« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-10-28 11:48:58
Temat: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznymZakupy dokonane....na sklarowanym masle podsmaze najpierw cebule w
plasterkach, potem poleci watrobka kurza, na koniec plastry jablka i
majeranek.....po chwili wyladuje na tym porcja octu balsamicznego a na
koniec lyzka soku z malin!!!!
i starczy (6 minut i jemy)
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-10-28 12:35:15
Temat: Re: dzis podajemy...boczek ze sliwkamiUżytkownik "Agata" <a...@g...com.pl> napisał w wiadomości
news:bnlkss$20lm$1@foka1.acn.pl...
> Zakupy dokonane....na sklarowanym masle podsmaze najpierw cebule w
> plasterkach, potem poleci watrobka kurza, na koniec plastry jablka i
> majeranek.....po chwili wyladuje na tym porcja octu balsamicznego a na
> koniec lyzka soku z malin!!!!
Ja przepraszam, ze tak zupelnie nie w tomacie (bo w tomacie sa juz skumbrie,
hehe), ale to mi przypomnialo, ze mialam zrobic boczek zapiekany z suszonymi
sliwkami. Te maliny tak mi przypomnialy. :)
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 12:56:55
Temat: Re: dzis podajemy...boczek ze sliwkami
Użytkownik <Kruszynka \ (Wrocław) <m...@t...pl>)> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bnlnsn$d53$...@n...news.tpi.pl..
> Ja przepraszam, ze tak zupelnie nie w tomacie (bo w tomacie sa juz
skumbrie,
> hehe), ale to mi przypomnialo, ze mialam zrobic boczek zapiekany z
suszonymi
> sliwkami. Te maliny tak mi przypomnialy. :)
..strasznie sie cisze ze moglam pomoc....
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 14:03:27
Temat: Re: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznymOn Tue, 28 Oct 2003 12:48:58 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
>Zakupy dokonane....na sklarowanym masle podsmaze najpierw cebule w
>plasterkach, potem poleci watrobka kurza, na koniec plastry jablka i
>majeranek.....po chwili wyladuje na tym porcja octu balsamicznego a na
>koniec lyzka soku z malin!!!!
>
>i starczy (6 minut i jemy)
>
>agataw
>
a ja mam ocet malinowy. moze byc? :))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 14:04:08
Temat: Re: dzis podajemy...boczek ze sliwkami
>> Zakupy dokonane....na sklarowanym masle podsmaze najpierw cebule w
>> plasterkach, potem poleci watrobka kurza, na koniec plastry jablka i
>> majeranek.....po chwili wyladuje na tym porcja octu balsamicznego a na
>> koniec lyzka soku z malin!!!!
>
>Ja przepraszam, ze tak zupelnie nie w tomacie (bo w tomacie sa juz skumbrie,
>hehe), ale to mi przypomnialo, ze mialam zrobic boczek zapiekany z suszonymi
>sliwkami. Te maliny tak mi przypomnialy. :)
>
>Kruszyna
wspaniale! chyba przebilas WSZYSTKO! :)))))))
trys
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 14:39:24
Temat: Re: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznymUzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:votspvgl5fg8lgvnqg3jj0hs6lrr28rlmp@4ax.com...
> a ja mam ocet malinowy. moze byc? :))
Ocet malinowy? Pierwszy raz slysze o takim :) A jaki ma zapach? Taki
zwyczajny, octowy czy tez "podjezdza" malinami? I do czego Ty go uzywasz?
Kruszyna
--
"Primum non stresere... "
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 14:46:50
Temat: Re: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznym
Użytkownik Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> w wiadomooci do
grup dyskusyjnych napisał:v...@4...com..
.
> a ja mam ocet malinowy. moze byc? :))
>
> trys
...idealny....
agaatw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 15:10:07
Temat: Re: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznym
Agata wrote:
>>a ja mam ocet malinowy. moze byc? :))
>>
>>trys
>
>
> ...idealny....
>
a dlaczego dodajesz ocet do watrobki, pytam powaznie, bo nigdy o tym nie
slyszalem, co on robi tej watrabce ???
wiku
>
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 15:26:37
Temat: Re: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznym
Użytkownik wiku <s...@r...pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:bnm0sf$j65$...@S...icm.edu.pl...
> a dlaczego dodajesz ocet do watrobki, pytam powaznie, bo nigdy o tym nie
> slyszalem, co on robi tej watrabce ???
...nic konkretnego...nadaje jej specyficznego smaka.ale musi to byc
stosunkowo porzadny ocet balsamiczny.....i ma zasyczec....i ma sie chwile
podredukowac.....watrobki musza sie najpierw mocno zrumienic.....i na duzym
ogniu go chlupnac....
kurcze dobra patelnie trzeba miec aby to rzeczywiscie wyszlo idealnie.....
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-10-28 16:07:21
Temat: Re: dzis podajemy...watrobki z sokiem malinowym i octem balsamicznym
Agata wrote:
> ...nic konkretnego...nadaje jej specyficznego smaka.ale musi to byc
> stosunkowo porzadny ocet balsamiczny.....i ma zasyczec....i ma sie chwile
> podredukowac.....watrobki musza sie najpierw mocno zrumienic.....i na duzym
> ogniu go chlupnac....
no to musze kiedys sprobowac (choc dotychczas praktykowalem podlewanie
watrobki czerwonym winem)
> kurcze dobra patelnie trzeba miec aby to rzeczywiscie wyszlo idealnie.....
>
dobra patelnia to w ogole podstawa, ale taka na szczescie posiadam :)
wiku
--
http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |