Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: faszerowana papryka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: faszerowana papryka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-09-14 13:50:55

Temat: Re: faszerowana papryka
Od: "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam pytanko
czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie mdłe
mi wyszło?


Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> witajcie,
>
> z reguly faszeruje papryka mielonym mieskiem wymieszanym z ryzem jajcem i
> licznymi przyprawami, potem calosc do piekarnika i po jakims czasie
gotowe.
>
> no i rzucila mi sie mysl, ze moznaby te papryke wypchac czyms innym, ale
> czym?
> bede wdzieczna za podrzucenie pomyslow.
>
> skrzacik
>
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-09-14 13:54:05

Temat: Re: faszerowana papryka
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
pytanko
> czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
mdłe
> mi wyszło?

własnie wyjelam z piekarnika moja faszerowana papryke i stwierdzam, ze jest
slona akurat;-)
papryki nie solilam, tylko farsz byl dosc slony a do naczynia wlalam
rozpuszczna w 3/4 szkl. wody kostke bulionu warzywnego i sol z tego bulionu
przeniknela papryke;-)

pozdrawiam
Basia
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-14 15:14:33

Temat: Re: faszerowana papryka
Od: "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

dziekuję wypróbuję

Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3ba20af2$1@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> > ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> > groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
> pytanko
> > czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
> mdłe
> > mi wyszło?
>
> własnie wyjelam z piekarnika moja faszerowana papryke i stwierdzam, ze
jest
> slona akurat;-)
> papryki nie solilam, tylko farsz byl dosc slony a do naczynia wlalam
> rozpuszczna w 3/4 szkl. wody kostke bulionu warzywnego i sol z tego
bulionu
> przeniknela papryke;-)
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-14 15:19:46

Temat: Re: faszerowana papryka
Od: "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

to juz wiem jaki błąd robiłam bo do naczynia tez wlewałam bulion ale do ego
dokładałam pomidory i widocznie za mało je posoliłam to był mój pierszy raz
z papryka faszerowaną ale zjedli więc nie było chyba takie złe

Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3ba20af2$1@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> > ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> > groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
> pytanko
> > czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
> mdłe
> > mi wyszło?
>
> własnie wyjelam z piekarnika moja faszerowana papryke i stwierdzam, ze
jest
> slona akurat;-)
> papryki nie solilam, tylko farsz byl dosc slony a do naczynia wlalam
> rozpuszczna w 3/4 szkl. wody kostke bulionu warzywnego i sol z tego
bulionu
> przeniknela papryke;-)
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-09-17 11:44:48

Temat: Re: faszerowana papryka
Od: "skrzacik" <s...@m...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> > witajcie,
> > z reguly faszeruje papryka mielonym mieskiem wymieszanym z ryzem jajcem
i
> > licznymi przyprawami, potem calosc do piekarnika i po jakims czasie
> gotowe.
> > no i rzucila mi sie mysl, ze moznaby te papryke wypchac czyms innym, ale
> > czym?
> > bede wdzieczna za podrzucenie pomyslow.
> ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
pytanko
> czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
mdłe
> mi wyszło?

przepraszam, ze nie odpisywalam ale mialalm straszliwie pracowity weeken,
dzis odpoczywam sobie w pracy :)
jak nie zapomne to sole, a tym razem zapomnialam dlatego do garnka wlalam
wrzatek i wrzucilam kostke knora warzywna, a druga kurza. wystarczylo, bo
farsz potraktowalam odrobina chilli i vegety.

skrzacik




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jaka sie wam kuchnia marzy?
Rybne kotlety
Mam ochote na rybe
Najlepszy ser na fondue?????
podpowiedzcie jakies danko - jestem leniwy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »