« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-04-11 07:18:21
Temat: galareta z niesppodziankączy Szanowni Grupowicze chcieliby zapoznać się z przepisem na galaretę z
kurczaczka z szynkową niespodzianką?
pozdrawiam świątecznie
Kachna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-04-11 07:29:53
Temat: Re: galareta z niesppodzianką
Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
news:9b10dm$t21$1@zeus.man.szczecin.pl...
> czy Szanowni Grupowicze chcieliby zapoznać się z przepisem na galaretę z
> kurczaczka z szynkową niespodzianką?
> pozdrawiam świątecznie
> Kachna
... sie nie pytaj tylko pisz szybciutko! ;o)))
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-11 08:01:53
Temat: Re: galareta z niesppodziankąodpowiedz brzmi: TAK
tylko napisz jakiej zelatyny uzyc aby nie spotkac sie z prionami :)
Joanna
kasiek napisał(a) w wiadomości: <9b10dm$t21$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>czy Szanowni Grupowicze chcieliby zapoznać się z przepisem na galaretę z
>kurczaczka z szynkową niespodzianką?
>pozdrawiam świątecznie
>Kachna
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-11 08:13:37
Temat: Re: galareta z niesppodziankątak więc w odpowiedzi pisze szybciutko!
żelatyna nie jest potrzebna. !!!
zakupić 0,5 kg pazurków kurzych, całego kurczaka, włoszczyznę (jak do
rosołu) po czym w wielkim garnku, na małym ogniu ugotowac to wszystko az
składniki będą stosownie miękkie (wiem,że nie zapomnicie o
przyprawach-standardowych więc nie wymieniam).
Jak rosół będzie już w sam raz, przecedzamy go żeby był czysciutki, gotowany
na małym ogniu z pewnościa będzie też klarowny!!! co wysoko podniesie jakość
galaretek :))) tu proponuje odrobine tego rosołu włożyc do lodówki w celu
sprawdzenia czy sie ładznie zetnie
niech sobie ten przecedzony rosół stygnie a w tym czasie:
plastry(cieniutkie) szynki-najlepiej nadaje się taka "blokowa" smarujemy
odrobina musztardy i kładziemy na to ćwiartke jajka na twardo (toż to
Wielkanoc), ćwiartkę ogóreczka korniszonego i smarujemy bardzo delikatnie
majonezem, po czym zwijamy to w szyneczkowy rulonik. ruloniki układamy jeden
przy drugim, zalewamy rosołem (najlepiej jednak zimnym). w małych płytkich
naczyniach. i do lodówki
WARIACJE
1 można w tą szynke włożyć sałatkę warzywną
2 wokoło ruloników posypać kukurydzą, ogórkiem w occie, papryka lub czym tam
chcecie
trochę to długie wyszło ale warto!tym bardziej,że nie jest to jakos bardzo
pracochłone!
smacznego!
Kachna
Joanna Wysocka napisał(a) w wiadomości:
<9b12v9$tv1$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>odpowiedz brzmi: TAK
>tylko napisz jakiej zelatyny uzyc aby nie spotkac sie z prionami :)
>Joanna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-11 08:15:25
Temat: Re: galareta z niesppodziankąACH ZAP[OMNIAŁAM O TYM NIESZCZĘSNYM KURCZAKU!
ja go zazwyczaj robię w tej galarecie, czyli pół na pół z rulonikami.albo
zużywam do krokietów.
K
kasiek napisał(a) w wiadomości: <9b13l9$u6n$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>tak więc w odpowiedzi pisze szybciutko!
>
>żelatyna nie jest potrzebna. !!!
>zakupić 0,5 kg pazurków kurzych, całego kurczaka, włoszczyznę (jak do
>rosołu) po czym w wielkim garnku, na małym ogniu ugotowac to wszystko az
>składniki będą stosownie miękkie (wiem,że nie zapomnicie o
>przyprawach-standardowych więc nie wymieniam).
>Jak rosół będzie już w sam raz, przecedzamy go żeby był czysciutki,
gotowany
>na małym ogniu z pewnościa będzie też klarowny!!! co wysoko podniesie
jakość
>galaretek :))) tu proponuje odrobine tego rosołu włożyc do lodówki w celu
>sprawdzenia czy sie ładznie zetnie
>
>niech sobie ten przecedzony rosół stygnie a w tym czasie:
>plastry(cieniutkie) szynki-najlepiej nadaje się taka "blokowa" smarujemy
>odrobina musztardy i kładziemy na to ćwiartke jajka na twardo (toż to
>Wielkanoc), ćwiartkę ogóreczka korniszonego i smarujemy bardzo delikatnie
>majonezem, po czym zwijamy to w szyneczkowy rulonik. ruloniki układamy
jeden
>przy drugim, zalewamy rosołem (najlepiej jednak zimnym). w małych płytkich
>naczyniach. i do lodówki
>WARIACJE
>1 można w tą szynke włożyć sałatkę warzywną
>2 wokoło ruloników posypać kukurydzą, ogórkiem w occie, papryka lub czym
tam
>chcecie
>
>trochę to długie wyszło ale warto!tym bardziej,że nie jest to jakos bardzo
>pracochłone!
>smacznego!
>Kachna
>Joanna Wysocka napisał(a) w wiadomości:
><9b12v9$tv1$1@zeus.man.szczecin.pl>...
>>odpowiedz brzmi: TAK
>>tylko napisz jakiej zelatyny uzyc aby nie spotkac sie z prionami :)
>>Joanna
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-11 08:30:48
Temat: Re: galareta z niesppodzianką
Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
news:9b13ol$u6u$1@zeus.man.szczecin.pl...
> ACH ZAP[OMNIAŁAM O TYM NIESZCZĘSNYM KURCZAKU!
> ja go zazwyczaj robię w tej galarecie, czyli pół na pół z rulonikami.albo
> zużywam do krokietów.
Wyobrazilam sobie te pychoty i juz nie moge sie doczekac aby sprobowac
Twojego przepisu.
smacznie pozdrawiam
{Wilma}
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-11 08:46:02
Temat: Re: galareta z niesppodziankąmam nadzieję,że będzie smakowało!
{Wilma} napisał(a) w wiadomości: <9b14o7$jc8$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>...
>
>Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
>news:9b13ol$u6u$1@zeus.man.szczecin.pl...
>> ACH ZAP[OMNIAŁAM O TYM NIESZCZĘSNYM KURCZAKU!
>> ja go zazwyczaj robię w tej galarecie, czyli pół na pół z
rulonikami.albo
>> zużywam do krokietów.
>
>Wyobrazilam sobie te pychoty i juz nie moge sie doczekac aby sprobowac
>Twojego przepisu.
>
>smacznie pozdrawiam
>{Wilma}
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-04-11 14:27:18
Temat: Re: galareta z niesppodziankąA mi zołądek zaczął dopominać się o swoje prawa jak tylko to przeczytałem
(jescze dzisiaj nic nie jadłem). Spieszę do domciu wypróbować.
Pozdrowienai dla grupowiczów
--
----------------------------------------------------
------------------------
------------------------------
Barnaba Kujszczyk
BBA OFFICE SYSTEM
tel. +48 22 618 29 29
fax. +48 22 618 38 98
GG: 17950
ICQ: 99833938
Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
news:9b15i2$upe$1@zeus.man.szczecin.pl...
> mam nadzieję,że będzie smakowało!
> {Wilma} napisał(a) w wiadomości: <9b14o7$jc8$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>...
> >
> >Użytkownik "kasiek" <k...@w...ps.pl> napisał w wiadomości
> >news:9b13ol$u6u$1@zeus.man.szczecin.pl...
> >> ACH ZAP[OMNIAŁAM O TYM NIESZCZĘSNYM KURCZAKU!
> >> ja go zazwyczaj robię w tej galarecie, czyli pół na pół z
> rulonikami.albo
> >> zużywam do krokietów.
> >
> >Wyobrazilam sobie te pychoty i juz nie moge sie doczekac aby sprobowac
> >Twojego przepisu.
> >
> >smacznie pozdrawiam
> >{Wilma}
> >
> >
>
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |