| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-14 13:50:55
Temat: Re: faszerowana paprykaja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam pytanko
czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie mdłe
mi wyszło?
Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> witajcie,
>
> z reguly faszeruje papryka mielonym mieskiem wymieszanym z ryzem jajcem i
> licznymi przyprawami, potem calosc do piekarnika i po jakims czasie
gotowe.
>
> no i rzucila mi sie mysl, ze moznaby te papryke wypchac czyms innym, ale
> czym?
> bede wdzieczna za podrzucenie pomyslow.
>
> skrzacik
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-14 13:54:05
Temat: Re: faszerowana papryka
Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
pytanko
> czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
mdłe
> mi wyszło?
własnie wyjelam z piekarnika moja faszerowana papryke i stwierdzam, ze jest
slona akurat;-)
papryki nie solilam, tylko farsz byl dosc slony a do naczynia wlalam
rozpuszczna w 3/4 szkl. wody kostke bulionu warzywnego i sol z tego bulionu
przeniknela papryke;-)
pozdrawiam
Basia
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 15:14:33
Temat: Re: faszerowana paprykadziekuję wypróbuję
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3ba20af2$1@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> > ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> > groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
> pytanko
> > czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
> mdłe
> > mi wyszło?
>
> własnie wyjelam z piekarnika moja faszerowana papryke i stwierdzam, ze
jest
> slona akurat;-)
> papryki nie solilam, tylko farsz byl dosc slony a do naczynia wlalam
> rozpuszczna w 3/4 szkl. wody kostke bulionu warzywnego i sol z tego
bulionu
> przeniknela papryke;-)
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-14 15:19:46
Temat: Re: faszerowana paprykato juz wiem jaki błąd robiłam bo do naczynia tez wlewałam bulion ale do ego
dokładałam pomidory i widocznie za mało je posoliłam to był mój pierszy raz
z papryka faszerowaną ale zjedli więc nie było chyba takie złe
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3ba20af2$1@news.vogel.pl...
>
> Użytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> > ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> > groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
> pytanko
> > czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
> mdłe
> > mi wyszło?
>
> własnie wyjelam z piekarnika moja faszerowana papryke i stwierdzam, ze
jest
> slona akurat;-)
> papryki nie solilam, tylko farsz byl dosc slony a do naczynia wlalam
> rozpuszczna w 3/4 szkl. wody kostke bulionu warzywnego i sol z tego
bulionu
> przeniknela papryke;-)
>
> pozdrawiam
> Basia
> >
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-17 11:44:48
Temat: Re: faszerowana paprykaUżytkownik "Beata Księżyk" <b...@e...com.pl> napisał w wiadomości
news:9nt1in$9q3$1@news.tpi.pl...
> Użytkownik "skrzacik" <s...@m...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9nsols$sma$1@news.tpi.pl...
> > witajcie,
> > z reguly faszeruje papryka mielonym mieskiem wymieszanym z ryzem jajcem
i
> > licznymi przyprawami, potem calosc do piekarnika i po jakims czasie
> gotowe.
> > no i rzucila mi sie mysl, ze moznaby te papryke wypchac czyms innym, ale
> > czym?
> > bede wdzieczna za podrzucenie pomyslow.
> ja na przykład faszerowałam ryżem wymieszanym z marchewką i zielonym
> groszkiem, przyprawione raczej ostro i posypane żółtym serem. A mam
pytanko
> czy papryke wcześniej solisz, bo jak ja nie posoliłam papryki to takie
mdłe
> mi wyszło?
przepraszam, ze nie odpisywalam ale mialalm straszliwie pracowity weeken,
dzis odpoczywam sobie w pracy :)
jak nie zapomne to sole, a tym razem zapomnialam dlatego do garnka wlalam
wrzatek i wrzucilam kostke knora warzywna, a druga kurza. wystarczylo, bo
farsz potraktowalam odrobina chilli i vegety.
skrzacik
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |