« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-20 01:49:28
Temat: Re: gołabkiUżytkownik Studio2 <a...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9lq9l5$329$...@n...internetia.pl...
> Czesc ! Jestem tu nowa i odrazu potrzebuje pomocy. Moj mezszczyzna ma
ochote
> na golabki a ja nie mam zadnego dobrego przepisu na nie. RATUJCIE!!!!!!!!
Hmm, tak mysle i mysle... i wiesz, jak slubny ma ochote na golabki to niech
sobie je zrobi, a nie ciebie meczy:-) To chyba bylo by sprawiedliwe:-)
Pozdrawiam serdecznie
Jacek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-20 06:11:51
Temat: gołabkiCzesc ! Jestem tu nowa i odrazu potrzebuje pomocy. Moj mezszczyzna ma ochote
na golabki a ja nie mam zadnego dobrego przepisu na nie. RATUJCIE!!!!!!!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 07:02:24
Temat: Re: gołabki
Użytkownik Studio2 <a...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9lq9l5$329$...@n...internetia.pl...
> Czesc ! Jestem tu nowa i odrazu potrzebuje pomocy. Moj mezszczyzna ma
ochote
> na golabki a ja nie mam zadnego dobrego przepisu na nie. RATUJCIE!!!!!!!!
>
>
A proszę bardzo:
Kupic kapustkę o luźnych liściach! Nie zbitą i twardą tylko taką jakby z
powietrzem w środku. Wrzucić ją do osolonego wrzątku i troszkę obgotować tak
na półtwardo. Potem poodrywać liście, powycinać z nich głąby. Zrobić farsz z
mielonego mięska na przykład, wymieszanego z surowym jajeczkiem, przyprawami
i posmażonymi pieczarkami. Farsz obwinąć listkami kapusty. Jak Ci sie będą
rozwalać, to możesz je sobie związać liną okrętową albo nitką krawiecką, ale
mi się nigdy nie rozwalają. Podsmażyć je na patelni i łup do gara (a tak
naprawdę to je delikatnie poukładać na dnie. Podlać wodą i pitrasić długo aż
w całym domu będzie śmierdziało gołąbkami, dodać kosteczkę rosołową do
smaku. Sos z gotowania powinien sie zrobić ciemny.
podawać z kartofelkami z koperkiem.
Inne farsze:
Mięsko wymieszać z ugotowanym na półtwardo ryżem
Jak wyżej plus jeszcze pieczarki
Sam ryż z pieczarkami
Ryż z pieczarkami i serem żółtym
Kasza gryczana na półtwardo i pieczarki
itd
aha, mięsko może byc drobiowe, wieprzowe, mieszane, zmielone własnoręcznie
czy jak tam chcesz
Warianty bezmięsne nie smakuja z kartoflami, trzeba do nich zrobic jakiś
sos, np pomidorowy, ostry jakiś, grzybowy, przezroczysty, ale zagęszczony
mąka ziemniaczaną i tak dalej, według inwencji
Miłego eksperymentowania
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 07:11:23
Temat: Re: gołabki
Użytkownik "Studio2" <a...@d...com.pl> napisał w wiadomości
news:9lq9l5$329$1@news.internetia.pl...
: Czesc ! Jestem tu nowa i odrazu potrzebuje pomocy. Moj mezszczyzna ma ochote
: na golabki a ja nie mam zadnego dobrego przepisu na nie. RATUJCIE!!!!!!!!
:
Golabek golabkowi nierowny. Ja np. gotuje 2 szklanki ryzu na 1/2 kg mielonego
miesa dlatego podam Ci stronke z golabkami podobnymi do takich jakie ja gotuje.
Podgladajac z chorobowego
pozdr. Wilma
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 07:21:08
Temat: Re: gołabki
{Wilma} <w...@o...pl> wrote in message
news:9lqd88$m5s$1@galaxy.uci.agh.edu.pl...
>
> Użytkownik "Studio2" <a...@d...com.pl> napisał w wiadomości
> news:9lq9l5$329$1@news.internetia.pl...
> : Czesc ! Jestem tu nowa i odrazu potrzebuje pomocy. Moj mezszczyzna ma
ochote
> : na golabki a ja nie mam zadnego dobrego przepisu na nie.
RATUJCIE!!!!!!!!
> :
> Golabek golabkowi nierowny. Ja np. gotuje 2 szklanki ryzu na 1/2 kg
mielonego
> miesa dlatego podam Ci stronke z golabkami podobnymi do takich jakie ja
gotuje.
Dodalbym jeszcze, ze ryz powinien byc tylko lekko podgotowany (ja gotuje
oonego okolo 7 minut) przed wrzuceniem do farszu.
Pozdrawiam,
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 12:19:55
Temat: Re: gołabkiA ja nie gotuję na kuchence, tylko w naczyniu żaroodpornym w piekarniku w
temp 200 st. (całość zalana bulionem). Potem z odsączonegu bulionu robię
dużą ilość sosu pomidorowego.
R.
--
Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-20 15:00:17
Temat: Re: gołabkija robię tak samo tyle ze gołąbki wsadzam do duzego rondla wyłożonego kapu
ścianymi liścimi które zostały i pieke w piekarniku aż zbrązowieją, czasem
polewając bulionem lub posypując wiórkami masła.
pozdrawiam
Mechcia
Użytkownik "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> napisał w wiadomości
news:9lqd24$qg5$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik Studio2 <a...@d...com.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:9lq9l5$329$...@n...internetia.pl...
> > Czesc ! Jestem tu nowa i odrazu potrzebuje pomocy. Moj mezszczyzna ma
> ochote
> > na golabki a ja nie mam zadnego dobrego przepisu na nie.
RATUJCIE!!!!!!!!
> >
> >
> A proszę bardzo:
> Kupic kapustkę o luźnych liściach! Nie zbitą i twardą tylko taką jakby z
> powietrzem w środku. Wrzucić ją do osolonego wrzątku i troszkę obgotować
tak
> na półtwardo. Potem poodrywać liście, powycinać z nich głąby. Zrobić farsz
z
> mielonego mięska na przykład, wymieszanego z surowym jajeczkiem,
przyprawami
> i posmażonymi pieczarkami. Farsz obwinąć listkami kapusty. Jak Ci sie będą
> rozwalać, to możesz je sobie związać liną okrętową albo nitką krawiecką,
ale
> mi się nigdy nie rozwalają. Podsmażyć je na patelni i łup do gara (a tak
> naprawdę to je delikatnie poukładać na dnie. Podlać wodą i pitrasić długo
aż
> w całym domu będzie śmierdziało gołąbkami, dodać kosteczkę rosołową do
> smaku. Sos z gotowania powinien sie zrobić ciemny.
> podawać z kartofelkami z koperkiem.
>
> Inne farsze:
> Mięsko wymieszać z ugotowanym na półtwardo ryżem
> Jak wyżej plus jeszcze pieczarki
> Sam ryż z pieczarkami
> Ryż z pieczarkami i serem żółtym
> Kasza gryczana na półtwardo i pieczarki
> itd
>
> aha, mięsko może byc drobiowe, wieprzowe, mieszane, zmielone własnoręcznie
> czy jak tam chcesz
>
> Warianty bezmięsne nie smakuja z kartoflami, trzeba do nich zrobic jakiś
> sos, np pomidorowy, ostry jakiś, grzybowy, przezroczysty, ale zagęszczony
> mąka ziemniaczaną i tak dalej, według inwencji
>
> Miłego eksperymentowania
> Wkn
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-23 08:44:42
Temat: Re: gołabki
Rudy napisał(a) w wiadomości: <9lqvo9$qug$1@news.tpi.pl>...
>A ja nie gotuję na kuchence, tylko w naczyniu żaroodpornym w piekarniku w
>temp 200 st. (całość zalana bulionem). Potem z odsączonegu bulionu robię
>dużą ilość sosu pomidorowego.
>R.
>--
>Karkulowsiał zwartusiał. Ratuwsianku Bożywsio.
>
Ja robię od razu w sosie pomidorowym - niepowtarzalny smak!
Idol
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |