokatorach!!!
Płyn ostatnio nabyłem w Carrefourze
poza tym kiedyś tej firmy pasta do ciuchów uratowała moją najukochańszą
koszulkę
--
Pozdro
Lisio
Pyrlandia
lisekw(at)interia(dot)pl
http://poznan4u.pl/pyrypy.php?s=su&u=675
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-07-12 18:57:52
Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?
> polecam
> płyny Oryginal Dr.Beckmann do piekarnika
> odczyściłem do cna 11letnią kuchenkę po poprzednich lokatorach!!!
> Płyn ostatnio nabyłem w Carrefourze
>
Dzięki, a czy moze pamietasz ile ten płyn kosztuje?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-07-12 19:09:04
Temat: Re: boska sałatka ze szpinakuOn Tue, 12 Jul 2005 16:09:20 +0200, Waldemar Krzok
<w...@c...de> wrote:
>Oliwy na ogół nie
>daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku
Widzialam gdzies przepis na salate, ktora sie po prostu polewa
wytopionym boczkiem i skwarkami, nie pamietam czy sie cos jeszcze
dawalo.
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-07-12 19:16:37
Temat: Re: boska sa?????????????????Sabina wrote:
> On Tue, 12 Jul 2005 16:09:20 +0200, Waldemar Krzok
> <w...@c...de> wrote:
>
>
>>Oliwy na ogół nie
>>daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku
>
>
> Widzialam gdzies przepis na salate, ktora sie po prostu polewa
> wytopionym boczkiem i skwarkami, nie pamietam czy sie cos jeszcze
> dawalo.
>
normalna sałata lekko kapcanieje, ale lodowa też jest ok. Trochę octu by
się jednak przydało, inaczej jest mdłe.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-07-12 21:08:26
Temat: Re: boska sa?????????????????On Tue, 12 Jul 2005 21:16:37 +0200, Waldemar Krzok
<w...@t...de> wrote:
>normalna sałata lekko kapcanieje, ale lodowa też jest ok. Trochę octu by
>się jednak przydało, inaczej jest mdłe.
Czyli skropic to potem poprostu octem (winnym?)?
--
Sabina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-07-12 21:10:34
Temat: Re: boska sa?????????????????Dnia 2005-07-12 23:08:26 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sabina* skreślił te oto słowa:
>>normalna sałata lekko kapcanieje, ale lodowa też jest ok. Trochę octu by
>>się jednak przydało, inaczej jest mdłe.
>
> Czyli skropic to potem poprostu octem (winnym?)?
Albo cytryną.
Ja uwielbiam sałatę mocno skropiona cytryną, posoloną, pocukrzoną, a
następnie polaną roztopionym, gorącym masłem.
--
Lia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |