Data: 2002-02-07 20:23:37
Temat: Re: fobia społeczna i witamina B3
Od: "magda" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik redy <r...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9...@p...google.
com...
> Bouwer i Stein w opracowaniu na temat fobii społecznej(1998)
> stwierdzili, że osoby z fobią społeczną wykazują nadmierną reakcję o
> charakterze zaczerwienienia skóry, wzrostu lęku i zmian wegetatywnych
> po podaniu kwasu nikotynowego.
Bardzo ciekawe !
> Źródłami witaminy B3 są produkty zawierające dużo białka, a więc chude
> mięso, wątróbka, serca, drób, ryby, fasola, groch. Znajduje się ona w
> drożdżach piwnych, suszonych brzoskwiniach, pełnym ziarnie, migdałach
> i grzybach. Czy więc starać się jeść produkty zawierające B3, czy
> raczej je odstawić....by uniknąć reakcji opisanych na początku tego
> listu.
>
> pozdrawiam redy
Jesli nie masz zaburzen psychicznych typu fobii spolecznej mozesz sie nie
obawiac.Poza tym badani chorzy mieli ww objawy po podaniu kw. nikotynowego a
nie po zjedzeniu ryby!
pozdr
mmm
|