Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?

Grupy

Szukaj w grupach

 

czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 20


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-07-11 18:30:32

Temat: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?
Od: "Magda" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Czym odczyścić przypalony tluszcz z piekarnika, z blach i rusztu,
wypróbowałam juz bardzo, bardzo wiele środków i naprawdę nic nie działa tak
jakbym chciala, proszę o jakieś wskazówki, nazwy środków, moze jakieś domowe
sposoby, cokolwiek.

Pozdrawiam.
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-07-11 18:34:04

Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com> szukaj wiadomości tego autora

"Magda" <m...@w...pl> wrote in message
news:daudtk$lgn$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Czym odczyścić przypalony tluszcz z piekarnika, z blach i rusztu, wypróbowałam juz
> bardzo, bardzo wiele środków i naprawdę nic nie działa tak jakbym chciala, proszę o

> jakieś wskazówki, nazwy środków, moze jakieś domowe sposoby, cokolwiek.

Pasta badz gesty plyn do zmywarek automatycznych do naczyn. Zmocz powierzchnie woda,

popsikaj ww plynem/pasta po czym uzywajac zmywaka szoruj...Zaloz gumowe rekawiczki bo

scierwo zawiera chlor. Kup taki o zapachu cytrynowym to ladnie bedzie pachniec... Te

plyny/pasty genialnie tez myja sraczyk.

--
><Uklony><eM eL><


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-07-12 11:31:15

Temat: boska sałatka ze szpinaku
Od: "Edyta Szajnóg" <e...@n...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam, nie wiem czy ten przepis się już kiedyś nie pojawił, ale nie mogłam
sie powstrzymać. Na grilowej imprezie znajomy zrobił nam genialną sałatkę,
więc podaję przepis:

szpinak świeży - wypłukać, oderwać końce ogonków, osuszyć
nasiona słonecznika - prażyć kilka minut na gorącej, suchej patelni
boczek surowy, wędzony - pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć, odlać
stopiony tłuszcz i smażyć dalej, aż zrobią się "chrupki", wysypać na
papierowy ręcznik, aby wchłonął tłuszcz
sos - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, trochę białego wina, przyprawy"
chili dość dużo, pieprz, cukier, sok z cytryny - wszystko do smaku

Szpinak polać sosem, wymieszać i posypać boczkiem i słonecznikiem.

Rewelacja
Edyta


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-07-12 14:09:20

Temat: Re: boska sałatka ze szpinaku
Od: Waldemar Krzok <w...@c...de> szukaj wiadomości tego autora

Edyta Szajnóg wrote:
> Witam, nie wiem czy ten przepis się już kiedyś nie pojawił, ale nie mogłam
> sie powstrzymać. Na grilowej imprezie znajomy zrobił nam genialną sałatkę,
> więc podaję przepis:
>
> szpinak świeży - wypłukać, oderwać końce ogonków, osuszyć
> nasiona słonecznika - prażyć kilka minut na gorącej, suchej patelni
> boczek surowy, wędzony - pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć, odlać
> stopiony tłuszcz i smażyć dalej, aż zrobią się "chrupki", wysypać na
> papierowy ręcznik, aby wchłonął tłuszcz
> sos - oliwa z oliwek, ocet balsamiczny, trochę białego wina, przyprawy"
> chili dość dużo, pieprz, cukier, sok z cytryny - wszystko do smaku
>
> Szpinak polać sosem, wymieszać i posypać boczkiem i słonecznikiem.

nie wiem co to ma wspólnego z przypaloną kuchnią, do którego się
podpięłaś, ale przepis smaczny ;-)

Dokładnie ten sam sos robię do sałatki z roszponki. Oliwy na ogół nie
daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku. Cukru też na ogół
nie daję.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-07-12 18:25:05

Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?
Od: "lisio" <U...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

polecam
płyny Oryginal Dr.Beckmann do piekarnika
odczyściłem do cna 11letnią kuchenkę po poprzednich lokatorach!!!
Płyn ostatnio nabyłem w Carrefourze

poza tym kiedyś tej firmy pasta do ciuchów uratowała moją najukochańszą
koszulkę

--
Pozdro
Lisio
Pyrlandia
lisekw(at)interia(dot)pl
http://poznan4u.pl/pyrypy.php?s=su&u=675


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-07-12 18:57:52

Temat: Re: czyszczenie kuchenki przypalonej - czym?
Od: "Magda" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


> polecam
> płyny Oryginal Dr.Beckmann do piekarnika
> odczyściłem do cna 11letnią kuchenkę po poprzednich lokatorach!!!
> Płyn ostatnio nabyłem w Carrefourze
>
Dzięki, a czy moze pamietasz ile ten płyn kosztuje?


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2005-07-12 19:09:04

Temat: Re: boska sałatka ze szpinaku
Od: Sabina <g...@t...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 12 Jul 2005 16:09:20 +0200, Waldemar Krzok
<w...@c...de> wrote:

>Oliwy na ogół nie
>daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku

Widzialam gdzies przepis na salate, ktora sie po prostu polewa
wytopionym boczkiem i skwarkami, nie pamietam czy sie cos jeszcze
dawalo.

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2005-07-12 19:16:37

Temat: Re: boska sa?????????????????
Od: Waldemar Krzok <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

Sabina wrote:
> On Tue, 12 Jul 2005 16:09:20 +0200, Waldemar Krzok
> <w...@c...de> wrote:
>
>
>>Oliwy na ogół nie
>>daję, tylko zostawiam trochę tłuszczu z tego boczku
>
>
> Widzialam gdzies przepis na salate, ktora sie po prostu polewa
> wytopionym boczkiem i skwarkami, nie pamietam czy sie cos jeszcze
> dawalo.
>
normalna sałata lekko kapcanieje, ale lodowa też jest ok. Trochę octu by
się jednak przydało, inaczej jest mdłe.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2005-07-12 21:08:26

Temat: Re: boska sa?????????????????
Od: Sabina <g...@t...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

On Tue, 12 Jul 2005 21:16:37 +0200, Waldemar Krzok
<w...@t...de> wrote:

>normalna sałata lekko kapcanieje, ale lodowa też jest ok. Trochę octu by
>się jednak przydało, inaczej jest mdłe.

Czyli skropic to potem poprostu octem (winnym?)?

--
Sabina

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2005-07-12 21:10:34

Temat: Re: boska sa?????????????????
Od: Lia <L...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia 2005-07-12 23:08:26 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *Sabina* skreślił te oto słowa:


>>normalna sałata lekko kapcanieje, ale lodowa też jest ok. Trochę octu by
>>się jednak przydało, inaczej jest mdłe.
>
> Czyli skropic to potem poprostu octem (winnym?)?

Albo cytryną.

Ja uwielbiam sałatę mocno skropiona cytryną, posoloną, pocukrzoną, a
następnie polaną roztopionym, gorącym masłem.

--
Lia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

OT: Wina
Re: Polędwica wieprzowa
Re: Polędwica wieprzowa
Grill
Polędwica wieprzowa

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »